H ej på er, nu har jag varit med några veckor och har tyckt att det i stora hela funkat bra. Jobbar just nu med vecka 4 och de uppdelade bitarna. Nu mår jag inte så bra efter den helg som passerat samt gårdagen, jag har druckit igen och blir så arg över att jag inte bara kunde ge f - n i det. Har inte heller varit så aktiv på forumet, de första veckorna läste jag och tog del av alla ni som kämpar på och det hjälpte mig att hålla mig ifrån alkoholen. Det hjälper mig, just detta att inte vara ensam om denna kamp, så nu tänkte jag starta upp där jag slutade.
Har en veckas semester för jag håller på att renovera vårat badrum, igår blev det nästan inget gjort alls men nu idag ska jag sätta igång direkt efter jag skrivit klart. Även om jag fattar att jag måste vara på min vakt och hela tiden tänka mig för, så är det svårt att få det att sitta. Sen fattar jag ju också att det är stressen som jag har runt omkring mig, detta med att ha dead lines och att hinna så mycket som möjligt. Det gör att jag har närmre till flaskan och att det finns där hela tiden. Nu är jag alltså hemma men har fått en polare som ska komma idag och hjälpa mig, det gör ju att jag inte har samma sväng möjligheter och det är bra. Ja jag kände bara att jag behövde få detta ur mig, för att känna att jag kan starta upp på nytt. Det värsta är tycker jag att det spelar ju ingen roll, hur "klok" man är eller hur mycket "insikt" jag har, jag begår ju självklara tabbar ändå. Nu är det det viktigaste vad jag gör åt det hela och ser till att ta mig upp ur det här. Jag önska er alla där ute en nykter och fin dag, tack för allt ni delar.

Zorro

Hej Gumbo
4 veckor är starkt! Bara ett stort grattis. Misslyckas gör vi allihop ibland. Bara på't igen! :-)
Har i min tråd "muttrat" lite över allt räknande av dagar. Trots att jag gör det själv, känns det lite fel. Man gör dagarna så viktiga att det är svårt att motivera sig att komma igen och betraktar ett återfall som världens största misslyckande. Det är det inte!!! Dina 4 nyktra veckor har alltså Inte försvunnit på något sätt. Ingen kan ta dessa 4 nyktra veckor ifrån dig. Så fortsätt där du slutade och ta hjälp av oss andra här. Utan detta forum hade jag inte varit nykter många dagar!

/Z
Nu inte på dag 17

aqua

Jag säger som Zorro, P´åt igen! Du behövde kanske en uppdatering, påminnelse om att A inte är din grej. Du skriver att trots dina insikter och klokhet så tycks det inte spela någon roll, du begår "tabbar ändå". Jag tror inte det handlar om det utan att vi har en vana och ett beroende som skriker högre än insikt och klokhet. Det jag anammar är att skaffa mig kunskap om Alkohol, vad den gör med våra kroppar, nervsystem och vår hjärna. Alkoholism är ju trots allt klassad som en sjukdom. Sedan tror jag på att lära känna sina triggers, när och varför vill jag dricka. Det jag gör när jag blir törstig är att köpa hem ramlösa, lika många som de antal öl jag dragit i mig tidigare på kvällarna. Jag känner att drickreflexen blir stillad och jag behåller mina rutiner. Jag FÅR dricka bara att jag bytt ut mot alkoholfritt. Lycka till och hoppas du hittar DITT sätt att släppa A och bli den människan du är innerst inne!

Gumbo

Hej läste det du skrev och håller faktiskt med dig när det gäller detta att räkna dagar. Det känns mer som om att det stressar istället för att jag blir sporrad, ska försöka lägga ner det och bara ta en dag i taget. Och det är ju som du skriver den tiden man varit ren kan ju aldrig tas ifrån en. Sen ska jag försöka vara lite flitigare här på forumet, men ibland känns det som om alla skriver så bra och kan förklara sina känslor på ett väldigt bra sätt. Det känns lätt som om jag inte riktigt kan samla tankarna och sätta ord på dom, men det räcker ju faktiskt med att bara skriva det man känner. Jag själv känner ju att jag får otroligt mycket hjälp av att läsa vad ni andra skriver. Ha det gott!

Gumbo

Gott med medmänniskor som delar. Jo det här med att lära mig mina triggers är ett bra val, likaså att faktiskt lära sig mer om vad alkoholen ställer till med i kropp o hjärna. Idag känns det en aningen bättre då jag tagit ett nytt beslut, jag ska inte ge upp eller låta mig besegras bara för detta sned språng. Detta kan jag tacka Er för som skrivit och fått mig att tänka till, igen. Det är nog mestadels vana om jag ska vara ärlig för många gånger är jag inte alls sugen, utan det går på ren rutin. Händer det då något som ställer till det och som jag känner att jag inte riktigt klarar av att ta itu med så är det så lätt att bara göra som jag alltid gjort innan. Det är just detta jag måste ändra på. Hej på dig och ha det bra!