Mr_Chivas

att jag vet om att jag har problem med alkoholen, men det stör mig ännu mer att jag inte riktigt kan styra över mitt begär till den.
Har haft många tuffa år tidigare, egenföretagare, ofrivillig barnlöshet, adoption samt dödsfall i både familj och bland närstående. Men vem har inte problem idag? Ingen som helst ursäkt för att dricka, men skulle faktiskt kunna säga nu efteråt att jag använt det som ett skäl att få göra det.
Är äntligen inne på min 4:e dag helt utan alkohol.
Det har nog inte gått längre än 1 dag utan alkohol de senaste 2,5 åren. Reser ganska mycket och brukade sätta avstamp på flygplatsen med en eller ett par öl innan flyget, sedan någon whisky eller vin på planet och avslutar resan med en whisky vid destination. Detta eskalerade ganska snabbt ifrån att bara göra det när jag reste till att ta ett par öl när man går och handlar och en flaska vin för matlagningen med mer. Senaste tiden har det blivit ett "smusslande" med drickat, ursäkter som, ska till bilen och hämta något, köpa snus med mer. Jag har insett att jag har ett problem, frågan är om insikten räcker till för att få mig att skära ner på drickandet eller sluta helt?!
Jag har läst många fantastiska inlägg i forumet som verkligen motiverar mig, och garanterat andra också. Jag har känt igen mig i många andras berättelser och förstår inte varför jag behöver alkoholen för att känna mig lycklig. Det är så, det känns lättare och jag känner mig lycklig.. För stunden. När morgonen kommer får jag ångest över att jag drack överhuvudtaget kvällen innan. Alla problem jag haft har jag ordnat upp, jag har en underbar dotter och en fantastisk fru, jag har ingen anledning att dricka för att vara lycklig, dock så gör jag det.
Jag försöker varje dag finna styrka i att inte dricka, idag var det lättare än igår. Jag hoppas det fortsätter i samma takt.

Det kunde lika gärna vara jag som skrev ditt inlägg , Har idag tagit mitt allra första steg utåt till att erkänna att jag har problem. Ramlar in hör och läser om dig och ser att det är en spegelbild av mig (är kvinna) dock. Har det såå bra i tillvaron Älskar att laga mat men dricker gärna en hel flaska vin till och kommer inte i håg hur maten smakade nästa dag ! Vad händer !! När jag skriver spegelbild så menar jag verkligen det .Barnlöshet , Adopterat , förlorat nära, mm

Mr_Chivas

Hej Cuff, bra jobbat! Du kan fixa det!
Verkligen spegelbild av en själv! En av anledningarna till att jag måste sluta dricka, eller iallafall lära mig att sällskapsdricka igen är att jag vet att mitt omdöme förändras när jag dricker. Inte till det bättre tyvärr. Detta är en ganska svår känsla att förmedla, men om vi tar ett exempel som att jag och dottern ska bada. Snabbt tar jag mig en eller två whisky för att "komma igång", eller slappna av. Samma gäller vid matlagning eller andra aktiviteter, aktiviteter som ofta går utanför arbetet.
Jag vet att mitt omdöme för vad som är vikigt snabbt förändras till, "tar det imorgon". Detta har ställt till det rejält för både mig och min familj. Min fru har sagt vid flertal tillfällen att jag dricker för mycket, men på ett fördömande sätt. Jag vet att innerst inne att hon har rätt, men hittar snabbt ett svar på det och pratar bort det som det "proffs" man blivit på att hitta ursäkter och anledningar.
En återkommande tanke jag har är hela tiden, "Nu ska jag hålla upp tills på fredag, sen FÅR jag faktiskt njuta av en whisky eller vad jag lägger händerna på, det är jag värd då!" Samtidigt så vet jag att jag känner mig piggare, mår bättre och framförallt mycket klarare i huvudet redan nu. Det känns som en evig kamp mellan det onda och goda hela tiden, oerhört jobbigt.
Men det som får mig att forsätta kampen är att gör det klart för mig att det finns fler fördelar med att inte dicka än det gör med.
Jag tror jag gick in på denna sajt för att erkänna för mig själv att jag har ett problem, ett problem jag är medveten om men behöver höra ifrån andra att jag inte är ensam i denna kamp.
Bara genom att skriva av mig känner jag mig redan starkare, starkare att ta mig igenom ytterliggare en dag.
Dagarna går bäst! Upptagen med firman, fullt upp så det snurrar i huvudet. Jag vet inte hur många gånger jag sagt att nu måste jag ha en öl eller två, bara för att få släppa jobbet ett tag. Efter ölen så har jag släppt jobbet tillsammans med en massa andra saker som jag i normala fall utan alkohol hade prioriterat som viktigt!

Nu kämpar vi på Cuff!
Ser fram emot att höra ifrån dig!

Mr_Chivas

Var iväg och storhandlade precis och efter 2 timmar på Willys var jag helt slut.
Suget efter en öl eller två var överj-vlig minst sagt, tittade på klockan stup i kvarten för ett se om det skulle finnas tid för att ta en löpare till Systembolaget, jag hade kunnat köpa lite folköl förvisso. Hur mycket jag än älskar öl, så dricker jag inte vad som helst om jag verkligen inte måste.
Valde att fortsätta handla och märkte klockan blivit 18, systembolaget stängt.
Just i det ögonblicket var det tungt, ångrade min petiga inköpslista. Jag hade ju hunnit om jag skyndat mig på.
Hursomhelst, öppnar dörren hemma och dottern kommer springande och ropar "Pappa", i det ögonblicket
kände jag att mitt beslut att sluta dricka tills begäret är borta är helt rätt.
Jag kände mig stolt och nöjd över mig själv att jag inte gav vika för suget.
Känner mig lättare, lättare i sinnet och humöret, samt att positiv inställning till saker och ting börjar.
Emellanåt så kan jag inte sluta tänka på hur "cosy" det är att sitta och kolla på en film eller serie och smutta på
en Whisky och bara slappna av.

Nu tar vi en dag till!

Tyckte det var svårast i början med suget, så hoppas det är likadant för dig..Fördelarna med nykterhet är många..Framförallt så får man mer tid..Projekten blir klara..När man dricker så är alkoholen viktigast..Just som du säger, allt som man rent utav skiter i för att det är roligare att vara full..Sen nästa dag är ju inte orken den bästa för att ta tag i projekten. Du skriver bra och intressant, ska bli kul att följa din resa.???

Mr_Chivas

Suget var absolut värst i början, nu är suget värre efter jobbet, när man anser sig själv ha varit duktig, en belönings
rackabajsare eller vad nu man vill kalla den.
Hur länge har du varit nykter?

Mr_Chivas

Läste igenom dina tidigare inlägg och känner igen delar av familjeförhållandena du nämner, du skriver underbart och följsamt. Spännande att läsa om din resa med upp och motgångar!

Mr_Chivas

Efter att ha läst igenom många inlägg som gjorts av andra kämpar så är det solklart att jag har ett problem:
"Miss lyckad" nämner i ett inlägg att hon träffar sitt ex över en grillträff och nämner "Halvfärdiga projekt" liggandes överallt.
Ouugh, precis så är det, en massa påbörjade saker som inte görs färdigt.
Massa ideér som kommit fram under öl 1 och 2 som är bra, riktigt bra. Men dom tar aldrig fart eller så påbörjas dom men avslutas aldrig, typiskt!
Dessa halvmesyrer till framgång och förändring ligger som en tung dimma över mig, dom borde tas hand om, avsluta eller begravas.

Jag har en benägenhet att stoppa huvudet i sanden så fort det är något jobbigt jag skall ta hand om..
Detta ska bli en av de saker jag ska ta tag i nu när jag inte vill dricka, dessa halvfärdiga saker som inte blivit avslutade, inköpta eller slängda.
Det lär ju hålla mig upptagen en stund framöver ;-)

Jag slutade röka för snart 5 månader sedan, det var ganska enkelt i jämförelse med att sluta dricka.
Visserligen snusar jag ganska duktigt och det är antagligen det som gjorde att det var lättare att sluta röka.
Lika bra jag lägger till det innan någon påpekar det. ;-)
Men jag slutade inte röka för min egen skull, utan min dotters.
Fanns fler anledningar än att det inte är hälsosamt!
Det är inte snus heller, jag vet!
Men jag tar ett missbruk i taget, vill ju inte chocka kroppen och knalla av pinn.
Anledningen var faktiskt att jag inte ville att min dotter skulle behöva känna doften
av rök ifrån mig när jag pussar henne eller är henne nära eller springa iväg stup i kvarten för att röka.
Tid bättre lagd på henne eller halvfärdiga projekt.

Min fru röker fortfarande och jag misstänker att hon inte har några planer att sluta.
Jag känner igen mitt alkoholmissbruk i hennes ursäkter att fortsätta röka.
Saker och ting kanske ramlar på plats för mig snart.
Att bara skriva på och släppa på tankar och funderingar jag har får mig att kliva ur min "bubbla" och se på mig själv lite mer objektivt.
Handla på Systembolaget, två starka 7,2% öl, dricka upp dem på parkeringen när jag kommit hem och sedan dölja det med Fisherman´s friend. Ja, klart och tydligt finns det ett problem här.

Vet inte om jag kommer att prata om detta med min fru, om jag känner henne rätt kommer hon att uppmärksamma att jag inte dricker och inte nämna det. För i hennes värld finns inte dessa problem, andra familjer och förhållanden har dom men inte i hennes eller vår.

Trevlig kväll!

Så firade jag 5-år på min födelsedag i November..Jag tillhör Veteranerna, men tycker det är intressant att läsa och skriva här på Forumet..Har även jobbat inom psykiatrin där många med missbruk hamnar..Så tycker allt med psykologi och livsstilsförändring är spännande..?

Angående ditt snusande..De drabbar knappast någon annan..(möjligen din fru om hon vill pussas) Men annars betydligt bättre än mycket annat..Och du blir inte full och dum av snus heller..??

Mr_Chivas

Har jobbat hela dagen, tankarna har gått till att dricka till och från.
Den märkligaste tanken är att jag frågar mig själv om jag är sugen överhuvudtaget, vet inte om jag verkligen är det eller om det bara är att jag vill sitta för mig själv och koppla bort en stund.
Inget dricka idag heller, tur var väl det eftersom jag måste iväg och jobba igen.
Ibland har man tur..

Hej och välkommen. Känner igen mig i mycket du skriver, ska inte gå in så mycket mer på mig hör då du alltid kan läsa min tråd. Men jag reagerade på vad du skrev: "Inget dricka idag heller, tur var väl det eftersom jag måste iväg och jobba igen.". Det har jag också upptäckt de gånger jag varit nykter, tänkt vilken tur att jag var nykter just idag när detta inträffade så jag kunde fixa det. Hur många gånger har det hänt när man varit onykter men helt enkelt inte märkt vad som borde gjorts?

Mr_Chivas

Jag passade på att läsa din tråd, och jag känner igen mig i mycket det du skriver.
Att ta sig ett par rediga för slappna av, enda sättet som fungerar, precis så upplever jag det också.
Men jag vet att det inte är sant, frid i sinnet är frid i kroppen!
Ska fortsätta läsa alla dina inlägg i dina trådar! Mycket intressant att följa dig!

Tack för att du titta in!

Mr_Chivas

Jag försöker att hitta alternativa sätt att lära mig varva ner. Som egen företagare och ensam försörjare för familjen så ska mitt alkoholmissbruk inte existera. Som "nystart" nämner i en av sina trådar, ända sättet att varva ner är med en rejäl Whisky eller ett par glas vin är passar klockrent in på mig.
Har fortfarande inte druckit en droppe, sprang förbi ica, lite krossade tomater.. ska jag ta några folköl också, dom står ju nästan vid kassan?! Nej fan, dom har öppet till 22, kanske senare.
Drar i mig middagen och ska sätta mig och kolla igenom att alla servrar fungerar efter eldragningen.
Självklart är det nått strul, vilken j-vla tur att jag inte drack. Gasen i botten till min serverhall.
Allt måste fungera imorgonbitti när kunderna ska jobba.
Jag vet att om jag hade druckit, hade jag skjutit på att lösa det.
Inte för att jag inte får köra bil, utan det hade inte varit så viktigt, "tar det imorgon".
Min värld består av min familj, utan dem är jag ingen och att ha mig drickandes och inte ge dom det bästa av mig själv är uselt. Detta låt väldigt hårt kanske.
Jag är supertrött justnu. En stadig whisky eller ett par skulle inte sitta fel, nån episod på en serie och sen sova.
Vid dessa tillfällen försöker jag minnas dom morgnar jag vaknat efter att jag druckit, ångesten och min dåliga självkänsla jag har. Jag skäms över mig själv att jag tillät mig att falla dit igen, oavsett om jag varit pangonykter eller bara smått berusad.

Ett par dagar innan julafton så var jag ner på Systembolaget, och handlade 3 öl, smålands 7,2% och en liten flaska Tullamore efter jobbet. Parkerar bilen hemma och drar i mig ölen, går sedan hem och hämtar hunden.
Stannar till vid bilen och drar ett par sippar på whiskyn, innan kvällen är slut är whiskyn det också.
FAN, hur gick det till?

Jag har inte satt upp några mål på hur länge jag ska vara nykter, jag skrev tidigare att det skulle vara
najs att ta en whisky på fredagkväll till tv:n. Men faktum är justnu att det suget är inte kvar, inte nu iallafall.
Förhoppningsvis kommer det inte heller.
Nej fan, ingen mer sprit här på ett tag.

... skriver du om din (kära) familj. Men det är du ju såklart! De längtar säkert efter att du ska komma tillbaka. Du är någon, och livsviktig! Glöm inte det. ?

Mr_Chivas

Idag var lättare än igår, tack och lov för det. Ett par saker slog mig under dagen. Det fanns tillfällen då jag i normala fall har gått och druckit öl på den lokala puben efter jobbet, oftast när varit för mycket jobb och prat under dagen, eller när mitt huvud bara känns tomt efter en tuff dag. Första gången på länge, så gick jag inte dit för att koppla bort en stund. Jag ville gå dit, inte för att jag var sugen tror jag, utan för att brukade göra så.
Tänkte att jag skulle kunna gå dit, ta en kopp kaffe istället. Hm, dom är nog inte kända för sitt kaffe precis, bättre att stanna kvar hemma och dricka kaffe, eller göra en kopp och ta med på promenad med hunden.
Måste försöka avstå att gå till de ställen ditt jag brukar gå, för att inte utmana ödet.

Vi får vänner över till helgen på middag samt med övernattning.
Självklart vill min fru att jag ska stanna till på systembolaget efter jobbet för att köpa vin till helgen.
Vet inte riktigt hur jag känner inför det....

Viol66

Jag är oxå ny här som medlem på forumet, men har dammat in här och kollat läget vid flertalet tillfällen...
Har inte druckit sedan 1 januari så är nybörjare jag med...
Det jag förundras över och slås av är hur många av er som måste slåss mot Goliat då era respektive fortsätter leva som vanligt med alkohol...och förväntar sig att kunna fortsätta dricka i er närhet...och det i den skälvande början av er nykterhet...då längtan och suget är som störst...Vet att någon skrev att "det här är min skit...då får jag deala med den"....men det kräver så mycket mer styrka av er...ni är så starka som orkar stå emot...

Jag lever själv...så jag styr min konsumtion och ickekonsumtion....så här finns ingen alkohol alls...

Läste boken "Jag som var så kul att dricka vin med"....där levde Rebecka med en man som var medveten om hennes problematik...men som själv fortsatte beställa hem lådor med vin, medan hon låg i sängen och våndades...Jag hade nog själv varit mer tacksam över att min partner försökte ta tag i sitt liv och sopat banan åt den genom att avlägsna eventuella frestelser i början...åtminstone från hemmet....

Jag är lite nyfrälst av Annie Grace ( Youtube )...många bra tankar kring alkohol...hon driver oxå The alcohol experiment... 30 dagar utan alkohol... man får en liten video om dagen under 30 dagar...Intressant...

Och lycka till nu! Stå emot suget...Jag har själv berättat för mina närmaste (vänner o barn) att jag tar en vit period för att låta kroppen och knoppen vila....de vet inte hur illa det har varit...men köper det rakt av...
Inga frestelser här på ett tag...men förstår om man inte vill eller vågar vara lika öppen själv av olika anledningar...

//

Men tänker Chivas att det blir jättesvårt att leva som vanligt till en början, med vin och annan alkohol hemma..Om inte din fru måste ha alkohol, så kanske det funkar utan? Rådet man får i början av nykterheten, alkostoppet är att undvika fester , bolaget, vinmiddagar..Precis som du undviker kvarterspuben..Hoppas det går fint för dig..Det är svårt i början, innan man hittat nya rutiner och strategier kring alkoholen..???

Middagsbjudning och övernattning med vänner som man brukar dricka med låter alldeles för tidigt. Kan du inte avstyra det? I dessa tider kan man bli sjuk och då ska man inte umgås med andra. Minst en månad nykter behöver du innan du ens kan fundera på att umgås med andra som dricker. Tror jag. Det är mitt råd i alla fall.

Kram ?