Som tråden heter, är det bra som substitut till riktigt vin med alkoholfritt vin? Jag gillar ju vin, som mitt namn säger, och även då att dricka i soffan i hemma. Vad säger ni?

Ebba

Intressant fråga du ställer.
Jag pratade med en man som jobbar på Systembolaget för en tid sedan och han sa att intresset för alkoholfritt vin har ökat och att de börjar bli godare.

Självklart är det mycket bättre att välja alkoholfritt vin än icke alkoholfritt om det är så att man är oroad över sin alkoholkonsumtion :)

För egen del har jag insett att det var berusningen jag ville åt och att smaken av vin - den vill jag inte längre känna.

Jag förknippar den med så mycket elände bland annat (ursäkta) spyor till följd av att ha druckit för mycket...

För många är alkoholfri öl eller vin väl ett jättebra alternativ.
För andra inte.

Jag tror att man känner det själv.
Vissa känner nog att det triggar suget efter icke alkoholfritt och det kan ju vara något att se upp med om man är rädd för att börja dricka för mycket igen.

För mig är det bra :-). Smakmässigt är det vita Natuero bättre - helt ok som dryck. Rött är värre, kommer inte alls i närheten... Djupet saknas hos båda. Men de är mindre söta än annan smaksatt dryck å det gillar jag. Sen behöver jag det. För att få känslan av avkoppling. Så jag vill säga att det är oumbärligt för mig med a-fritt. Vill ha känslan av fest, men vara nykter. Och jag saknar karaktär hemma, så måttlighet i soffan el till middagen är inte för mig.
Så, nej smaken är milsvitt ifrån äkta vara. Men när jag tappat kontrollen över hemmadrickandet så var det ju inte smaken jag var ute efter, utan ruset. Och det klarar jag mig bra utan.

anonym11208

Jag ska nog testa iallafall men jag är lite rädd för som du Ebba skriver, att man förknippar det med alkohol.

Ebba

Ja, många varnar ju andra för att dricka alkoholfritt vin eller alkoholfri öl och jag tror att det beror på stor omtanke och egna erfarenheter.

Det kan vara lurigt och för många är det livsfarligt att att börja dricka igen.
För mig skulle det vara som ett tåg som sätts i rullning och som sen skenar.
Oerhört svårt att få stopp på.

Min syster skulle alkoholfritt vin vara ett utmärkt alternativ för om hon vill minska sin konsumtion för hon är inte som jag :)

Det är intressant och nyttigt med diskussioner och olika tankar.
Tack för att ni delar med er och ha en fin dag.

Kram.