Fallmalm

Hej.
Första gången jag är inne här men känner att jag behöver hjälp.
Min man 40 år, han ljuger om att han köper alkohol. Han ljuger om att han dricker fast jag vet att han gjort det. Han smyger med att han dricker. Han kan blanda en vodka cola grogg och smyga med den och säga att det bara är cola och sen blir han helt plötsligt berusad.
Jag har talat med honom så många gånger. Jag har frågat honom om han har problem och till och med om han är alkolist. Han säger såklart nej.
Det värsta jag vet är när man ljuger. Jag trodde han älskade mig. Det kanske han gör, men han väljer ändå att ljuga för mig. Idag sa han att han skulle handla mat, vilket han gjorde. Men en vän till mig såg honom inne på Systembolaget. Jag frågade honom om han varit där. Han sa såklart nej.
Jag vet inte vad jag ska göra. Finns det någon med liknande erfarenheter? Känner mig hjälplös

Hej Fallmalm, jag förstår. Känner igen. Du kan be han att vara ärlig med att han dricker. Till att börja med. Bara det är ett steg och nog för ett samtal. Jag levde med en alkoholist i 12 år och det tog mig 6 år från att jag hörde att jag var medberoende till att jag fick honom att flytta ut - självmant. Det hände under den tiden som jag gick till psykolog - som jag sökte av enbart den anledningen. Att bli fri från mitt medberoende och jag blev fri. Till slut. En resa. En process som tar tid.
Fråga dig själv. Vad vill du?
Skriv här, läs här. Ta professionell hjälp.
En dag i taget.
Ett steg i taget.

Banankaka

Håller med Självomhändertagande. Försök få honom att känna sig bekväm med att vara ärlig. Han kommer ju dricka ändå, så lika bra att du accepterar det till en början. Börja från den änden istället, om du förstår vad jag menar. Var en vän istället för någon som är jobbig. Tjata inte med frågor och misstänksamhet. Det stjälper säkert mer än det hjälper. Få honom sakta att börja förändra sig. Nån mening här och där, som kan väcka tankar eller en process i honom. Visa att det finns annat som är kul i livet. Gör roliga saker med honom. Han kanske har andra intressen?

Jag vill dock poängtera att jag aldrig stöttat någon med alkoholproblem och vet inte hur just alkohol fungerar. Så du kanske inte ska lyssna på mig. Men så på ett ungefär hade jag gjort, till att börja med.