Nytt år, samma problem

367 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Miss Mary Poppins
Nytt år, samma problem
Miss Mary Poppins
Jag ser framemot att lyckas igen

Det är det fjärde året som jag ger samma löfte. Slutar dricka. Varje år har jag också lyckats, men sedan kommer sommaren och långsamt dras jag till samma fälla. Något får mig att tro att A är min vän. Utvägen ur stress och lösningen för mina problem. Men ångesten som jag får, gör livet till en ond cirkel.

Dag 2 idag. Jag lyckas nuförtiden lätt med de första dagarna. Kan vara utan alkohol några dagar. Njuta av fjärde dagens härliga sömn. Jag har lärt mig så mycket. Jag vet vilka fördelar som finns. Och jag uppskattar dessa årliga ca 100 vita dagar.

Men i år är det annorlunda. För att jag har under 2020 träffat en ny partner, som vill inte sluta dricka. Att vi lagat god mat ihop och serverat detta med vin, har varit essencen i vår relation. Vi ses nästan bara på helgerna, bor på olika ort. Jag vet nästan inte vilka vi är om vi inte dricker. Kommer relationen att hålla? Kommer jag klara av att stå emot när den andra dricker?

När jag för första gången slutade dricka med hjälp av denna grupp, fann jag ett enormt stöd från både kvinnor och män som hjälpte mig genom inte bara att sluta med A, utan även en separation och annat läskigt som hände under denna period. Att skriva ner mina tankar och läsa era reflektioner gav mig styrka och mod. Så jag önskar och tror, att även denna gång, tar vi resan tillsammans. Är du med?

Till dig som slutar första gången, vill jag säga "njut". Att sluta är jobbigt, men det mest fantastiska du kan göra. Och ibland snubblar man. Men vi misslyckas inte, vi kanske bara behöver lyckas om och om igen... join me ❤

Miss Mary Poppins
Kraften av skrivandet....

Det är konstigt hur jag dras hit till min tråd. Som en kär vän jag kan berätta allt för. Att skriva hjälper oss att sortera våra tankar, hitta motivation och hjälper med suget efter A.
En del av er känner mig redan, Vinäger, PimPim, Lisa.. Men jag raderade min tråd länge sedan (rädslan över att bli avslöjad tog över) och jag tror att ni som läser kan bli hjälpta av lite bakgrund till det ni läser.

Jag är inte född i Sverige. Ingen drack hemma hos mig när jag var liten även om vin är något som även småbarn fick smaka. Trygg barndom och en flickskola höll mig ifrån det "roliga" under tonåren. Jag drack för att festa i början. Men ca 10 år sedan fick jag en utmaning och paniksyndrom över en natt (kändes det som). Hittade då vinet, som jag började använda mer och oftare. Under en december par år sedan drack jag dagligen, i smyg och blandat. Och så kom jag hit och gjorde cold turkey. 5 dagen på resan lämnade maken mig ensam med barnen och flyttade från Sverige. Men jag som har här en karriär och barnen har klimatiserat hit stannade kvar. Sedan dess har mycket hänt. Barnen blivit vuxna (inte alla) och en ny relation förgyller mitt liv. Men så hörde jag nästan bitterhet i mannens röst när han förmedlade till våra nyårsfirare att han minsann inte tänker att sluta med vin. Det måste han inte, men den rösten. Ni vet, som om han var lite rädd. Att jag slutar kastar en skugga över han som "inte slutar". Vad kan en sådan förändrig göra för skada. Kommer jag kunna njuta? Kommer jag vara stolt som förut? Jag är orolig, men vill så gärna få sova ordentligt, få fin hud, tappa några kilon, bli av med ångest, få flera timmar på dygnet, börja känna smaker, förbättra minnet... allt! Jag förtjänar det.. Men jag vill inte förlora en till man på kuppen!

Mirabelle G-S
Long time no see vännen...

Long time no see vännen... Fint att du är tillbaka på forumet. Jag kan förstå att du känner dig osäker inför mannens reaktion. Att bli lämnad sätter sina spår i själen... Jag tror nog det hela är rätt enkelt löst dock. Försäkra honom i ord, gärning och bemötande om att du aldrig skulle tvinga honom att sluta dricka. Liksom han aldrig skulle tvinga dig att dricka. Om han inte är en dominerande toxic idiot. Och en sån skulle du knappast delat livet med så här långt 😊 Ni är autonoma vuxna människor. Han får bestämma vad han stoppar i sin kropp. Du får bestämma vad du stoppar i din kropp. Inte mer komplicerat än ”Nej tack, jag gillar inte lakrits” egentligen 😊 Kram

Miss Mary Poppins
Dag 3 börjar med ångest (bläääh!)

Godmorgon Mirabelle och världen! Ja, problem brukar vara större än de är när man adderar A i dem. De största elakheterna kommer ut på fyllan, största rädslorna dyker upp vid bakis. Att inte ens veta hur man känner längre är det mest otäcka enligt mig.
Tur att jag gjort denna resa några gånger nu. Jag vet hur allt blir klarare och tydligare när tiden går. Och glädjen kommer hitta sin väg till mitt liv igen. Men just denna dag börjar med ångest, otrygghet och tvivlan. Så brukar dag 3 vara när jag har bestämt mig. Jag vet att jag inte kommer att bedöva bort det med A under en lyxig middag, hotellvistelse eller brunch. Nu rensas kroppen och alla känslorna är välkomna. Som oinbjudna gäster, men som måste behandlas som vänner. Jag behöver inte lyssna på deras råd, eller göra som impulsen säger, men jag måste acceptera dem.

Jag vet att vi är flera här på dag 3. En av de jobbigaste dagarna om ni frågar mig. Men utan dag 3 blir det inte dag 10 (min personliga favorit) eller dag 30 (farlig dag eftersom då börjar jag förhandla med A). Så vi behöver vara tacksamma för dag 3...
Idag är jag nyckter ❤🙏🧡💛

Miss Mary Poppins
Min motivationslista

Att skriva en lista över för- och nackdelar har varit mitt viktigaste verktyg. Så även 2021 behöver jag en sådan. 😊👍 Har jag glömt något, kommentera gärna så hjälps vi åt ❤

❤ sova sött
❤ fri från ångest
❤ slippa stanna vid SB
❤ spara pengar
❤ få fin hud
❤ ser yngre ut
❤ får mer tid på dygnet
❤ blir sällan arg
❤ maten smakar godare
❤ kan fokusera på att läsa
❤ kan köra bil sent
❤ vaknar inte på natten med hjärtklappning
❤ omgivningen mår bättre
❤ ...
❤ ...

Jag vet allt det här, för jag har känt det så många gånger. Första gången var nästan beroendeframkallande i sig. Så upprymd över att jag lyckades. De andra gången har varit svårare. Idag är det inte svårt att låta bli dricka. Men ångesten och ledsenheten är hemska just nu... Men jag vet att jag överlever ❤🙏

Allegra
Ledsen..

Hej, jag känner samma sak, är på dag 3 och är ledsen i hela kroppen. Mest för att jag lät det gå så långt den här gången och för allt dumt jag sagt på fyllan.

Men samtidigt, så oerhört skönt att inte vara bakis idag! Drömde en liten mardröm i morse, att någon hade spetsat min yoghurt med sprit.. Skönt att vakna och inse att jag fortsatt är nykter!😇

Hälsningar/A 🌱

Miss Mary Poppins
Ledsen i hela kroppen

Bra sammanfattning, exakt så känns det 💛

FinaLisa
Mary Poppins!💕🤗🍃

En kär "gammal" vän!😊 är tillbaka! Även om anledningen inte är så kul så är det härligt att se dig igen🤗
Det är snart tre år sedan jag blev med här och då hade jag innan läst många inlägg av dig Mary Poppins, miss lyckad, Mirabelle, Vinäger och Amanda.
Ni alla gjorde så starkt intryck på mig och jag blev helfrälst på nykterheten och gemenskapen härinne på forumet. Så varmt och välkomnande😊
Under dessa tre åren har jag haft några helvita perioder, som längst fyra månader. Kämpar fortfarande med ångest, oro och en jobbig livssituation.
Men jag mår som bäst när jag håller mig helvit och det är därför jag håller mig kvar härinne, vägrar ge upp och forumet hjälper mig att inte släppa tanken på en helvit tillvaro.
Jag har numera min nya tråd "Att odla nytt" i det andra rummet, Det vidare livet. Min gamla tråd "Otroligt" är numera låst.
Den senaste tiden har jag svajat rejält och hade lovat mig själv att inte dricka ensam hemma utan bara eventuellt vid fest eller om jag åker iväg på någon resa så småningom. Men jag har redan brutit det löftet...😞

Håller alla tummar för att du kan hitta en bra balans i din relation med nye mannen. Han borde stötta dig i ditt beslut om att inte dricka alkohol tycker jag.

Vi kämpar vidare 💪🤗💪

Kram 🍃💜🍃

Miss Mary Poppins
Tack FinaLisa!

❤💛🌸 jaha, du är på vidare livet! Grattis 😘
Jag vet helt ärligt inte ens vad mitt problem är! Sjukt frustrerande att inte veta om jag har abstinens eller om ångesten beror på att mannen behandlat mig som skit idag. Diskret, passivt och elakt. Vet inte om det är pga alkohol jag känner så.
Oavsett vad detta handlar om, så behöver jag först vara utan alkohol en längre period. Först efter mååånga dagar, kan jag hitta svaret på frågan.

Så FinaLisa, jag hoppas verkligen att jag blir en långvarig gäst denna gång. Och att jag hittar ännu mer vänner som hjälper mig och som jag får hjälpa. Nu ska jag leta efter din tråd 💚💙💜🧡❤

Ensam1984
Välkommen tillbaka

Ville bara skicka lyckönskningar och önska välkommen tillbaka till forumet.

En sak jag tycker är superskönt med nykterheten är att man inte behöver göra sig av med "bevisen", att smyga med återvinningen, panta burkar. Men även att få så mycket mer tid till självreflektion och självförälskelse i det riktiga jaget - då det finns så mycket mer tid, då man inte läggar varenda ledig sekund på att planera nästa fylla.

Miss Mary Poppins
Tack Ensam1984

Eller hur! Att slippa återvinna sin skam är väl helt fantastiskt! Det finns så mycket man slipper.
Pga Covid blev jag permiterad och då drack jag även på dagarna. Satt på ett zoommöte med vin i kaffekopp. Vidrigt!

Jag har läst runt och ser hur du peppar så många här. Vi behöver individer som dig. Någon som peppar, lyfter upp och ger stöd när det är jobbigt. Hoppas på många djupa chat med dig ❤💚💙😊

Miss Mary Poppins
Kvällen kommer...

Snart får man sova...
Att dagen varit så värdelös, att det enda jag vill göra är att sova för att få vila från ångesten hade jag inte väntat mig. A
Inte heller att dag tre skulle bli så vidrig att jag inte hittar ord. Jag är osams med mannen, nära till att säga upp bekantskapet. Känslorna är som skam blandat med panik, men jag trampar stilla och biter ihop. Säger inget, skapar ingen drama. Inte än, innan jag vet vad är A och vad är intuition.

Hade jag inte varit så naiv så hade jag aldrig inlett en relation till en man som dricker som denne gör. Och nu tror jag att han också mår skit pga alkohol. Jag dricker oftare (eller drack, jag dricker ju inget numera) men han har den längtan som gör att första två glas går ner som vatten. Sedan dricker jag ikapp och går förbi under kvällen. Ingen match made in heaven direkt.

Han hörde i min röst att det inte längre var bara han som var arg. Blev nog rädd att få smaka på sin egen medicin. Så han började (nu, medans jag skriver till er) förhandla och vill bli sams... jag tackar för hans fina ord och låter tiden gå. Tik tak... vi får se hur detta slutar. Är det storm som är på väg, eller kommer lugnet först?

Kaffetanten88
Heja dig! Och kram. Jag och

Heja dig! Och kram. Jag och pojkvännen har bråkat några gånger sen jag blev nykter. Tyvärr är man ju inte helt stabil i början av nykterheten. Våra män behöver vara lite mer förstående men förstår att det är jobbigt för dem med.

Anna100
Så givande att läsa, ger mig

Så givande att lösa ger mig lite kraft att ta mig an livet... tack! Ser fram emot en fjärde natt längre fram.
Kram

Miss Mary Poppins
Tack för att ni läser 🧡

Betyder så mycket ❤

Anna100: jag blir glad över att du finner tröst i det jag skriver. Så känner jag när jag läser andra också. Det bästa är när någon skriver som du, uppmärksammar och peppar. Tusen tack ❤

Kaffetanten88: Så glad jag blir när du hälsar på ❤ du har helt rätt i det du säger. Vi är inte stabila i början. Men vi ska nog inte förvänta oss att våra partner ska veta vad som händer hos oss heller. Att det kan vara så svårt att bli av med närvgiftet. Ush! Jag vill spola fram till dag 10 ❤

Jag har redan nu under mina första 24 timmar fått känna något fantastiskt här i forumet. Samma gemenskap och sammanhållning som varje år. Delvis nya, men även gamla vänner som tar en hand eller puttar framåt. So oerhört tacksam att jag får återvända hit för råd och stöd. ❤🧡💜💙💚

Miss Mary Poppins
Välkommen Mic!

Blev pizza här med... man behöver krafter för att orka framåt.

Jag förväntar mig inte heller att någon ska ge mig råd. Så ingen press, om du inte råkar vara parterapeut eller präst 😅❤

Tack för att du läste och skrev, tiden går lite snabbare nu när tråden börjar leva!

/Mary ❤💚💙💜🧡

Kaffetanten88
Mic och Mary. Skrev precis i

Mic och Mary. Skrev precis i min tråd att dagen känns oändlig. Så håller med. Jag förstår inte hur jag kan må så här 2 veckor efter jag slutade dricka. Men har ju haft ångest och depressions problem sen tonåren. Antar att det kommer ikapp mig nu. Heja er! Kämpa på. Det bör ju rimligtvis bli bättre. ❤

Miss Mary Poppins
Kaffetanten88

Jag tror att ditt mående är en kompott av många olika saker. Men oavsett om grundorsaken är A eller inte så är A aldrig en lösning (om det inte gäller borttagning av lösnaglar, för då fungerar A utmärkt).
Vi får hjälpas åt för att inte börja lösa våra problem med A. Ingen kommer att må skit för evigt. Två veckor är så sjukt bra jobbat, så var stolt! Är så avundsjuk på dig! Skulle kunna ge ganska mycket för att få hoppa över dessa hemska första dagar. Men samtidigt så vet jag att jag behöver dem, så jag inte trillar dit igen. Det måste vara mödosamt för att vi får känna alla fantastiska känslor så småningom.

Men du lider verkligen och jag hoppas att du får bättre hjälp imorgon. Bra att vännen följer med. Håller tummarna och ser framemot att få höra hur det har gått ❤

Miss Mary Poppins
Gamla minnen

Gamla minnen dyker upp. Läste kort på den nya tråden "vart känner ni suget" och kom ihåg något spännande som hände mig när jag slutade första gången och som stannat kvar hos mig sedan dess. Det här nämligen:

Tidigare var jag alltid "sugen på vin" . Jag ifrågasatte aldrig den känslan. Men efter några veckor (eller var det redan tidigare? Mirabelle? Hur var det?) Så hände det samtidigt för många av oss att vi fick plötsligt andra känslor och behov.
Jag blev hungrig, törstig, trött, nervös, hade bråttom, glad eller less på allt. Men även sugen på te, eller godis. Behövde kramas eller prata med någon.
Jag hade tidigare lärt min hjärna att lösningen på alla signaler var den samma, rödvin. Och när jag slutade med det så drogs de gamla fina sugen fram igen.

Tack vare denna upptäckt så är jag idag mer lyhörd för "mitt sug" och kan unna mig en kopp Cafe latte istället för vin.

Idag är jag nykter ❤
Och just nu mår jag faktiskt lite bättre 🫖☕

Andrahalvlek
Känslor

Alla våra känslor har vi dämpat med alkohol. Sakta men säkert kryper de fram ur vrårna när vi blir nyktra.

Ilska hade jag problem att hantera i början. Jösses, min chef fick några rejäla utskällningar inför andra. Befogade förvisso, men ändå onödigt.

Även glädje och nöjdhet blev starkare. Maten blev godare och umgänget trevligare 😍

Annie Grace brukar säga att alkoholen tar ifrån oss förmågan att känna glädje i det vardagliga. Och det är så sant!

Håll i och håll ut!

Kram 🐘

Miss Mary Poppins
Dagen tog äntligen slut 🙏

Halleluja! Tredje dagen avklarad! 💪🙈😊💜 så här mycket har jag inte gråtit på länge...

Eftersom jag inte ens har tillgång till alkohol så var det aldrig frågan om att dricka. I för sig har jag handsprit, men lärde från Vinägers tråd att inte testa (oh Vinäger, 🙈 hur tänkte du där 😘). Men att inte förstöra mitt liv pga smärtan och lidandet var inte givet. Men icke, sa Nice. Ingen drama här. Good girl Mary 💪🧡

Jag vet inte om ni alla har läst Vinägers text från 5e november. Hon skriver hur ledsamt det kan vara när man inte känner igen sig i de mönster som ofta beskrivs av de som "lyckas" med att sluta. Texten berör mig oerhört. Fick mig att tänka på hur jag själv peppar andra och målar upp detta som något fantastiskt roligt (även om ni idag har mestadels fått höra om smärtan). Så jag tänkte berätta hur det är att lyckas, men att misslyckas i smyg...

Första gången jag slutade var den bästa. Jag var stark, motiverad och nyfiken på det nya. Sedan började dricka. Köpte minibarflaskor som räckte för två dagar. Hade allt under kontroll. Även under sommaren var jag den som åkte bil till bröllop och kalas. Speciellt var mina föräldrar så oerhört stolta över mig. Så kom hösten och jag kunde dricka för att allt var under kontroll. Tills jag drack i smyg. Jag ville inte ge upp min image om den hälsosamma. Hade en flaska i skåpet av samma sort som den på bordet. Så när det såg ut att jag druckit ett glas, så hade jag kanske tömt en flaska.
Började igen den 1 januari. Nya 100 dagar. Inte lika peppad. Orkade till påsk. Systern kom på besök och jag började dricka. Blev aldrig så illa som tidigare. Hade några dagar i veckan utan vin, men inte ofta.
Att nu igen stå här och vara entusiastisk inför mina 100 dagar gör mig inte till en hjälte. Jag vet hur svårt det är, speciellt nu när jag väljer mellan relation och hälsa. Hjärnspöken kommer att ta mig en dag igen. Men kommer jag att ha ryggraden att dela med mig det? Eller försvinner jag igen och väntar tills nya krafter har samlats?
Efter att ha läst Vinägers text är svaret given, ni kommer att få höra hela historien denna gång... jag vill att ingen ska känna sig utanför eller misslyckad. Kommer ge 100% och göra allt för att lyckas denna gång, men efter mållinjen på 100 dagar börjar det riktiga livet och det är då vi möter demonerna. Då behöver jag dig Vinäger och jag hoppas du kommer tillbaka snart ❤

Det kan verka konstigt att jag skriver till Vinäger på min tråd. Det gör jag bara för att jag vill komma ihåg detta och att hennes svar hamnar också här 😅🥰🤷‍♀️

--------------

💞🌸🧡
Tack alla för en hemsk dag! Blev en pizza Italia med ruccola på. Och lite julmust. Mår ganska okej vill erkänna. Imorgon dag 4 som brukar vara "så där" men mest bara lång. // Mary

Från A till L s...
Ang dag tre..

Tredje och fjärde dagen har varit tuffast för mig oxå. Sen har det iofs inte blivit så många fler dagar efter det.. 🙃 Men i år ska det bli annorlunda. Min dag 3 är imorgon och jag ska klara det!

Härligt att du mött kärleken! Hoppas ni kan hitta en väg att kommunicera kring alkoholen och att han kan och vill stötta dig i din vilja att förbli nykter 💜

Allegra
Dag 3

Själv hittade jag en folköl och sög i mig den medans jag tänkte ”en folköl räknas inte” - vet inte om jag ska skratta eller gråta!? Godnatt 🌱

HejsanAllaGlada
Dag fyra

I två år har jag druckit dagligen, förutom ett stop i januari 2020. Började under hösten och vintern 2020 märka mer tydligt hur mitt drickande eskalerade och drack en box vin på 3 dagar. Ångesten blev värre och varje ledig dag började jag dricka tidigare och tidigare. Jag gick upp i vikt och märkte hur mitt minne svek mig dagligen. I oktober började en skilsmässa som är otrolig smärtsam och jag vinet kunde förvandla mig till en hemsk människa som både kastade dryck, glas och slog mannen som lämnar mig.

Så kan jag inte fortsätta mitt liv, så nu är jag inne på dag fyra. Jag har svårt att somna på kvällarna och ångesten står och vill bli insläppt. Jag kommer kämpa vidare men fastnar i hur jävla orättvist de är att ”alla andra kan dricka” men inte jag..

FinaLisa
Godmorgon Miss Mary Poppins💓

Vi kör nu vidare, du ligger två steg före och jag tar rygg på dig🌟

Kram 🍃💜🍃

Miss Mary Poppins
Godmorgon 🙏

Sovit genom hela natten. Liten seger. Vaknade med lindrig ångest, osäker om den beror på abstinens eller den krackelerande relationen. Skulle gissa att det handlar om en kombination.

Minnen om ett liv utan ångest har bleknat. Rent teoretiskt vet jag att bättre tider väntar, men i mitt nuvarande tillstånd har jag svårt att föreställa mig själv som lycklig. Det sades både bra och mindre bra saker igår när vi försökte lösa våra problem. Osäkerheten stryper luftvägarna och jag vill stanna under täcket tills alla frågetecken är borta.
Men livet fungerar inte så. Livet ger oss både lycka och börda. Det är A som förhindrar mig att göra skillnad mellan dessa två och allt blir bara en grå dimma.
Jag föreställde mig varje kväll att livet fick sin krona när vinflaskan öppnades. Det var signalen om att "oh så lyckliga vi är!". Och desto dyrare var vinet, desto bättre vi hade det. Men vi bara lurade oss själva. Corona har tagit bort vår trygghet och stolthet. Pengarna från vinet borde vara på ett sparkonto och kvällarna borde ha spenderats på gymmet eller ute i naturen. Men det är lätt att vara efterklok. Jag önskar att jag inte hade gjort detta så förbannat svårt för mig igen. Men för att jag ska kunna sluta, har jag behövt att förvärra problemet strax innan. Som någon annan skrev - man måste dricka klart först.

Kommer jag någonsin hitta lyckan i denna relation igen? Kommer jag kunna lita på att kärleken lever vidare och växer? Eller kommer jag förlora allt igen? Det får tiden visa. Men att möta dessa frågor med vinglas i handen är inte aktuellt. Livet får så mycket som rasa runt mig och jag ska bemöta den med klar blick. Jag ska göra mig redo för att slåss för kärlek, och då behöver jag hela min hjärna och själ. Så av del anledningen - Idag är jag nyckter ❤

Till Hejsanallaglada: våra resor liknar varandra. Beklagar att du haft det så svårt. Men av erfarenhet vet jag, att det kommer bättre tider till dem som håller sig nycktra. Kämpa på ❤

Till Allegra: Kanske bäst att tömma hemmet från folköl och annat med alkohol? Du hade säkert räknat ut det själv 😉 För mig har det viktigaste steget varit att undvika SB. När jag inte går dit så har jag inget att oroa över. Ge bort betalkort och pengarna till den du litar på. Be om hjälp för att inte kunna skaffa dig drogen. Lycka till, ha en nykter dag 💞

Miss Mary Poppins
Godmorgon FinaLisa 🌸💚😊

Ta min hand! Vi går ihop! Skriv så det ryker om du får det svårt att avstå. En dag i taget... ibland en minut åt gången, mot frihet 😘

Randde18
Fantastiska ni

Så mycket styrka jag finner i allas era ord, texter och i det fina pepp ❤❤

Miss Mary Poppins
4e dagen kom med lugnet 🙏

Som en klocka... kvällen på 4e januari kom lugnet. Jag minns första gången. Kanske bara för att den 5e dagen sprack äktenskapet. Men jag fick känna lugnet och kommer ihåg hur jag då tänkte, att jag aldrig vill ha 3e dagen igen...

Nu kan jag andas. Hjärnspöken är här, jag tvivlar en aning. 100 dagar kanske är lite o ta i...? 30 räcker väl?? Men eftersom det är långt till både 30 och 100 så behöver jag inte tänka på det just nu.

Mannen stöttar mig i nykterhet och ska inte dricka. 🙏🙏🙏❤ I alla fall i början. Trodde aldrig (🤷‍♀️😅). Men våra oenigheter har nog mjukat upp honom lite. Tacksamheten är enorm. Det var ett kort samtal. Berättade mina önskemål, ställde inga krav. Han tyckte det var "inga problem ". Odramatiskt faktiskt.

De första 8 timmarna på dag 4 var nästan lika hemska som dag 3. Nu har jag kvar liten pirrig rastlöshet. Som att hudkostymen är för liten. Lite frusen och trött. Har ändå kunnat jobba och ätit lite skräpmat. Helt ok och sedvanlig 4 alltså 😅

Hur sjukt är inte detta??? Att bli proffs på att göra cold turkey?? Skäms... Men samtidigt ler lite... jag måste väl vara bra på något jag med!!

Peace mina vänner ❤🙏 Jag önskar att jag kunde dela med mig detta till er alla ❤💞🌸💚

Miss Mary Poppins
Visst får du dricka Mary

Ovan var mitt mantra när jag lyckades som längst. Jag sa till mig att "Visst får du dricka Mary, men inte just nu, för du behöver xxx xxx först!" Jag sa det ibland högt med mjuk röst.
Så gjorde vi en lista över saker man behövde göra först. Alltid först Coca-Cola 😅. Sedan lärde Mirabelle mig att göra chips av grönkål. Fixade naglarna.

Det börjar närma sig den punkt där jag måste fylla mitt skafferi med goda saker. Typ en julkalender med saker som jag sparar till den jobbiga stunden.

Lördag brukar vara en lullul dag för mig, så jag bad äldsta sonen att hitta på något roligt med mig nykter. Han var på (redan van med mina vita månader på året och tack och lov dricker han inte alls varje helg 🙏) och då vet jag att jag kommer att klara mig min första helg 🙏💞👍

Sidor