rötjut

Jag börjar bli riktigt gammal nu, över 60 och lever ett ensamt liv inte bara nu under Corona. Ingen partner, ingen att umgås med, arbetslös (inte pga alkoholen!). Lika ofta som jag säger mig att nu räcker det, lika ofta tänker jag; vem bryr sig, livet är rätt värdelöst ändå! Kan jag inte få döva tristessen åtminstone? Dessutom har jag restless legs och svårt att somna om jag inte dricker vin. Det är bara det att det blir för många glas, för jag tycker det är gott, jättegott! Förr tränade jag mycket, men kroppen orkar inte så mycket längre, den billigaste träningen: löpningen, säger kroppen stopp för med ständiga muskelbristningar. Det är dessutom mycket tyngre sen jag gått upp 10 kg. Jag trivs inte med min kropp och inte med mitt liv!

Välkommen hit, hoppas du kan få stöd och hjälp här. Vi är många som fått det, och dessutom ett nytt liv. Kan du tänka dig att vara nykter en längre period, Är jag säker på att du kommer må bättre både fysiskt o psykiskt. Du kommer få andra tankar om dig själv o ditt liv. Så häng i en dag i taget. Jullan

Livet som nykter är ingen räkmacka, men det är förbannat mycket bättre och enklare än livet som onykter. Jag har haft återkommande ångest och sömnstörningar en stor del av mitt vuxna liv. Att lära sig att det är alkoholen som skapat denna ångest och sömnstörningar var en käftsmäll minst sagt.

Jag tar magnesiumtillskott mot myrkrypningar i benen. Ofta beror det på sådan brist. Man läcker magnesium när man svettas mycket, som under klimakteriet tex som i mitt fall.

Läs och skriv och låt det ta den tid som behövs att komma till ett beslut. En längre periods alkoholstopp (minst 3 månader) är att rekommendera, för det är först då du får ta del av de stora fördelarna med nykterheten.

Kram ?

Smygdrickarn

Jag känner igen mig i ensamheten och det har varit den som har fått mig att umgås med "flaskan" istället. Ska jag sitta hemma ensam kan jag lika gärna vara lullig osv. Dock har min kropp tagit stryk av just alkoholen, bland annat med muskelbristningar även jag. Eftersom alkoholen gör att kroppen får svårare att ta upp vitaminer, så ökar även risken för muskelbristningar och sabbar även läketid och annat. Alkoholen sabbar ju även sömnen, även om det blir lättare att somna in, så är det ju inte så bra om man sedan vaknar, sover oroligt etc under natten.

Inte är du gammal för att du är över 60, du kan absolut få upp en ljusare tillvaro, kanske återfå en mer funktionell kropp, återuppta löpning mm, men för att det ska gå så bra som möjligt, så är det nog klokt att dra ner på eller helt avstå från alkoholen. Jag tänkte själv att ska jag bryta ensamheten, så är en förutsättning att jag först bryter med alkoholen, därefter kan jag försöka hitta en ny livskamrat etc. Stort lycka till iaf vad du än landar i!

Fyller själv 61 i mars och känner mig i känslan. Skit i att springa! Powerwalk eller cykling är det som gäller för oss gamlingar. Det är bättre för kroppen! Låt inte känslan av uppgivenhet över. Min största skräck ligger i att bara ge upp och supa ner mig när jag går i pension. Det är vad som väntar om jag själv inte slutar dricka!

Hoppas ditt inlägg inte var en engångsföreteelse. Det är ganska många som gör ett inlägg här i stundens ingivelse och sedan tystnar. Se till att du inte är en av dem. Kanske AA eller någon annan organisation kan hjälpa dig med känslan av ensamhet?
Ge oss ett livstecken och berätta hur det känns! Du är inte ensam, forumet finns alltid!
Från en gamling till en annan: Kämpa på!

rötjut

Tack för kommentarerna! Jo, jag måste ta tag i det, jag inser det! Men hur var det; jag tyckte jag såg att det fanns något program att följa på den här sidan? Har jag sett fel, eller finns det inte längre?
Imorgon (eller rättare; senare idag) börjar jag att sluta! Tror jag!

Jag lider också av RLS, tyvärr så funkade även vinet fint för att dämpa det.

Men nu tar jag istället en medicin som heter Madopark som jag fått utskriven av läkare och den funkar helt okej. Myrkrypen försvinner och det är nästan som benen blir lite trötta. Så om du inte redan pratat med din läkare, så gör det. Man behöver bara ta ett par blodprover för att utesluta annat.

Känner också igen de här ensamhetskänslorna, det kvittar då ingen annan skadas av det... men vi gör ju ändock det, annars hade vi inte hittat hit. Gör en förändring för dig - för du är värd det. Du är ju den viktigaste personen i ditt liv. Syrgasen ska på en själv först för att sedan rädda de andra. ❤️

Det ska jag be att få! Myrkrypningar är så vidrigt, som tortyr. Det känns inte direkt när jag lägger mig men kommer inom 30 min. Inte alltid, magnesium hjälper mig oftast. Kan bli värre när jag har träningsvärk, men kan också bli värre när jag inte tränat alls. Otroligt jobbigt.

Kram ?

rötjut

Klarat första dan. Inget att skryta med förstås. Men attans vilka myrkrypningar jag har! Det går bara inte att sova!

rötjut

Tristessen tog tag i mig idag, och nu dricker jag mitt andra glas vin. Jag har försökt sysselsätta mig, jag har målat, varit ute med hunden, tagit tag i lite annat, . . . . . men sen då! Jo, sen är jag precis lika ensam och allt känns lika meningslöst som vanligt! Inget kul att se på TV, har sett allt jag vill se på Netflix. . . . ????

Ett tips om det kryper och du inte har medicin, gå in i duschen, spruta varmt och varva med kallt vatten på benen. Man får stå ett tag 5-10 minuter men sen brukar det lugna sig för mig. För vissa hjälper tyngdtäcken, annars förvärrar alkohol, cigaretter och koffein RLS, även om man varit mycket aktiv (såsom promenerat eller tränat) innan läggdags.

rötjut

Hur ska detta hjälpa? Ärligt talat; hur ska detta forum hjälpa mig, motivera mig att sluta dricka vin? Det funkar inte för mig, har jag en känsla av. Mitt liv behöver något annat än anonyma hejarop! Mitt liv behöver vänner i.r.l. ett jobb, och gärna en partner. Det är fortfarande ensamt! Mycket ensamt!

Jag tänker så här, vi är inte här för att motivera dig att sluta dricka. Det är något du själv måste vilja. Vi är här för att stötta, vägleda, lyssna ovillkorligt och ibland säga till på sksrpen.

Det där andra du söker finns säkert på en annan plats, och blir så mycket lättare om du bokstavligt talat häller ut vinet.

Du kan mycket väl behöva mer irl hjälp också, kanske AA eller alkoholterapeut. Medicin finns också.

Men viljan måste finnas där. Även om man inte vet hur, det är därför folk skriver här. Och det krävs enligt mig Inte bara en vilja att inte göra bort sig, att inte skada sig, att inte kunna hejda sig - utan en vilja att INTE dricka, oavsett anledning.

Kan säga at det hjälpte mig mycket.Motivera dig att sluta dricka vin??. Ja det är ditt beslut men vi stöttar dig om du vill. Beslutet är absolut ditt.
Kram?

Forumet kan nog inte som enda källa få en att sluta dricka. Dock tror jag att man kan få oerhört mycket stöd och inspiration här samt även programmet som finns här(som inte fungerar för vissa just nu?), men det stora jobbet, det måste man göra själv.

Jag har förståelse för att det är svårt och att grundproblemen kanske finns kvar där som gjorde att man drack från början och att man känner att man då lika gärna kan dricka. Men man får helt enkelt hitta andra lösningar. Fast det är ju inte så enkelt. Det låter ju på dig som att du förstår att du behöver ändra dina dryckesvanor, men att du har svårt att motivera dig för att göra det.

Kanske du kunde testa att fundera på hur ditt liv skulle kunna vara bättre i framtiden. Vilka förändringar skulle du vilja göra? Har du något intresse som du inte har tagit tag i ordentligt?

Lyssnade på ett sommarprat som bland annat tog upp ensamhet. Tror hon som pratade sa att 1 miljon svenskar bedömer att de är för ensamma. Några VC hade börjat skriva ut social samvaro på recept. För det är viktigt. Och det är ingen skam att vara ofrivilligt ensam. Har periodvis känt mig ensam själv och det är nedbrytande. Det var en psykolog som hade programmet som jobbade stegvis med att peppa patienter till ökad kontakt med andra. Hon uttryckte att hon tyckte att man borde kunna söka hjälp på VC för just ensamhet eftersom det skapar en stress i kroppen och får negativa effekter.

Tror jag ska dra mitt järnbristkort igen... järnbrist (ferritin) kan ge effekter och troligtvis förvärra restlesslegs, enligt nån artikel dom jag läst. De med restlesslegs behöver ligga högre än ”normalt” för att få effekt av mediciner.
Många med alkoholproblem har låga järnvärden. Personligen är jag väldigt säker på att mina låga värden påverkade både hjärnfunktionen och muskelfunktionen negativt. Gå och kolla järnvärdet och om det ligger i nedre spannet medicinera. Kan vara värt att testa.
Sömnproblemen, alkoholen, bristen på träning och ensamheten påverkar ju ditt mående negativt. Det är svårt att se nån ljusning men det kan nog bli bättre med ganska små förändringar. Tvinga dig att röra på dig varje dag, lyssna på sommarpratet jag skrev om. Psykologen brukar prata i TV minns inte hennes namn.
Ät bra mat! Säg till dig själv att du är bra, snygg, snäll när du ser dig i spegeln.
Det låter som om du vill förändra och du är ju fortfarande ung...
det kan bli bättre! Ge dig själv en fin julklapp och börja med små små förändringar!

rötjut

Jag har nu konstaterat att jag inte är fysiskt beroende! Jag har också kommit fram till att alkoholen har blivit min "snuttefilt" eller "napp": det jag tar till när jag mår dåligt pga tristess, ensamhet, oro och upprördhet. Det är en framgång för mig och jag har bestämt nu att jag får köpa en flaska vin i veckan, till helgen. I övrigt dricker jag inte ensam.
Men jag har en fråga till er; Jag skulle gärna vilja kolla hur min lever mår, men vill inte gå till vårdcentralen för jag vill inte stämplas som "alkoholist", har någon något tips? Vet någon ifall levern kan reparera sig på den konsumtionen?
Tacksam för svar!