Fint att se dig här igen! Anar av ditt namn på tråden att du kanske inte mår jättebra, men att hitta hit igen tror jag är ett bra steg på väg emot något bättre.

Välkommen tillbaka! Vi finns här och tar emot dig i vår varma gemenskap ❤️ Just nu är det många nykomlingar och återkomlingar här - så det är bara att hoppa på tåget.

Kram ?

Tack ni fina Kennie o 2:a halvlek!
Ja, jag har brakat igenom igen. I söndags åkte jag till sommarstugan själv och drack så kopiöst mycket. Allt medan jag dammsugade och sen ringde min man och öste galla på honom. Vår äldste son kom hit och sa att nu får det vara nog.
Hur ska jag klara mig? Hur ska jag stå emot demonerna? Hur ska jag tänka?
Kram från en mycket slokande Akleja.

Ruta ett är det väl inte ändå? Du vet ju redan vad det handlar om ?
En dag i taget- och parallellt- små och så småningom stora förändringar i livet, val och vanor. Kram ?

Ja, jag kommer ihåg dig, både för ditt namn och det du berättade om i din förra tråd. Och att du är här igen tänker jag betyder att du har vilja och hopp om en bättre framtid, och det gör mig glad! Styrka till dig i kampen, och bra att du söker stöd här!

Ja, nu vill jag förändra mig. Och kasta av mig offerkoftan. Men tusan vad det är svårt. Nu har jag lyssnat på Janis Joplin och tänkt en hel massa. Tack för att ni finns!
Kramar! ❤️

Och Se klart har helt rätt. Några lärdomar drog du väl sist? Nu behöver du bara bestämma dig. Och det är inte så bara, jag vet. Men skriv, skriv, skriv så ska du se att du får mycket bättre koll på vad du tänker, känner och tycker. Vi ska peppa och stötta allt vad vi orkar och hinner!

Kram ?

Jag lovade att packa ihop och åka hem till Lund. Men så blev det inte. Jag drack Martini men sen helt plötsligt la jag bara av. Jag vill känna morvgondagen utan ångest.
Små små steg får det bli.Tack för att ni finns!

Jag ligger bara i sängen och funderar på vad jag vill med mitt liv. Det känns som om jag har en ilska inom mig som bara dövas med A. Men jag vet att det inte är så.
Känner mig väldigt ensam och ledsen. Ville bara skriva av mig lite.
Kram

Hej, Aklejan! Du är inte ensam.. jag vill så gärna bli nykter men det är svårt.

Själv dricker jag för att döva oron som jag alltid har haft inom mig. Inte konstigt att man blir ledsen utan alkohol när den på sätt och vis har fyllt en funktion!

Kanske bara att acceptera att du är ledsen och gå vidare därifrån?

Ta hand om dig ?⭐️?

Hej Allegra!
Så bra du sa om att ledsenheten kommer när jag inte dricker. Men när vänder det?
Ligger kvar i sängen och tittar på himlen. Orkar inte företa mig något. Men jag dricker iaf inget!
Kram! ❤️

Den där ilskan du beskriver, kan den vara något du behöver jobba med för att komma vidare? Har man ekonomiska möjlighet så finns det ju bra privata aktörer där man kan få draghjälp att komma igång med nykterheten och att bearbeta eventuella orsaker till varför man dricker. Kanske något att prova? Ta hand om dig och vila tankarna så gott det går.

Det är gamla saker som poppar upp. Min barndom var inte så lycklig. Igår ringde jag min mor och sa detta. Att jag tog ut min lillebror när föräldrarna bråkade. Det hade hon helt glömt. Jag var äldst av fyra syskon och hjälpte till mycket. Det var 14 års skillnad på mina päron och med en far från ett annat land blev det en hel del kulturkrockar.
Men det är ju också det som har format mig till att tagit en utbildning och har ett bra jobb!
Så varför poppar det då upp, ffa när jag dricker? Varför kan jag inte bara gå vidare?
Inatt svettades jag enormt och har drömt mycket om att jag blir lämnad ensam.
Andra dagen börjar nu...
?

... en sån där gammal, som legat i vatten och är alldeles grå. Så ser alkohol ut när man lägger den över livet.
När man lyfter på den vaknar känslor, tankar, du vet ju.
Att vara ledsen är inte farligt, ofta medicinera vi ”på förhand” med a, för att vi är rädda för vad som kommer: men som en klok terapeut sa till mig en gång: Det värsta har redan hänt.
Nu är nu. Ta dagen i små tuggor. Kram!

Tack för all klokskap! Det verkar som att vi som ifrågasätter våra liv o leverne har mycket klokskap som nog fler skulle behöva få ta del av.
Ni peppar mig något enormt!
Stora o varma kramar till er ❤️

Men varför är jag så trött? Eller är det bara för att det är vinter? Jag var mer i gasen förr när jag hade tagit en öl eller vin i samband med matlagningen.

Innan märkte du inte att du var trött, då du använde alkohol som tändvätska. Nu känner du den riktiga, äkta tröttheten. Sov, sov, sov och vila allt vad du kan. Energin kommer åter när hjärnan läkt färdigt.

Det finns något som heter traumaterapi. Där får man hjälp att lotsas tillbaka i dåtid och förlåta sig själv och andra. Tror jag, har ingen egen erfarenhet.

Under den våta yllefilten som alkoholen varit för oss finns små och stora problem för oss alla att hantera. Det kan dock ta lite tid att identifiera dem.

Kram ?

Andrahalvlek, hur länge har du varit utan A nu?
Du är så peppande och fin i det du skriver!
Jag har bokat in ett samtal med en psykolog på fredag. Hoppas att jag inte bara bryter ihop eller att hon ska tycka att jag borde skämmas. Vilket jag ju redan gör.
Kram! ?

I lördags uppnådde jag 11 månader som nykter, snart blir jag nykter ettåring ?

Jag hoppas att du hittat en riktigt duktig psykolog. Klok, empatiskt, lyhörd. Om personkemin inte stämmer så söker du efter en ny. Dissa inte arbetsmetoden för att personen är fel. Jag gillar tex inte psykologer som bara hummar, lägger huvudet på sned och säger ”hur tänker du?” Jag vill få tillgång till den personens expertis, även om jag förstås också måste prata. Men om jag visste vad jag vill och tänker fullt ut så hade jag inte behövt uppsöka psykolog.

Kram ?