Jag behöver dra ner på mitt drickande, och jag vill göra det- fram tills punkten när suget tar över och jag ger efter. I den stunden finns alltid en anledning som känns godtagbar trots att jag dagen innan eller kanske redan på morgonen tänkt att "nej jag ska inte dricka, det är dåligt för mig". Jag har adhd och medicinerar för det vilket har gjort vardagen lättare, men ofta på kvällarna är det fortfarande "hela havet stormar" i hjärnan. Jag är också väldigt svårmotiverad och känner ett väldigt stort motstånd för att göra saker, det mesta känns som att bestiga mount everest trots att det kan handla om att ta sig till affären, hämta något som finns i ett annat rum och liknande "småsaker". Jag har också problem att upprätthålla strukturer. Utöver ADHD'n har jag paniksyndrom och väldigt svårt att ta mig ut och göra saker. Jag väntar på ny psykontakt där jag kommer att be om hjälp med det här men skulle kännas otroligt bra att ha någon att prata/skriva med som går igenom samma sak. Antingen här eller via mail.

Andreas

Känner igen det där att det känns som mount everest att ta sig till affären. Jag skjuter ibland upp o gå till affären till nästa dag eller två, får en o tappa lite av självrespekten, men åtminstone gör jag det o det e väl huvudsaken?

Snäckan

Har också ADHD och slutade med medicin för ett halvår sen då jag blev undernärd och fick suicidala tankar. Dock drack jsg istället vin på eftermiddagarna då ångesten började kryps på och jag behövde lugnas. (Ett destruktivt förhållande på det har heller inte förenklat)
Har dock slutat med varje dag vinandet sen några veckor och jag har sluppit ångesten och oron. Däremot behöver jag ngn form av medicin i af har jag kommit fram till just för att fixa vardagspusslet. Hoppas du kan få adekvat hjälp för både adhd och självmedicinerandet.

anonym11208

LÄst lite som du har skrivit på andra trådar och vi sitter nog i samma båt, precis som många andra. Vi ska klara detta!

Blomman

Med ADHD......och ja det är kaos i hjärnan. Blir inte bättre av att man dricker. Men så svårt att låta bli :-(