Minisen

Tjenis!
Behöver ett forum där jag kan skriva min dagbok, och denna är ju anonym och bra. Vill inte direkt starta en blog eller vara offentlig på mina andra sociala kanaler.

Så var jag inne på:
10 dagar nykter,
7 dagar på diet,
4dagar nikotinfri.

De senaste 2månaderna har mitt alkoholintag ökat dramatiskt, smällt upp i vikt som följd (såklart). Sedan april har jag gått upp 18kg. Hur är det ens möjligt? ?
Anyhow, sista droppen blev när jag kunde dricka en 70s vodka rent utan att bli knäppfull på en kväll. Så nu blir det tvärstopp och vändning av allt. Precis allt.

Jag har gjort detta förr så jag vet att jag klarar det. Små steg funkar inte på mig, utan det är allt eller inget lixom.

Ska på kalas den 10/9, tänkte försök gå ner minst 10kg tills dess. Ja och såklart vara helt nykter, annars går det inte?‍♀️

Välkommen till min bubbla.
Nu kör vi!
??

Snacka om tuffa villkor! Alkohol, mat och nikotin samtidigt ?

Väl tufft kan jag tycka, men allt är förstås bättre än ingenting ?

Kram ?

Alla är vi olika. Önskar dig lycka till och att detta ska funka för dig!

Men är tanken att fortsätta vara nykter och nikotinfri sedan eller är det bara tillfälligt? Tänker eftersom du säger att du klarat det förut.

Inne på min dag 6 som nykter. Inte försökt vara helt nykter förut men hoppas att efter mitt funderande fram och tillbaka i 17 år så är jag mogen. Kramar

Välkommen, ja tjock blir man av alkoholen, tjock, slö, apatisk på livet och förmodligen rätt deppig, ( iallafall jag). Vet inte vart du ska riktigt när du beskriver att du gjort detta förr. Jag har slutat dricka flera gånger o klarat olika perioder nykter, men sedan återgått till gamla vanor, med min kompis a. Är det en bestående nykterhet du är ute efter eller att känna dig friskare? Allt eller inget låter som en väldigt jobbig inställning, det skulle jag aldrig klara. Hursomhelst i vikt syfte är avhållsamhet ett mycket bra drag, starksprit drar massor av kalorier. Tvivlar inte en sekund på att du klarar ditt mål, du känns energisk. Men sen då, hur blir det då

Eyal

Om du inte dricker kommer du säkert att gå ner över tid, det har jag gjort, 11 kg på lite över ett år., utan att banta edyl. Det verkar lite vanskligt att sluta med alkohol, nikotin och äta för mycket på en gång. Jag själv är beroende av nikotinpiller och röker. Ta en last i taget, så ska du se att du går ner.Jag är förstås alkoholist också eftersom jag skriver här, men jag kämpar med Antabus iallafall

Minisen

Kul med alla kommentarer! Tack :)

Är fortsatt nikotinfri,alkoholfri och 6kg lättare. Känns bra.

Har startat 16:8 med lchf ish, samt promenader. Brukar traska 1-2h dag. Igår var första gången jag sprang, var väldigt roligt.

Känns jättekonstigt att ens ha varit rökare, aldrig identifierat mig med cigaretterna (trotts att jag faktiskt rökt i ett decennium nu). Känner mig stabilare utan alkohol. Vill varken sätta slutdatum eller räkna dagar på nykterhet utan kör mer det som en livstil lixom. Jag dricker inte ?‍♀️ Var bjuden på poolkalas idag men avböjde, ganska gött med egentid ibland. Köpt MSN och kollagen idag för att hjälpa kroppen och levern lite på traven.

Hopps ni har det fint i solen och glöm inte att dricka massor av vatten :)

Fridens ☀️

Faktiskt dietat, kört mindre strikt lchf för att dricka mindre tidigare. Det är en bra kombo för mig, maten och alkholen ihop. Det ena påverkar det andra och utmed vägen kommer man i andra rutiner och det är bra.
Håll i med detta, livet blir så mycket bättre på alla vis. Kram?

Minisen

För att skriva att jag är sugen på avokado och spänd för nästa vecka! Då kommer jag börja plugga, det blir spännande.

Är glad överlag och mår ganska bra ändå. Tycker vikten går långsamt men förstår att det är jag som är ett hetsbarn.

Har fått en del ”finnar” ish på käklinjen och halsen efter rökstoppet, någon som vet varför man får det??
Inte inflammerade inflammerade utan mer som små
Plitor typ ?‍♀️

Livet giftfri är väldigt skönt ?

Minisen

ja a ni! Nu har det snart gått en månad nikotin och alkoholfri. Det känns skönt. Som en riktig reboot i kroppen. somar vid 21:30-22 ungefär och vaknar mellan 05-06, käkar lunch och egentligen vad jag vill under dagen till 20 ish. Tar min morgonpromenad de dagar jag inte måste åka tidigt till skolan.

vågen visade -10 kg i morse och det är ju riktigt roligt :) nu är det bara 15 kvar till idealvikt typ. Tänkte köra en copy paste i september med samma upplägg,eftersom jag mår bra av rutiner. Och helt ärligt mår jag faktiskt bra. Det är lite irriterande att mestadels av garderoben fortfarande inte passar, men i detta tempot tror jag att det är max 2-3 veckor innan jag kan börja använda mina skjortor igen. Det ser jag fram emot. Har ingen lägntan efter alkohol, eller godis. Dock har jag noterat att efter en riktig långkörardag i skolan så vill min hjärna ha nikotin, vilket är en intressant iaktagelse. Den får inte det, kroppen får vatten istället XD

och ja, det är en medveten strategi att se kroppen som egen. det blir lättare att ta hand om mig då :)

Allt gott!

Minisen

Idag och igår har jag haft ångest i kroppen. Det blir lixom förlamande på ett vis för jag kan inte ta mig för något. Ska försöka komma ut på en promenad och bryta känslan. Dvs gå emot känslan.

Känner mig lite ensam och har hittat ut på tinder. Kanske inte jättekul plattform, men hur gör man i dessa coronatider? ?‍♀️

Fastnat på en viktplatå också, det suger lite men det är antagligen väldigt normalt :)

Nu ska jag gå ut.
☀️