Trött på att vakna upp bakis på helgerna.

318 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Mick
Trött på att vakna upp bakis på helgerna.

Jag har under flera år bestämt mig för att inte dricka när fredagen kommer, men trillar alltid dit, jag känner inget sug efter alkohol övriga dagar på veckan, men när fredagen kommer så ändras allt.
Detta har blivit ett större problem med tiden för mig, jag kan inte köra bil m.m på lördagen pga att jag är bakis.
Jag har nu insett att jag inte klarar detta själv längre, det kan tyckas konstigt att jag bara känner sug efter alkohol på fredagen.
Vet inte hur jag ska hantera detta, hur ska jag kunna sluta.

Mick
Jag har många gånger tittat

Jag har många gånger tittat på denna sida vad ni andra skriver och det verkar som att här finns hjälp att få.
Jag håller mig nykter och tänker inte mycket på alkohol på vardagar och när jag jobbar, men så fort lediga dagar kommer så kommer alkoholdjävulen fram, och ofta så spårar det ur med minnesluckor och svår ångest.
Har gett mig tusan på att kommande helg ska bli vit, ska försöka ta en helg i taget, och verkligen hoppas på att jag lyckas.

Mick
Måndag idag och ångesten var

Måndag idag och ångesten var svår på jobbet, känns att gifterna är på väg ur kroppen.
Jag har så många gånger tidigare varit här och bestämt mig att inte dricka A mera, men har alltid trillat dit igen, jag är livrädd för att det ska bli så här igen då jag vet att jag har problem.
Nästa helg ska jag och min sambo iväg på hotell och bara slappa, jag ska kämpa för att inte dricka A, vill så gärna vakna på morgonen och må bra.

Krickelina
Välkommen hit, Mick

Det tar tid att ändra tänket om A. Ge dig den tiden och häng kvar här i Forumet. Här finns massor av stöd och kärlek att få med på resan.
Lycka till och låt oss veta hur det går.

Sisyfos
Alkoholfritt

Prova att ersätta öl med a-fri öl. Funkar bra för mig. Underbart dagen efter. Det blir en vana.

Mick
Tack Krickelina och Sisyfos.

Tack Krickelina och Sisyfos.
Det känns verkligen skönt att ha erat stöd och någon att prata med, har aldrig vågat söka hjälp tidigare, det känns verkligen bra att jag tagit steget att vara med här på detta forum och veta att jag inte är ensam, nu känns det som att jag har bättre förutsättningar än tidigare.
Nästa gång A suget kommer så får det bli A fri öl.
Jag önskar er all lycka i er kamp till ett nyktert liv.

Leverjag
Välkommen

Finns fler här som insett att vi fått problem med A-djäveln. Att greppet har hårdnat och inte är så lätt att vrida sig ur längre. Det är inte vi som har kontrollen oavsett hur drickandet ser ut fördelat över tid.

Överlista beroende hjärnan måste vi jobba med hela tiden. Tiden nyktra gör att vi blir starkare i ronderna, bara vi inte glömmer. Forumet påminner oss.

Mick
Tack Leverjag

Jag har förr trott att jag kunde sluta när jag ville och att jag inte befann mig i riskzonen, jag tänkte att det händer inte mig, men beroendet kom smygande på mig mer och mer med åren, och nu sitter jag i skiten.
A finns runt omkring mig hela tiden, A finns alltid på borden hos släkt och vänner när vi tex grillar på sommaren eller är bjudna på middag, dom är vana vid att jag inte spottar i glaset.
Skillnaden är att dom kan hantera A, det kan inte jag längre.
Mina sambo vet att jag lätt tappar kontrollen och tycker inte att jag ska dricka, vilket jag oxå insett, men tyvärr finns dom som trugar jämt, kanske det är dax att förklara för dom hur det ligger till, att jag har problem, men jag vågar inte, jag skäms något fruktansvärt jag vill inte att mina barn ska få höra att jag har A problem, jag har lyckats hålla mig under kontroll när dom varit med tex på midsommar och liknande, men dom märker ju att man är annorlunda.
Jag kommer spendera mycket tid på detta forum, jag känner att detta kommer vara till stor hjälp för mig.

Mick
Kul att du skrev på min tråd Freedom100

Nej, man ska väl inte skämmas för detta egentligen, och visst är vi inte dåliga människor för det, men det är så svårt att sitta face to face och erkänna sitt A problem.
Ja, nu ska vi tillsammans ta oss ur vårt missbruk, skriv gärna om hur det går för dig.
KÄMPA PÅ....

Mick
Tisdag, och ångesten har lugnat ner sig.

Börjar må bättre igen och det flöt på ganska bra på jobbet idag, jag vet att suget snart kommer smygandes igen, men nu SKA det bli en vit helg, en dag i taget.
Jag följer er andra varje dag om hur det går för er, nu kämpar vi!!!!!!!

Pepparkakan
Mick

Bra kämpat! Härligt! 😊

Leverjag
Hej, Mick. Skönt att det

Hej, Mick. Skönt att det börjar lugna sig m ångest.

Starkt jobbat. Det blir bättre och bättre. En dag i taget... :-)

Mick
Tack för all uppmuntran, det

Tack för all uppmuntran, det hjälper och värmer verkligen, denna eländiga ångest kan vara fruktansvärd.

LillPer
Följer dig

Jag vet hur det känns och är själv inne ett dåligt tillstånd just nu. Vad jag vet och tänker på är ju att om vi avstår alkohol blir allt så sakteliga bättre och till slut riktigt bra.
Sköt om dig Mick.
Vi ska klara detta.
Lillper

Mick
Hej LillPer

Ja, kan vi hålla ut så finns ju klara bevis på att våra liv kan bli betydligt bättre, men på resans gång kommer vi stöta på patrull många gånger, men som du säger så ska vi klara detta, med mycket envis vilja och stöd här från detta forum.
Kämpa på LillPer

/Mick/

Leverjag
Hoppas din ångest släppt lite

Hoppas din ångest släppt lite. Hur går det för dig? Hoppas att du håller ut.ndet är så skönt att bli avgiftad. :-)

Mick
Ja, ångesten är borta nu, och

Ja, ångesten är borta nu, och imorgon är det fredag och då kommer suget igen, börjar känna det redan nu och börjar bli orolig, men jag ska fixa det, den första vita helgen på flera år nu ska bli av.

Pepparkakan
Det är klart att du fixar det

Det är klart att du fixar det!😊
Jag hejar på dig!
Du får ladda upp hemma inför helgen med mycket god mat och ev snacks och annat smått och gott som du gillar.

Valeria
Välkommen !

Själv är jag ett avskräckande exempel och har inga råd att ge. Ska bli intressant att följa dig och är säker på att du har mycket att bidra med!

Sisyfos
Äntligen fredag

Det blir ju lättare att hantera suget om du inte har a tillgöngligt. Kämpa på idag. På lördag morgon kommer belöningen. Ev redan på fredagen när du inser att du är närvarande. Lycka till!

MizterJ
Helg

Idag firar jag 3 månader utan alkohol!!! Innan drack jag varje helg till att börja med sen även varje dag. Det är där man hamnar tillslut även om man bara tror att man ska dricka på helgerna. Det är ingen lätt resa vi har framför oss men tillsammans kan vi klara att hålla oss ifrån det onda giftet! Ikväll ska jag i alla fall fira med en promenad och sen en god middag utan alkohol:) Ha en fantastisk helg allihopa. Stay strong and sober. / MizterJ

Leverjag
Mick, allt bra med dig?

Mick, allt bra med dig?
Skriv en rad när du har tid oavsett. Ha en fin dag!

Mick
Klarade fredagen, nu återstår lördag

Hemkommen nu från en natt på hotell med min sambo och JAG ÄR INTE BAKIS, så skönt att må bra idag.
Tankarna snurrade flera gånger igår, det var ju fredag och då ska man ju dricka tyckte min hjärna, men det gick bra.
Vi hade en del att pyssla med så jag tror det bidrog till att jag klarade detta, man måste sysselsätta sig med något, vad som helst, blir jag rastlös och inte har nåt att göra så blir det mycket svårare att stå emot A djävulen.
Nu är det lördag och jag var och handlade innan och då stod jag och sneglade på folkölen, kanske man skulle köpa några började jag tänka, NEJ DET SKA DU INTE, sade en inre röst, för efter några stycken så går det inte att sluta och då blir det krogen och sen är det kört och jag är ett vrak imorgon, sen sprang jag iväg med min kundvagn.

Ska ut och gå en rejäl runda så jag håller mig sysselsatt, och tur är så är systembolaget stängt, då känns det oxå lättare, lite stolt känner jag mig nu, men jag tar inte ut någon seger i förväg, det är inte måndag ännu, en dag i taget.

Och tack alla ni här som peppar och stöttar 😊

Mick
MizterJ

Stort grattis till dina 3 månader, kämpa på 👍😉

Leverjag
Ja, en dag i taget Mick.

Ja, en dag i taget Mick.

Vad bra du kämpar! Det är kämpigt vissa dagar även för mig. Idag är det jobbigt. Måste oxå ut en sväng.

Ses!

Sisyfos
Lugnet

Tar ett tag innan lugnet utan a infinner sig, men håll ut. Det kommer. Bra att du kämpade emot. Nu kan jag ibland känna en sån glädje åt att jag inte måste stressa till systemet. Bara det lugnet... Sanningen är ju också att min kropp blir stressad av alkohol. Hoppas ditt lugn infinner sig.

Mick
Jag drack

Som ni läste i föregående inlägg så skulle jag gå ut och gå, och det gjorde jag.
Tankarna snurrade hela tiden och suget blev värre, när jag kom hem var ingen hemma och jag skulle börja med middagen och tankarna på A fanns hela tiden, skönt att inget A fanns hemma tänkte jag.
Skulle börja med maten och rotade i kylen och då fick jag se något, bakom några syltburkar stod tre starköl (33cl) totalt bortglömda, tid och rum försvann jag svepte 2 st direkt och började på den tredje utan att tänka, sen kom en väldig ångest över mig, va fan håller jag på med, jag skulle ju inte, suget blev för mycket för mig, jag fick nu känna på A djävulens oerhörda kraft som aldrig förr.
Ångesten för misslyckandet gjorde faktiskt att A suget minskade och jag hällde ut resten och sen började jag gråta.
Min första vita fredag skulle bli förstörd för att jag skulle trilla dit på lördagen istället, fan vad usel jag känner mig.
Känns som jag svikit mig själv och er andra här, tack å lov så har det lugnat sig och jag hann inte bli full.

Se till vänner att ni inte har A hemma för då går det åt skogen 😩😩

Mick
Sisyfos

Jag hoppas verkligen att jag en dag kan få känna det lugnet som du säger, har aldrig innan haft någon att prata med om mina A problem, det höll på att gå illa för mig ikväll.
Tack för ditt stöd 💕

answe77
Ge inte upp

Och var inte för hård mot dig själv nu. Förstår att det känns skit just nu men vägen mot förändrade alkoholvanor är väldigt sällan speciellt enkel eller rak. Ta med dig att du ändå kom på dig själv, hällde ut det sista och ångrade ditt drickande. Det är ett steg i rätt riktning trots ditt lilla snedsteg. Ge dig själv chansen och gör det bättre då.

Idioten
Du får guldstjärna för att du

Du får guldstjärna för att du hindrade dig själv, och ytterligare en för att du delar och skriver av dig,, lår oss kämpa broder

Sisyfos
Tillgänglig a

Jag var tvungen att dricka upp all tillgänglig a innan jag kunde sluta... Just det orsakade oändligt många återfall under åren eftersom det är svårt att göra slut på precis all. Och gjorde också att jag drack mycket precis nör jag bestämt mig. Förlåt dig själv för att du drack upp det som fanns där tycker jag. Du slutade i tid, se det som en seger istället. I det skede som du är i nu är det fullständigt naturligt att inte kunna hålla emot. Sen kanske du, liksom jag kan köra a-fritt. Mitt beroende var mycket beteendestyrt - och för mig blev det lättare när jag bytte mot a-fritt. Men det är också många som inte gillar a-fritt och att det triggar vanligt drickande. Man måste se vad som fungerar för en själv tror jag. Och vad som inte fungerar. Det får man lära sig genom sina misstag helt enkelt :-).

Sidor