Mamman74

Jag behöver hjälp! Nu. Sitter och dricker. Skulle inte det. Var fan slut på det. Kräks av första ölen. Har dåliga värden. Åker in och ut på akuten. För min”ulcerös colit” som jag säkert skapat

AmandaL

Hej mamman74 och välkommen hit till forumet, så bra att du kommit hit och vågat ta första steget genom att erkänna att du behöver hjälp och söka efter den här. Börja med att hälla ut det du dricker nu, så kan vi börja om, nya tag imorgon där vi här på forumet kan hjälpa dig mot nykterhet ???

Välkommen! Ja, häll ut ölen, ta ett glas vatten, öppna fönstret och andas frisk luft en stund. Lyssna på ljuden från natur eller stad beroende på var du är. Vi är alla små kämpande människor i den här världen, och du har dit mål tydligt-inte dricka mer, du kommer klara det. Här finns gemenskap och stöd. Sov så gott det går och ta nya tag imorgon.

Mamman74

Hur gör man? Jag har glömt det. Vill egentligen gå upp och se soluppgången. Vill komma ihåg samtalen. Jag är en supermamma. Det är min styrka. Magen är min svaghet. Öl är det enda som dämpar smärtan ett tag. Förnekat det tidigare. Sagt att jag inte dricker speciellt mycket, lite ibland. När jag såg mina levervärden blev jag rädd. Men inte så att jag slutade dricka. Utan så att jag slutade ha kontakt med vården. Tills jag blev riktigt dålig. Då fick jag öppna mig. Berätta. Var inte alls pinsamt. Bara skönt. Och lite lite kul när sköterskan frågade halv 11 fm om jag visste ungefär hur mycket jag hade hunnit dricka. Så tidigt börjar jag inte. De ska hjälpa mig säger de. Jag vill klara det själv. Hade ju bestämt mig igår. Och så många gånger innan...

Mamman74

Idag blev ingen bra dag. ”Bara idag också”. Har läst så många historier här så jag vet att jag inte är ensam. Det är pinsamt. Men bara för mig själv. Egentligen. Och det är skönt att få ur mig det. Jag dricker för mycket. Sånt berättar man inte. Jag är ju en helt vanlig mamma (med stora barn). Jag sköter mitt jobb. Ok, jag är ganska ofta lite bakis. Men skärpt när jag är där. Ok, det är svårt att komma upp på morgonen. Men så är det väl för alla? Jag ljuger för mig själv. Hur slutar man med det? Jag ljuger för andra oxå. Men det tror jag alla gör. Man vill vara bättre än man är. Men för sig själv... vad tjänar jag på det?? Jag vet ju vem jag är. Vad jag vill. Och vad jag gör mot mig själv. Vill någon bara säga SKÄRP DIG FÖR FAN!?

Hej o välkommen. Skärp dig funkar rätt dåligt eftersom alkoholism är en sjukdom. Jag råder dig att ta hjälp utifrån, som öppenvård o samtidigt skriva av dig härinne. Själv äter jag både antabus och naltrexon. Går på samtal på öv. Samt skriver och läser härinne. Du är inte stark ensam, tro inte det. Adjävulen är en listig figur som har en sällsynt förmåga att inta ens kropp o själ. Det finns en väg ut och låt den börja nu. Kram Jullan

Mamman74

Känns så extremt med antabus. Vad händer när man tar det? Om man skippar det? Vad är skillnaden mot egen vilja mot att ta en tablett? Den kan jag ju faktiskt välja att inte tappa

Hej Mamman74, vad bra att du har hittat hit! Jag har inte varit här så länge – och ändå får jag enorm styrka av att vara här! Jag hoppas att du också kan få det! Så ovant, och fint, med ett forum där man kan berätta precis hur det är utan att försköna ngt.

Jag känner igen mig i dig som är mamma till stora barn, klarar ditt jobb fint - och så har du din hemlighet med att du dricker för mycket. Nu vet jag ju inte riktigt hur mycket du dricker, men jag förstår att det är väldigt mycket mer än vad du skulle vilja dricka. Själv drack jag varje dag, mellan 1-2 flaskor om dagen. Idag är dag 25 som jag är nykter. Jag kan inte säga att det har varit helt lätt, saker kommer upp till ytan. Men å andra sidan var det sannerligen inte lätt att dricka så mycket som jag gjorde. Jag tycker också att jag har kammat in ganska många nykterhetsbonusar. All ångest jag slipper, att inte vara konstant bakis hela tiden, men också att kunna närma mig händelser och människor med ett nyktert sinne, och de möten som kommer av det.

Jag hoppas att du vill hänga kvar här ett tag och ge ett ”förändrat drickande” en chans. Jag tror det var på alkispodden någon sa att (typ citat) ”man kan ju alltid prova att vara nykter, så kan man se hur det känns. Och en sak som är säker är att alkoholen kommer alltid finnas kvar om man ångrar sig, så det behöver man inte oroa sig för….”. Kanske är det ett provocerande uttalande för några, för mig är det tvärtom. Vi kan alla prova att ge nykterheten en chans, kommer vi sen fram till att vi istället vill supa ner oss, så finns alltid det alternativet (tyvärr) kvar.

Själv väljer jag att vara nykter just idag och jag tänker att du förtjänar att må så mycket bättre än vad du gör idag, så du kan ju prova en dag i taget. Kram!

Mamman74

Oj Nicka! Du berörde mig massor. Massor!! Jag kommer läsa det du skrev många gånger! Tack!!!
Just att man inte dömer här inne... det är något jag behöver. Dömer mig själv hela tiden. Jag vill inte vara ”sån”

Även jag är mamma till vuxna barn och med ett jobb med mkt ansvar ..som fungerar ’väl’ ( hade såklart funkar ännu bättre - i a f för mig om j inte druckit så mkt).
Jag tänker att jag druckit på ett riktigt problematiskt sätt i kanske åtta år?
Skärp dig ( gud vad jag sagt det många gånger till mig själv) funkar inte alls:-)
Jag dricker på skärp mig. För mig har vägen till nykterhet snarare gått genom ngn sorts självmedkänsla ( verkligen inte lätt att få tag i när man super).
Men samtidigt inte ’dalta’ med mig själv - undvika offerkofta och den där lite sentimentala narcissisten som finns hos många alkoholister ( i a f hos mig).
Försök att inte skälla på dig själv utan mer ta dig i hand.
Det här funkar ju inte - så här vill jag inte ha det - nu måste jag göra på ett annat sätt.
Be om hjälp ( det värsta jag vet)
Skriv här. Läs. Kontakta vården om du mår dåligt....
Vi är många som har det/haft det precis som du.
Jag är nykter ...snart fem månader tror jag. Glad över det och försöker ta en dag i taget.

AmandaL

Mamman74, jag firar 37 dagar som nykter idag! Det går upp och ner, ibland har jag haft ett jätte stort sug och funderat på varför jag egentligen är nykter. Men jo. Jag är nykter för att jag inte trivdes med att vara alkoholist, jag trivdes inte med att göra bort mig, säga pinsamma saker, missa träningen, kräkas till långt in på kvällen dagen efter, inte passa i mina kläder, se mitt ansikte pluffsas till, somna med tända ljus, ramla och slå mig, ha sönder saker, vara elak mot vänner och framför allt skämmas, må dåligt och ja ångest över mig själv, den jag var var inte den jag ville vara. Många gånger när jag funderat på om det inte vore trevligt att ta ett glas vin tänker jag på allt detta och det har gjort att jag har klarat mig i 37 dagar nykter! Hoppas du finner tröst och styrka här på forumet! Och antabus är inte fel att ta om du vill ha hjälp på traven, tabletten gör att du mår riktigt fysiskt dåligt tillsammans med alkohol och du avstår därför alkohol för att inte ge dig själv en förfärlig upplevelse. Önskar dig styrka och lycka till ???

Mamman74

Kaveldun!
Tack!!! Nä skärpa sig är kanske inte rätta vägen. Men ett slag på käften hade inte skadat?. Jag behöver ju finnas kvar. Jag VILL finnas kvar. Vad är lösningen? Drick inte. DRICK INTE!!! Jo, men bara idag. Jag slutar i morgon. Skitenkelt. Not. Grattis till din nykterhet btw. Hur lång tid tar det innan man kan sova? När jag försöker sluta är jag VAKEN

Mamman74

Kaveldun!
Tack!!! Nä skärpa sig är kanske inte rätta vägen. Men ett slag på käften hade inte skadat?. Jag behöver ju finnas kvar. Jag VILL finnas kvar. Vad är lösningen? Drick inte. DRICK INTE!!! Jo, men bara idag. Jag slutar i morgon. Skitenkelt. Not. Grattis till din nykterhet btw. Hur lång tid tar det innan man kan sova? När jag försöker sluta är jag VAKEN

Mamman74

AnandaL tusen tack!!! Jag vill heller inte vara den där pinsamma figuren jag ibland är. Där man skyller på att ”jag sov, hoppla”

Men det finns en lösning!
Drick inte - och ta hjälp.
Ett slag på käften hade inte funkat för mig - aldrig.
Finns AA där du bor?
Jag funderar på att gå dit. Där träffar man ju - precis som här - människor som vet vad det handlar om.

Jag tror inte, som alla här skrivit redan att ”skärp dig” inte är så framgångsrikt.
Däremot tror jag att den absoluta insikten om att bara du kan göra ditt nyktra val, är helt nödvändig.
Jag höll själv på med, och jag läser här många ”stickspår” och diskussioner kring varför man dricker och om det är mycket eller lite. Det har mindre betydelse. Och jag känner mig själv för gammal- och för nykter ? nu för att ha tid med stickspår.
Söka hjälp. Inom vården, eller här. Sluta dricka, en dag i taget.
Alla andra diskussioner kan föras parallellt eller efteråt. Det är ett sorts ganska snällt ”skärp dig” som har funkat för mig. Önskar dig massor av kraft!

Mamman74

Tusen tack!!
Idag är dagen. Jag är inte sugen. Inte just idag. Håller jag mig borta från den första ölen kommer det ju inte bli någon alls. Enkel matematik. En vit vecka till att börja med. Som sen kanske kan bli ännu en. Finns ju bara vinster på alla plan. Nu ska jag laga mat och dricka vatten

Du har redan varit här ett tag nu, skrivit en hel del och fått flera fina svar men vill ändå titta in och skicka ett litet extra välkommen hit!

Du har verkligen bestämt dig nu och har redan tagit flera steg i din förändring. Delmål nu en vit vecka, lga mat och dricka vatten nu. Du är verkligen igång, hejja dig! Om du inte sett det finns också ett självhjälpsprogram här med olika uppdrag/ övningar och en logg för konsumtion/sug, om du vill.

Fortsätt såklart läsa och skriva här, det som är hjälpsamt för dig!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet