Hej!

Är ny här på forumet. Har läst lite här till och från, men aldrig reggat mig som medlem. Men kände att det nog var dags.

Har efter cirka 16 års drickande valt att bli nykterist. Höll på att förlora min fru och min ångest vart allt mer sämre. Jag drack i smyg och i min ensamhet mest i slutet. Ljög att jag bara köpt 3 öl men gömde petflaskor och nubbeflaskor här hemma, så drog i mig lite extra varje gång. Drack cirka 2 gånger i veckan och vart alltid bakis med kraftig ångest. Vänpunkten vart när vår dottter föddes. Jag försökte dra ned på drickandet och lyckades stundtals. Sen gick min far bort genom att han bokstavligen drack sig döds. Då fick jag en till tankeställare. Vi hade väldigt dålig kontakt. Var bara hans sista år som jag försökte få honom och sluta. Men han ville inte. Iallefall så har jag då sårat min fru flertalet gånger genom att lova att sluta. Och jag har nu varit nykter i över 3 månader. Alla mina vänner samt familj vet om det och jag pratar med min fru då jag känner ett sug efter en öl. Samt de andra närmaste. Problemet är dock att suget är väldigt kraftigt till och från. Jag trodde det skulle avta med dagarna. Men idag och igår är det väldigt kraftigt, försökt fundera ut vad det är som triggar igång det men lyckas inte. Nån som känt likadant? Alltså att suget kommer extra kraftigt efter några månaders nykterhet?

Vart ett långt inlägg och lite rörigt. Och sent med, dottern har tandsprickning och frugan jobbar imorgon.

till dig som valt livet!
Jag är inte den bästa att svara, tillhör anhörigskaran här, men många vittnar om tunga perioder vid tre månader och framöver med 3-månaders intervall. Andra kloka råd är att passa upp med HALT - att bli Hungrig; Arg; Lonley (ensamhetskänslor); Trött. En del av det där ligger när tillhands med småbarn i familjen.
Kanske du får mer respons om du skriver på Förändra sitt drickande. Åtminstone tror jag du har nytta av att läsa där. Många kämpar med detsamma som du.
Än en gång, grattis och min djupa respekt! (Fulla respekt blir lixom fel här ?) / mt

Det är din hjärna som vill ha alkohol. När du får sug så tänk då på de dagar du offrar när du ligger bakis, mår dåligt och har ångest. Då brukar suget ganska så snabbt försvinna. Likaså så är det bra att kunna vara sysselsatt när suget kommer.

Ett2tre

Hej och tack för svar!

Okey, intressant det här med tre månaders perioder och intervall och HALT (kände inte till det). Man undrar ju om det kommer avta. Känner dock att det var bra och skriva av sig här ute. Skall ta och läsa lite under Förändra sitt drickande.

Tack igen!

Ett2tre

Hej och tack för svar! Jo, visst är det hjärnan som spelar ett spratt just nu. Japp, försöker tänka på det hela tiden. Just den där känslan av att vakna upp, inte komma ihåg hur man tog sig till sängen. Huvudvärken. Känslan av hopplöshet och ångest. Smaken i mun. Fy fan. Ja, sjukt att suget bara är så kraftigt. Jo, försöker sysselsätta mig, har vettiga hobbys och så. Men suget finns såklart kvar. Tyckte mig inte känna nåt direkt sug förrän nu efter cirka 3 månader. Men som du skriver, jag får tänka på vilket helvete det är att vara bakis.

Blåögd

två läkemedel som ska hjälpa till att ta bort suget. Den ena campral och den andra nått med nelextron eller liknande. Lycka till!

Ett2tre

Tack för svar och för tips! Men vill helst inte behöva ta några läkemedel för det. Tycker det är lite bättre idag. Från att ha varit sugen konstant i 2 dagar nu, är det lite bättre som sagt nu. Tredje dagen. Får försöka tänka på bakfyllan och funkar det inte får jag säga till min psykoterapeut att suget är för jobbigt just nu.

Blåögd

även vitaminer och mineraler som ni "drinkare" kan få brist på. Magnesium och folsyra kan ta udden av de värsta abstinensen även b12 behövs.

Ett2tre

Just det, tack för det tipset. Gick precis och tog en multivitamin. Har en hel burk hemma så får fortsätta ta dem. Kan säga att det kraftigaste suget är borta idag, satt i ungefär 3 dagar. Nu känns det inte alls som det gjorde då. Dock är det ju morgon, suget brukar såklart bli kraftigare framåt kvällen. Men för nån dag sen var det även på morgonen.

Leverjag

Härligt!

Det brukar ta ung tre dagar med värsta suget. Sedan fortsätter en fixering med tankar, sug och rastlöst beteende i ung tre veckor. Därefter brukar det bli betydligt lugnare. :-)

Du kan komma att känna trötthet, irritation och lite sorg. Det är i sin ordning och brukar gå över. Belöningssystemet är i obalans och det tar tid att återställa

Tänk lite på hur du kan bryta vanor nu. Dricka A-fritt istället, gå och träna eller göra något som upptar dina tankar en stund när du brukade dricka. Läs om de som klarat en längre period. Skriv hur du tänker också. Det brukar hjälpa.

Lycka till och kram!

Det ar riktigt imponerande med 3 manaders nykterhet. Bra att du klarade av suget som kom, nu kan du enkelt ta 3 manader till!

Ett2tre

Ja, det känns verkligen igen med trötthet, irritation och lite sorg över det hela. Varför blev det såhär? Varför kan inte jag ta en öl? Som sagt värsta suget borta idag. Har provat a-fritt men tycker inte det smakar så gott, bättre med god cider då. Typ Herrljunga Päron. Löptränar och spelar en hel del tv-spel de gångerna jag börjar tänka på det. Sen massa lek med barnet här hemma. Det hjälper en massa. Och så prat med frugan såklart. Tack igen för ditt svar!
Kram!

Ett2tre

Tack för underbar motivation! Ja, skall klara det. Måste det. Har så mycket jag förlorar annars.