Nichari

Min pappa har under hela min uppväxt druckit men endå vart en "fungerande" alkolist .
Jag är vuxen och bor inte hemma idag men vi har kontakt varje dag .
För ett par år sedan blev min mamma sjuk och det tog hårt på min pappa , för två år sedan dog hon och pappa började dricka mer . Han gick ner sig totalt , jag försökte ge honom en nystart köpte ett hus i en lugn kommun där han bor nu , tyvärr har min farbror flyttat in med honom och han har problem med blandmissbruk . Det enda de gör är att hitta ursäkter till att supa . Min farbror åkte till rehab för 14 dagar sedan och kom hem idag , jag var så glad att de äntligen skulle få ordning på sitt liv och att vi kunde ha en normal familjerelation . Men det första de gör är att börja igen . Jag sitter nu här 30 år gammal å gråter som ett barn , det känns som det sista hoppet jag hade är borta . Jag vill inte förlora min pappa men det här tar på mig så mycket . Vet inte vad jag ska göra så tips mottages tacksamt

Usch vilken tråkig situation. Att sluta dricka själv är nog så svårt, att sluta med någon annan som inte vill lägga av är ännu värre. Vad säger din pappa om det hela? Det finns hjälp att få om han vill. Vill han bo med sin bror? Som du skriver så ger de varandra möjlighet och tillfällen att dricka legitimt. Det vore bättre om han bodde själv.
Vad händer om du hotar med att bryta? Du mår ju för dåligt av hela situationen så det kanske är enda utvägen om du inte kan se på. Har Han ett jobb kanske du kan kontakta arbetsgivaren eller hota med det i alla fall. Det finns också anhörigstöd och de kanske har bättre tips.
Hoppas det ordnar sig.