Vågar jag flytta ihop med en man som har alkoholproblem?

och även på beroendesidan.
Jag är rädd att du kommer att få ett nej från båda hållen.
Om du ändå tycker det är en god ide att flytta ihop är det ännu större skäl att avstå.
Då finns risken att du redan fastnat i fällan av kärlek,medberoende och ansvarstagande som inte är ditt att ta.
Ledsen att behöva grusa dina förhoppningar och valet är förstås ditt att ta.

Men om du har möjligheten att ha en relation med varsitt boende ett tag till,så ha det.
Ha ögonen öppna både på dig själv och honom och se hur det utvecklas innan du hastar in i något som kan bli rätt besvärligt.

etanoldrift

Ha inte för bråttom med att flytta ihop.. Den som har alkoholproblem, är ofta jättetrevlig, charmig och uppvaktande i början.. Små "romantiska middagar" (där vin givetvis ingår..) Så småningom tenderar mängderna att öka, oavsett om man (i början) försiktigt antyder att man inte behöver dricka vin så ofta..
Det kommer väldigt många, fantasifulla förklaringar till varför det är så gott med just ett speciellt vin till en speciell sorts mat.. givetvis som en liten "guldkant" på tillvaron (för att man vill sin hjärtans älskade så väl..)
Och det är ett utdraget förlopp.. För mig tog det mer än 7 år, innan jag insåg att jag fastnat i "den kokta grodans princip" och att mängden öl och vin mer än fördubblats..
Nej, han är ingen "elak" människa innerst inne.. Ja, det har varit många fina och goa stunder också.. Men sammantaget har det varit en nedåtgående spiral och han vägrar konsekvent att tro att han har alkoholproblem..

Kaeljo

Var försiktig med att flytta ihop. Jag skulle inte, nu med min erfarenhet, flytta ihop med en man med alkoholproblem.
Jag lämnade min alkoholist för ett halvår sedan och han träffade en ny kvinna efter ett par månader. Jag måste säga att jag tycker synd om henne. Han säger att hon vet om hans alkoholproblem och stöttar honom. Jag antar att hon inte har någon erfarenhet av alkoholister om hon med öppna ögon går in i ett förhållande med en man med alkoholproblem. Jag tror att han väcker moderskänslor, men hon kommer att få det jobbigt. Nu påstår han visserligen att han är nykter, men det tror jag knappast på. I alla fall så tror jag inte att det blir så långvarigt kanske.