När jag gick efter jobbet gick till bilen runt 16 såg jag alla människor som satt på barerna och tog en öl eller ett glas vin. Kände en så stor sorg av att inte kunde göra det. Inte fysiskt sug av alkohol utan psykiskt sug av grejen omkring....

Jag tänker att jag tillhör de upplysta. De som dricker fortfarande är grundlurade av alkoholdjävulen.

Och jag kan delta i sådana sammanhang. Om jag vill. Med alkoholfritt i glaset.

Jag är glad och tacksam över att jag förstått att ett enda glas kan stjälpa min nykterhet. Så jag suktar inte efter det. Lika lite som jag hade suktat efter jordnötter om jag var allergisk mot det.

Men jag förstår din sorg. De trevliga minnena är lättare att komma ihåg. Man romantiserar drickandet, ser bara den putsade lyckade ytan.

Kram ?

Jo, jag håller med dig om vikten av att ha förstått vad som gäller. Jag vet art min nykterhet ska vara resten av livet. Jag önskar bara att det kunde ha sett annorlunda ut. Att jag också kunde hz nöjt mig med ett eller två glas vin och sen bara låtit det vara....

Chris_

Känner så ibland också, alltså att det vore så härligt med hela det där "paketet", särskilt nu när det nalkas höst.
Känslan av att gå till en trevlig pub, hänga av sig jackan och beställa in en god öl och bara snacka skit med någon polare.
Beställa in god mat, några öl till.
Myset i kroppen.
Drömmer om alkohol ibland.
Har 5 månader nykter.

Fast å andra sidan vaknar jag idag och mår såååå bra! Vi ordnade en liten födelsedagsfest för bästa vännen igår. Jag drack enbart dricka ( förstås(, inga problem alls. Och att njuta av en solig morgon utan att vara bakis uppväger mycket!!