Charmed92

Jag lämnade mina barns pappa som hade brutit ner mitt självförtroende totalt. Jag var en undergiven och trasig person. Sen träffade jag världens finaste man.. trodde jag. Efter en tuff uppväxt med mycket alkohol iblandat så hade jag lovat mig själv att aldrig träffa någon som hade alkoholproblem. Sen vet jag inte vad som hände.. jag var nog så förblindad av kärlek och hans ständiga intalande ”det är helt normalt i en större stad att dricka varje dag”. Jag själv kom från en liten by. När jag väl insåg att den mannen jag litade blint på i själva verket ljög för mig så var jag redan fast. Nu sitter jag här snart 5år senare med en sådan skam och sorg i kroppen. Jag lämnade honom en gång men dum som jag var så gick jag tillbaka när han lovade att sluta dricka. Så fort jag var tillbaka i hans grepp så var det samma visa igen. Jag skäms så mycket över mig själv.. jag har ett samvete som äter upp mig över att mina barn får växa upp med honom. Jag vill bara lämna men jag skäms så mycket över att jag gick tillbaka till honom.. jag behövde bara få skriva av mig lite.. sist han hotade med att slå ihjäl mig i fyllan så önskade jag att han bara kunde få det överstökat. Dom stunder han har utövat våld mot mig i fyllan har varit som att leva i en mardröm. Jag börjar känna att det är det här jag förtjänar. Jag hade ett stabilt familjeliv utan alkohol och lämnade för detta..

Jag har ingen egen erfarenhet av våld i nära relationer, men prioritet nummer ett för dig är att lämna igen, om du inte har gjort det. Detta kommer inte att bli bättre så länge du är kvar i relationen.

Prio nummer två blir att arbeta på ditt självförtroende. Du har säkerligen gjort misstag. Det har vi alla. Men du förtjänar inte våld! Du hade ett stabilt familjeliv säger du och det var säkert bättre än det är nu men du säger även att ditt självförtroende var nedbrutet av dina barns pappa. Var det så, så gjorde du ju rätt i att lämna. Nu hamnade du i ett sämre förhållande, tyvärr. Men du förtjänar inte detta. Se till att ta dig ur detta för dig och dina barns skull.

Titta in på https://www.roks.se/ där du kan få hjälp att ta dig ut ur förhållandet om du inte klarar det på egen hand. Det finns även andra här på forumet med erfarenhet som varit i liknande sits som dig som säkert kan hjälpa.

Det är inte du som ska bära den.
Du har lyckats lämna en gång och du klarar det igen.
Lägg skulden där den hör hemma och tänk på dig själv genom att som Tappadigen skrev jobba på din självkänsla.
Sök hjälp genom samtal via vårdcentralen eller prova på socialtjänsten som ickså kan erbjuda det.
Att utstå våld är inte rätt någonsin och det är du inte värd.

Forska vidare i vilken hjälp som erbjuds och det är inte ditt fel att du blir behandlad illa.

?Kram Azalea