Ozzy11

Jag har druckit bort mitt liv känns det som. Sade upp mig från jobbet när jag var full. Min man vill skiljas . Jag har fått ett barnbarn som är 1 månad . Allt känns hopplöst. Vill inte vända mig till vården i denna lilla stad. Hur gör jag??

Inga Christina

Jag förstår att det känns svårt att söka hjälp om du bor i en liten stad. Man kan vara orolig för skvaller. Men finns det en större stad i närheten? Du skulle kunna byta hälsocentral till en på annan ort och söka hjälp där. Säg bara rakt ut hur det är och säg att du behöver hjälp. Du är ju så nära att börja ett annat liv! Ge inte upp! Du har ALLT att vinna!
Kan du ta tillbaka din uppsägning? Om du har en bra chef och bra arbetsgivare så kan det vara möjligt. I så fall kan du få hjälp via företagshälsovården.
AA- Anonyma alkoholister har grupper överallt. Där kan du få ovärderligt stöd. Mitt första steg för att få hjälp(jag är medberoende till min man som är alkoholberoende) var att gå till ett öppet AA- möte. Det var nervöst att gå dit, men det var fantastiskt. Där finns folk med egen erfarenhet som kan ge råd och stöd. Du skulle kunna fråga din man om han vill gå med dig. Det skulle kunna ge honom hopp om en förändring. Sök på nätet så hittar du grupper.
Som sagt - håll fast vid det du nu vet - att du dricker bort ditt liv. Du kan ändra på det och finnas kvar och bli nykter. Barnbarnet kan bli en stark motivation för dig. Barnet behöver en nykter mormor/farmor.
Allt gott till dig! Kram! Christina

Ozzy11

Tack snälla.
Problemet Är mycket att jag är i övergångsåldern å mår psykiskt dåligt av det också. Trivs jättebra på mitt jobb men inte med chefen. Därför sa jag upp mig (lite förhastat i dessa tider)mina döttrar har flyttat till en annan stad och jag och mannen har inget vidare förhållande , Så allt känns dåligt. Enda positiva är lilla barnbarnet dom jag vill finnas för. Men vet inte hur jag ska orka ta tag i allt..

Vill rekommendera dig att smalna av kikarsiktet och fokusera på EN enda sak. Vara nykter. En dag i taget. Resten kan du ta tag i så småningom, men nykterheten kommer att hjälpa dig att se klart.
Läs och skriv här, börja där.

Som känt att det verkar hopplöst och svårt att förändra sitt liv..Men det går..Ibland en stund i taget om det känns väldigt tungt..Läs och skriv här. Det brukar ge insikt och kraft..??

Förstår att du har en jobbig situation på många sätt just nu. Men det blir så mycket enklare att reda upp det som behövs när man är nykter. Jag har fått mer energi och ett helt annat lugn sen jag slutade dricka. Det blir tufft först såklart, men det klarar du! Och snart kommer de positiva effekterna. Ta all hjälp du kan få och kämpa vidare!