ammj

Som anhörig till en alkoholist som efter en tragisk incident nu är mottaglig och vill ha hjälp hjälper jag nu till att försöka hitta program, möten eller annan hjälp/stöd att få på Engelska och som inte är allt för dyrt då finansiering kommer vara privat. Är det någon som har några tips att ge?

Du vill hjälpa någon med lite tips kring vart hen kan vända sig för hjälp på engelska. Lite beroende på vad personen vill, träffa någon, prata med någon i telefon, arbeta över internet så tänker jag att möjligheterna kan se lite olika ut och även i vilken kommun. Det låter på din beskrivning som det till en början nu är att ta reda på om det finns och vad kanske. Alkohollinjen, en nationell stödtelefon har möjlighet att ha samtal på engelska som ett förstasteg kanske, https://www.alkohollinjen.se/ (går att översätta sidan till engelska om hen vill läsa själv).
På flera mottagningar finns möjligheten att behandling ges på engelska och det går nog att höra med den mottagning hen skulle vilja gå till om det är möjligt. Om du vill kan du också hänvisa personen att skriva till oss (då först skapa ett konto) under fliken "frågor", vi kan svara där på engelska och ge de hänvisningar och tips vi har.

Hoppas något av detta blev hjälpsamt! Kanske kommer du få fler tips här eller om du läser runt ser tips här på forumet.

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet