Josi93

2013 träffade jag mitt livskärlek ,många år skiljer oss emellan men finns ingen jag känt mig så trygg med och som jag har så roligt med, när han är nykter... Den andra sidan är en mardröm, han har börjat dricka vid 11 och sedan fortsatt till natten,börjat bråka,misshandla mig psykiskt,lämnat hemmet och begett sig ut i natten för att köra bilen stupp full, åkt iväg mitt i natten,polisanmält mig på fyllan,jag har fått sjukanmäla mig pga att han hotat med att begå självmord. När jag låg kräksjuk gjorde han slut med mig. Skyller på ej fungerande samliv och att det är därför han dricker. Han har vänt våra fina stunder till ett helvete så många gånger. Nästan 20 år äldre än mig men jag älskar honom fortfarande. 6 år tillsammans med 2 olika personligheter,något som bara tilltagit då han nu skriver på sms och vill tjaffsa trots att det är slut sedan nästan 2 år. Jag fortsätter också att höra av mig vilket folk i min närhet är mycket förundrade över,så jag själv. Dejtar en ny kille nu och allt känns rätt bra,men kan ej släppa mitt ex helt , jag vet inte hur jag ska lyckas.. har så mycket omtanke om honom och tror fortfarande att han kan vara mannen i mitt liv, om inte...
Behöver stöd hur jag ska klara det.
Mvh, Josi93

TantElla

Josi93, jag vet inte hur jag skall uttrycka mig för att det skall låta rätt. Du är ung och har mycket fint framför dig. Det kanske finns sätt för dig att leva ett riktigt bra liv, men kanske utan den här mannen. Nu har jag skrivit, suddat ut, skrivit igen och suddat ut. Vet att det är lätt för andra att ge råd och dessutom se att ens respektive inte är bra för en, men att en ändå dras som en mal till ljuset. Fundera på om det är troligt att han förändras och då BARA baserat på hur han agerat tidigare inte vad han säger att han skall göra.
Vad händer med dig om du inte kontaktar honom, säg på en månad? Testa och se om avstånd och frånvaro kan vara en bra väg. Om han kontaktar dig försök vara kortfattad.
Du säger att han får dig att känna dig trygg - finns det andra personer eller situationer där du också känner dig trygg? Hur har du roligt utan honom? Finns det kanske möjlighet att bygga på dessa och förstärka dem?
Mvh TantElla