Behöver någon som råder mig.

33 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Leffe
Behöver någon som råder mig.
Leffe
Hej.

Jag är ny här.

Jag är en kille som fallit lite ur ramen under många år, inte alltid men sakta men säkert återkommer jag till att jag super ner mig och det senaste halvåret har det eskalerat ordentligt. Jag satte mig ned och räknade och jag snittar cirka 4 kvällar i veckan då jag dricker (sex-sju öl om jag ska jobba dagen efter) annars är de full gasning. Jag tar även andra preparat så fort de finns (tex kokain, amfetamin).

Jag har ett ordnat liv utåt sett och har varit bra på att arbeta upp en fasad, tills att det uppdagades nu och min familj fick reda på mitt missbruk. Jag har erkänt för mina nära vänner och jag ska begära en behandling då jag inte tror att jag kommer fixa att sluta på egen hand. Det värsta är abstinensen nu och skakningar i kroppen, samt ångesten att jag svikit mina närstående. Jag har förut varit en väldigt levnadsglad människa men märker att hela mitt liv kretsar kring att dricka, jag njuter inte längre utan sveper det jag ska dricka fram till att jag känner att ruset kommer.

Av alla dumma saker jag gjort i mitt liv så är 95 procent med alkohol och droger i systemet och jag orkar inte leva detta liv längre, det förstör mig och folk litar inte på mig längre (jag litar inte ens på mig själv).

Är det någon som känner igen sig i något av de jag nämner? Mitt mål är att aldrig röra en droppe igen och jag är inne på min andra dag nu som nykter. Tacksam för råd och någon som delar med sig.

/Leffe

MajaS
Välkommen

Nu är jag så pass ny här själv så jag ska inte börja med att dela ut så mycket goda råd. Jag vill dock varmt rekommendera att läsa i de andra trådarna här. Man går från att känna sig ensam, skamsen och förtvivlad till att se att det finns andra som du och jag här. Vi peppar och stöttar varandra och jag känner i alla fall en enorm lättnad över att få skriva av mig i min tråd. Bara dumpa ut alla tankar, känslor, skam och skuld. I de andras trådar hittat man igenkänning och livet känns lite lättare. Vi tar oss igenom det här Leffe. Efter regn kommer solsken.

Leffe
Tack för ditt svar, jag ska

Tack för ditt svar, jag ska ta och läsa igenom lite trådar här. Och önskar dig lycka till också.

Jag är 32 år, och har förut bränt många relationer på grund av hur jag lever. Jag skulle lätt kunna dricka en månad i sträck om jag var ledig (har även hänt). Som jag tidigare nämnde så romantiserar jag alkohol undermedvetet, tänker på vilket vin jag ska dricka och skiter egentligen i vilken mat man ska äta. Ska jag åka utomlands tänker jag enbart på om de finns nå trevliga barer, inte resmålet i sig som är intressant, etc etc. Är jag alkoholist?

Andrahalvlek
Välkommen hit!

Här är du bland vänner, och likasinnade. Skriv mycket här, sätt ord på vad du tycker, tänker och känner. Läs andras trådar och kommentera, så ska du snart få en massa pepp och stöd av oss.

Kram 🐘 (nykter 4 mån, tjoho!)

VaknaVacker
Hej och välkommen🌟

Låter som alkholen styr ditt liv... Det finns ju vissa kriterier som står listade på ah för att bekräfta om man har ett problematiskt förhållande till alkohol. Eller googla.

Vårt samhälle påverkar oss att tycka att alkohol är livet. Men det är ett gift. Etanol💀

För mig var det klart att jag var alkoholist i många många år innan jag slutade dricka för nästan ett halvår sedan. Minskade i många omgångar. Låg i sängen på mornarna, bakis och tänkte aldrig mer. Och så drack jag igen på kvällen. Runt runt. Men sedan tog jag beslut att sluta och det är det bästa jag gjort!
Vill inte dricka, vet hur det blir. Väljer att avstå, jag mår så mycket bättre utan alkohol. Fått livet åter🙂

Många tar beslut dag för dag. Inte jag bestämde från dag ett att nu räcker det och tog kommandot. Påminner mig ständigt om detta på olika vis. Återfallsprevention. Googla på det med🙂

Önskar dig allt gott. Kram

Leffe
Tack för alla svar. Jag har

Tack för alla svar. Jag har lovat min familj att tala med min chef på jobbet imorgon och lägga korten på bordet.

Det är svårt att se det just nu, men jag längtar tills all den här skiten är över och jag ska klara det den här gången.

Till er som klarat av att bryta med alkoholen, hur ser era liv ut idag? Jag antar att ni mår mycket bättre och har mer tid till att göra saker ni mår bra av. Alla historier är bra att läsa så dela gärna med er.

miss lyckad
Hej och välkommen🌺

Att ha en chef som har skyldighet att hjälpa anställda, med beroende-och missbruksproblematik är räddningen för många..Jag hade samtal med min chef om mina problem, och det gick mycket bra..Det finns ju olika vägar att gå, huvudsaken är att man gör något..Min tanke från början var att be om samtalet med chefen själv..Jag sköt upp saken så länge, så min dotter mailade chefen istället..Först kände jag mig överrumplad, men snabbt insåg jag att detta var räddningen..Ett stort Lycka till🍃🍒🍒🍒..Det finns en väg ut..Det gäller att ta den..

Pilla
Leffe

Välkommen hit!en stöttande o hjälpande plats att att vara på.
Starkt av dig att prata med din familj ,själv har jag bara erkänt här att jag inte kan dricka alkohol.Även om det har märkts att jag inte kunnat hantera eländet.
Hur ser mitt liv ut idag?
Jag har insett att alkoholen lurat mig att tro att jag funnit ,lugn,tillhörighet,vänner,humor,mod,.genom att dricka.
Jag gav allt till alkoholen.
Och vad fick jag tillbaka?
Det vet du,vad vi får tillbaka.
Jag har fått,modet,ärligheten,styrkan,lugnet ,livet ,humorn,sanningen ,respekten,mindre oro,tillbaka.När jag avstått alkohol.Låter flummigt
Men så upplever jag det idag.
Kram Pilla

Pilla
Leffe

Välkommen hit!en stöttande o hjälpande plats att att vara på.
Starkt av dig att prata med din familj ,själv har jag bara erkänt här att jag inte kan dricka alkohol.
Hur ser mitt liv ut idag?
Jag har insett att alkoholen lurat mig att tro att jag funnit ,lugn,tillhörighet,vänner,humor,mod,.genom att dricka.
Jag gav allt till alkoholen.
Och vad fick jag tillbaka?
Det vet du,vad vi får tillbaka.
Jag har fått,modet,ärligheten,styrkan,lugnet ,livet ,humorn,sanningen ,respekten,mindre oro,tillbaka.När jag avstått alkohol.Låter flummigt
Men så upplever jag det idag.Kan jag så kan du!
Kram Pilla

Leffe
Jag kan tillägga

Att jag egentligen inte alls insåg detta själv nu då förnekelsen varit total länge. Jag blev påkommen av en av mina bästa kompisar och han körde hem mig till mamma och tvingade mig att berätta något som jag inte tyckte själv, nämligen att jag har problem. Jag har ju innerst inne vetat om det här (precis som någon skrev här ovanför), att jag är alkoholist och missbrukare, men har valt att hålla uppe fasaden. Det är så mycket skam nu men jag ska klara det denna gång för annars kommer min familj att bryta med mig, de orkar inte heller längre. Och alla bra kompisar med ordnade liv orkar inte heller längre.

Jag har nog druckit och tagit andra saker i självmedicinerande syfte mestadels. Men det är ju bara kortsiktigt och man skjuter fram problemen. Jag har både alkoholister och narkomaner i på ena sidan släkten så jag har anlag.

Jag vill bara må bra igen och få tillbaka mitt liv. Jag har ett välordnat jobb och är den personen på jobbet som mina kollegor aldrig skulle tro något sådant här om, men det är dags att börja vara ärlig med sig själv nu och börja leva igen. Vi tar dag för dag, suger finns här idag också men jag väljer att avstå.

Era historier och ord värmer otroligt mycket ska ni veta. Stort tack.

Pilla
Tack Leffe

För att du delar med dig här och påminner mig och andra.
Jag vet inte...
Men anar att vi är många som känner igen oss när det blivit för mycket av skam,skuld och fasaden och kompensationen.Det är ett heltidsjobb att dricka alkohol upplever jag.
Jag tror ingen på mitt jobb anar hur det verkligen varit.
Men det är mindre viktig idag för mig.Jag vill göra det som är rätt för mig.Förr ville jag inte dricka men gjorde det ändå och det blev ett krig inom mig som är över just nu.
Ser att du fått mycket stöd i din tråd.Hoppas du får uppleva den här friheten snart.
Kram Pilla igen.

Leffe
Tack återigen!

Tack återigen!

Jag tog tjuren vid hornen och ringde min chef förut och det var väldigt nervöst men det mottogs väldigt bra. Nu ska chefen hjälpa mig till Företagshälsan och behandling därifrån. Det känns fantastiskt bra att steget är taget. Ha en fin kväll alla. ❤️

Andrahalvlek
Så himla skönt

Bra att du ringde idag så du slapp våndas inför det samtalet hela natten.

Nu är bollen satt i rullning. Du får bra hjälp av Företagshälsan, och du får bra stöd här på forumet.

Fortsätt skriv! Vi vill väldigt gärna följa dig på din nyktra resa 😊

Kram 🐘

miss lyckad
Starkt gjort..😎

Att erkänna för sig själv är viktigast tycker jag, när man har problem..Du känns stark och beslutsam..Mycket bra egenskaper när du vill förändra något som har gått fel..Varm Styrkekram..🌺🍃💫

Leffe
Och idag har det gått fint,

Och idag har det gått fint, jag är inne på min fjärde dag som nykter nu. Jag har fått återkoppling från chefen och behandling kommer att påbörjas. Jag har även erkänt för mina två närmsta kollegor och tårarna sprutade, vilket var en befrielse för jag är en kille som aldrig gråter.

Nu känns det fantastiskt att jag erkänt för mig själv och andra och nu kan de bara gå uppåt igen.

Nu börjar livet😊

miss lyckad
Jättefint!!💕

Det finns en lättnad i att man får förståelse för sitt beroende..En dag i taget..Det viktigaste först, HALT, Dvs se upp med Hunger, att bli Arg, Ledsen , Törstig eller trött..Jättevanliga triggers till att vilja dricka..Suverän början..👍🏽💫..

Pilla
Leffe

Starkt gjort!
Va skönt det måste kännas.
Kram Pilla

Andrahalvlek
Så skönt 🌸

Att sluta ljuga är befriande. Att be om hjälp likaså. Och vilken gåva att du får så bra stöd av din arbetsgivare!

Sa det något om att de hade misstänkt att du hade problem med alkoholen? Jag representerar själv arbetsgivaren och funderar mycket på hur man ska göra om misstanke finns. Man riskerar ju att gå länge och tro att man inbillar sig.

Kram 🐘

VaknaVacker
God morgon🌞

Så starkt av dig. Du kommer att få ett nytt liv. Allt blir bättre, och det blir helt naturligt att inte dricka sedan. Så skönt. Kram🤗

Leffe
Tack.

Ja de nämnde att de tycker att jag haft ett annorlunda beteende men att de inte vetat vad det beror på. Men att bitarna nu föll på plats.

Det jobbigaste är att några av mina bra vänner är fruktansvärt besvikna och det känns som de inte vill veta av mig just nu. Jag får helt enkelt se till att förändra mig själv och visa över tid att jag håller mig från allt gift.

Jag har inte ljugit medvetet för någon, jag har bara lurat mig själv och då lurar man ju andra automatiskt. Jag rättfärdigar inte hur jag betett mig men hoppas de kan ge mig en chans så småningom igen. Någon som känner igen sig?

Jag gav bort allt jag hade i kylen igår, det tog emot då allt såg så gott ut men jag tog ett glas vatten istället. 😊

miss lyckad
Tiden går och läker..

Vissa saker i början får bara vara..Det viktigaste först..Relationer kan läkas, men kan må bra av att ”ligga i vila” ett tag..Allt tar tid..Små steg i början..Bara göra allt som måste göras.Annars se till att vila, och gör saker du får energi av..En dag i taget..

Leffe
Tack.

Du har nog helt rätt i det du säger.

Man får nog helt enkelt låta de vara besvikna ett tag och sen får man visa dem att man menar allvar.

Det blev ett två-timmars träningspass idag i denna hetta och sen en klassiker med köttbullar och makaroner. 😀

Det hjälper enormt mycket att skriva av sig här och jag kommer så småningom att läsa lite andra trådar också. Mycket bra folk här!

Ha en fin kväll

miss lyckad
Jättebra med aktiviteter..

Tristess och för mycket grubblande ska man passa sig för..Framförallt i början..Många som tränar eller gör annat bra..Fördelarna med att vara nykter är ju många..Bra att börja tänka på det..Även kroppen börjar läka..Det är ju färgade och smaksatta gifter vi har hällt i oss..Blir du svajig, så fundera på vad som kan hjälpa.Vad som helst men inte alkohol och droger..Även vila är jättebra..🍃💫..

Leffe
Tid för första besök på Företagshälsan.

Har jag nu fått, och det känns bra.

Dock ska jag erkänna att suget är enormt idag, och nu har vi en kommande helg också. Jag som va så beslutsam för nån dag sen har nu redan fått dessa tankar ”varför skulle inte jag kunna när andra kan?” ”Ska jag aldrig mer få ta ett glas vin tillsammans på en middag?” Etc.

Sorry för min självömkan men jag kände att jag verkligen ville skriva av mig mina tankar, jag tror det hjälper att prata om det istället för att begrava dom.

Jag är fast beslutsam att det ska gå vägen, men det är fan i mig rena döden det här.

Hur som helst, det blir inga alkodrycker eller substanser idag heller. Jag ska va stark. Imorrn har jag varit nykter en vecka.

miss lyckad
Bra att ta fram..

Trollen i ljuset, då spricker dom..Skriv om vad du vill..Det är din tråd..Klart att din hjärna är sugen på sin substans, som den fått länge nu..Det är ju det som ställer till det för oss..Jag läste mycket om vad som händer i början av avhållsamhet från alkohol..Läste vissa trådar i början som klarat sig..Fundera ut själv vad som är bäst för dig att göra..Allt utom alkohol och droger..Styrlkekram🌺💫🍀

Kristina78
Håll ut

Det är bara beroendehjärnan som vill ha sin kick!!

aeromagnus
Ta hjälp

Ta all hjälp du kan få... Droger har jag inte tagit men alkohol. Se till att få antabus utskriven så kan du inte dricka och behöver inte tänka på det.

VaknaVacker
Heja dig🙋‍♀️

Grattis till nyktra dagar!💪🤗

Hela signalsystemet i hjärnan är upp och ned när man dricker och det tar lite tid innan det kommer i balans. Hjärnan vill ha sina starka dopaminkickar som alkoholen gav och känsligheten för naturligt dopamin är satt ur spel. Läs på om detta, googla på hjärnan beroende t ex. Gör saker du tycker om också. Andas och lev nyktert. Kram

Leffe
Semestern har börjat.

Och jag har varit nykter ända sedan midsommarafton. Första 10 dagarna var hemsk men det känns faktiskt lite lättare under den här veckan som varit.

Jag har varit ute och ätit på restaurang och drack då coca cola, jag har också varit bland folk som druckit men då såg jag till att ta bilen dit.

Det känns skönt detta, målet nu är att försöka vara nykter hela semestern sen tar man och sätter upp ett nytt mål efter det.

aeromagnus
Bra

Ja det är viljan och inställningen som är viktig. Försök att slå bort tanken på att kunna ta ett glas till maten.

Sidor