Hej ! Jag har varit nykter i 13 dagar . Det är bra men jag har ett sug efter att dricka vin .
Det är som en mardröm önskar att jag kunde vakna upp & att allt bara var bra . Jag är 47 år & har försökt att vara nykter i tre år . Jag är gift har ett fint hem ,arbete som jag sköter . Mitt stora problem är när jag blir ledig från jobbet så kommer suget , det är som ett tvång att dricka . Min man dricker inte något & han stöttar mej så mycket han kan . Jag längtar till den dag när jag kan känna ett lugn i kropp &själ !!!! Jag vill leva ! Jag vill vara nykter !!!!!

Hej, ja det är vårt problem att det mest fungerar men inte alkoholen. Jag läste en bra text av coachen Karin Isberg som jag tycker kan vara väl värt att sätta in här, den gav åtminstone mig något att fundera på ordentligt:
"Mat är tänkt att vara kroppens näring och dryck är tänkt att släcka vår törst. Men ofta äter och dricker vi av helt andra orsaker. Det är för att vår hunger och törst är känslomässig. Vi vill egentligen inte ha två varma bullar. Vi saknar närhet och vill att våra relationer ska kännas varma.
Vi vill egentligen inte ha en hel påse med smågodis. Vi känner oss maktlösa och vill ha en hel påse med möjligheter. Vi vill egentligen inte ha tre avslappnande glas vin. Vi känner stress eller ångest och vill ha ett avslappnat liv. Att äta en bit godis eller dricka ett glas vin är inte skadligt. Men efter det första glaset och den första chokladbiten känner vi inte smaken på samma sätt. Vi fortsätter att äta och dricka trots att det inte längre handlar om njutning. Konsekvensen är att vi får i oss alldeles för mycket av sådant som våra kroppar inte mår bra av. Socker och alkohol är ofta ett försök att självmedicinerar. De påverkar samma signalsubstanser i hjärnan som är rubbade hos deprimerade personer. När vi äter och dricker mår vi tillfälligt bättre. Typiska skäl till känslomässigt ätande och drickande är att känna sig ensam, orolig, tänka självkritiska tankar, älta oförrätter, inte känna sig älskad och inte se ljust på framtiden. Vi längtar efter hoppfullhet, glädje och att känna samhörighet med andra. Den hungern försöker vi dämpa med sådant som fyller magen, men inte mättar hjärtat. När vi blir medvetna om varför vi äter och dricker som vi gör, kan vi börja bryta det känslomässiga ätandet/drickandet och välja mer konstruktiva sätt att förändra våra liv. Resultatet blir att vi mår bättre på riktigt och dessutom slutar mata våra kroppar med sådant som de inte mår bra av. Vad är det ditt hjärta hungrar efter? Vilka känslor längtar du efter att få känna?
Svaret på de frågorna är inledningen till ett liv som gör dig lycklig på riktigt."
13 dagar är en bra inledning på ett bättre liv!

Är i din ålder. Också med bra jobb och familj. För mig släppte suget kanske efter 2 mån. Då upplevde jag ett lugn i kroppen och lycka i nuet. Suget kommer tillbaka ibland nu.., eller jag vet inte riktigt vad det är egentligen. Längtan efter avkoppling tror jag. Men så länge man bestämt sig så går det att inte agera på suget. Jag dricker inte hemma. Så är det bara. Och då kommer allt positivt, mer energi, lugn - jag får en oro i kroppen av alkohol... Och det är nog den oron jag vill stoppa. Så.., ge det mera tid. Det kommer. Vet inte hur du sover men a förstörde min sömn också. Nu får hjärnan tid att återhämta sig. Så bestäm dig. Utnyttja din mans stöd o säg att du inte ska dricka nåt hemma. Ta a-fritt. Det är så vört det!!!