Om en forumanvändare verkar vara i behov av akut hjälp

Som ingen har kunnat undgå har vi en pågående pandemi, och med den följer en risk för ökad psykisk ohälsa på samhällsnivå. Vårt forum här på Alkoholhjälpen är ett ganska ”långsamt” sådant, ibland kan det ta någon/några dagar innan en får svar. Därför tänkte vi passa på att tipsa om hur en kan uppmärksamma oss rådgivare om det är någon på forumet som verkar behöva mer akut stöd.

Vår upplevelse är att ni som använder forumet är väldigt snabba när någon på forumet delar med sig av att den mår så dåligt så att den har tankar på att avsluta sitt liv. Ofta kommer medmänskliga inlägg som uppmanar att söka den hjälp som finns att få, samt förmedlar hopp och värme. Tack för det!

Vi skulle vilja passa på att ta chansen att informera/påminna om syftet med ”Anmäl”-knappen som finns under varje inlägg här på forumet (se bild nedan).

Vi rådgivare har inte möjlighet att följa forumet i realtid alla dygnets timmar, vilket gör att vi tacksamt tar emot hjälp av er användare för att uppmärksamma oss om saker vi bör titta på. Det kan handla om triviala saker som spam eller reklam, men också om det är någon användare som verkar vara i behov av akut stöd.
Bedömer ni att en annan användare mår akut dåligt eller är i fara får ni gärna trycka på ”Anmäl”, så att vi får chans att så snart som möjligt försöka få kontakt med personen och erbjuda det stöd vi kan. Ju fler som anmäler inlägget, desto bättre.

Stort och innerligt tack till alla er som bidrar till att forumet är en så varm och inkluderande plats!

/Rådgivarna på Alkoholhjälpen & Anhörigstödet