Lisa53

Hej testade 1,2 och måste ta om testet. Hur lång tid tar det att komma ner på rimlig nivå igen tro? Ska försöka skjuta på testet så mycket jag kan. Har druckit 1-3 flaskor vin i veckan... men har nu varit utan i snart en vecka och tänker verkligen hålla mig borta från vinet. Men jag vet inte hur lång tid det tar att sänka värdet. Vet att många frågat om samma sak och om huskurer etc. Vill inte bara komma undan med ett lågt värde, ska förändra mitt beteende mönster. Men måste få att bra värde att visa att jag har gjort det... räcker 3 veckor utan alkohol tro?

Ville hoppa in här och hälsa dig varmt välkommen till forumet, även om jag kan tyvärr inte bidra med några svar kring provsvar. Vet inte om du har kunnat få några tips i andra trådar, tryggast svar får du troligtvis av behandlande läkare. Det jag däremot blir nyfiken på är vad du mer har att vinna på tre alkoholfria veckor, förutom bättre testresultat? Skriv gärna mer och berätta om hur det går för dig. Ibland kan en behöva skriva flera gånger innan en tråd "tar fart", så att säga.

Varma hälsningar,
Kristoffer
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Lisa53

Inte bara ett bra resultat på peth testet för att lugna min arbetsgivare och minska stressen på mig själv.
Också för att pröva min karaktär.
Tanken är att de tre veckorna ska bli fler, men jag behöver delmål för att orka.
Mitt stora mål är att avstå helt fram till 14/2 2021. För att ta beslutet om jag över huvud taget ska pröva om det går att ha en normal konsumtion.

Funkar delmål för dig så fortsätt på den vägen.
Jag är likadan?
Bra jobbat med 3 veckor.
Bra att du tagit tag i detta.
Fortsätt kämpa.
Jag tror på dig?
Kram⚘

Googla Peth och halveringstid så får du hyfsade källor. Ca 4 dagar utan alkohol ska halvera värdet.
Men någon praktisk erfarenhet av det har jag inte och jag tror inte att huskurer hjälper.
Lycka till med att hålla dig ifrån alkohol. Det finns många hälsovinster med det. Både fysiskt och psykiskt. Och det tar längre tid än 3 veckor för att verkligen må bättre.

Lisa53

Nej jag har inte tagit om provet, men har ny varit alkoholfri i 10 dagar. Ska ta om provet om ca 2 veckor, jag skriver hur det går. Men det tar ju några dagar att få resultatet.

DetGårBättre

Halveringstiden är nog individuell. Jag har inte själv tagit test nära inpå varandra så vet inte hur jag ligger i halveringstid.

Men jag utgår från fyra dagar. Jag hade 5.4 i peth senast och det har nu gått 21 dagar så borde vara under 0.3 nu. De ville jag skulle ta nya prover på onsdag men det tackade jag nej till. Har inte "tid" med sånt och det skulle snarare riskera min nykterhet än hjälpa mig.

Lisa53

Jag har när jag tar testet på torsdag 21 nyktra dagar av 25. Druckit en flaska vin 3 gånger. Tog två glas idag. Hade tänkt hålla upp helt men känner mig stolt ändå. Får se vad värdet blir men det borde kommer ner mot 0,3...

DetGårBättre

Hade tydligen 6.2 i Peth senast fick jag vet i dag. 5.4 var visst i augusti! Men nu nykter i 25 dagar i rad och det går förhållandevis enkelt måste jag säga :D

Vi kämpar på här på sidan! Skulle tagit test i dag men avbokade det hela. Kanske tar testar inom några veckor! Men tror jag kommer ha bra värden då på det mesta - det hoppas jag åtminstone!

Har du inte fått svaret ännu? Håller tummarna för dig.
Om du inte vet det redan brukar man kunna gå in på 1177 och se provsvar själv. I journaltjänster.
Kan säkert finnas individuella skillnader. Hoppas de i så fall är tillfälliga.

Som TappadIgen skriver, jag har ingen aning om din situation eller vad för konsekvenser du kommer att möta. Men oavsett vilket så kommer du att överleva.
Nya betingelser, särskilt om de är påtvingade, kan kännas förjävla obekväma. Man ser tillbaka och undrar varför man inte gjort något åt en annalkande katastrof man vet kommer.

Typiskt för oss fyllskallar (oavsett vad vi kallar oss) är Damn the torpedoes, full speed ahead! Sedan när man plötsligt kör huvudet i väggen står man där, vimmelkantig, och undrar vad fan det var som hände. Been there, done that.

Det du behöver göra nu är att använda de verktyg som ställs dig till buds och förstå din situation.
Oavsett hur din situation ser ut så är det bara att acceptera läget. Gör de förändringar du behöver göra.
Var starkare än du tror att du kan vara, var så stark som du kan vara!

Om du behöver ditt körtkort för ditt arbete borde du kunna få ett föreskrivande om alkolås. Är det en möjlig väg för dig?
Jag har kontaktat beroendemottaningen via egenremiss 2 gånger. Båda gångerna har jag fått fått veta att man inte rapporterar till transportstyrelsen om man visar vilja att förändra sitt beteende.

Jag hoppas verkligen att det skall gå bra för dig!
Kämpa på oavsett, att bara ge upp är inget alternativ! Skapa dig själv ett nytt liv med dina nya förutsättningar!

Går det att fråga överläkaren om du kan få ta ett nytt test innan hen skickar in?
Du har haft ett tufft år bakom dig och sökte hjälp för att komma ur missbruket. Det var ju själva upprinnelsen till det här. Trist om det ska leda till negativa konsekvenser. Håller tummarna för att du faktiskt kan argumentera dig ur det här.
Annars får du rikta fokus framåt åt ett annat håll. Du låter inte som någon som ger upp och du har dina barn att tänka på. Plötsligt tar livet en ny riktning.

Går det att fråga överläkaren om du kan få ta ett nytt test innan hen skickar in?
Du har haft ett tufft år bakom dig och sökte hjälp för att komma ur missbruket. Det var ju själva upprinnelsen till det här. Trist om det ska leda till negativa konsekvenser. Håller tummarna för att du faktiskt kan argumentera dig ur det här.
Annars får du rikta fokus framåt åt ett annat håll. Du låter inte som någon som ger upp och du har dina barn att tänka på. Plötsligt tar livet en ny riktning.
Här finns ett rättsfall som du kanske kan ha användning av:

https://www.indraget-korkort.se/medicinskt-hinder-indraget-korkort-ater…

Hillary?, ingen situation är sådan att den inte går att lösa. På ett eller annat sätt. Du ser på saken ur ett perspektiv idag, om två veckor ser det möjligen helt annorlunda ut, eller rentav kanske idag. Jag känner med dig och är helt förvånad över hur konstigt och fel vården behandlat dig. Men sannerligen finns det nåt du kan göra, som garanterat kommer förbättra dina odds, sluta drick helt. För alltid eller länge, länge. Kram Jullan