Då tänkte jag skriva här för första gången..

Jag har nu efter 16 dagars drickande tänkt försöka hålla mig till en dag utan.. I morse vaknade jag ,utan bakis känsla och kände mig fullt möjlig till att klara det.

Men den där känslan av möjlighet har blivit mindre ju fler timmar av dagen som gått..
Just nu känner jag att jag har det där mellanrummet som är så tomt inom mig.

Under dagen har jag planterat om blommor, städat huset. Tvättat all tvätt, ätit lunch tillsammans med min sambo och nu har jag ingen lust att fortsätta med något annat liksom vettigt..

Jag funderar på om jag skulle sätta mig ner och skissa på ett nytt motiv till en tatuering men har svårt att kunna fokusera utan att dricka ..

Både jag o min sambo har ordentliga problem med vårat drickande och vi triggar varandra ständigt. Jag har mindre vilja att sluta en honom o tror att jag många gånger påverkat hans posetiva inställning negativt.. vilket ju resulterar i att jag mår än sämre i vårat problem.

Det som hör till är att jag känner mig som en mer medveten och närvarande människa när jag har druckit några öl eller några glas vin.. jag får lättare arslet ur o får saker gjorda.. annars kan jag fastna i att helt enkelt mest bara tänka på allt vad som behöver göras osv.. utan att något riktigt händer.

Min sambo har något utav en otrolig energi till att göra saker , vissa gånger dricker jag kanske för att försöka hålla samma tempo. Annars får jag lätt dåligt samvete att jag inte är lika på ..

Har märkt att jag allt oftare fått små minnes luckor o har svårt att minnas vissa kvällar i sin helhet, i vilken ordning vad man har gjort osv..

Dricker också pga många jobbiga livs erfarenheter där jag vill dämpa alla de tillhörande känslor runtomkring.

För 2 dagar sedan bröt jag ihop under en berusning bara för att jag o min sambo pratade allvarligt om att sluta.. min flykt väg måste försvinna o det känns mer skrämmande en något annat.

Vi är båda två otroligt medvetna om att vi dricker för mycket o det är ingenting vi förnekar någon utav oss. Men eftersom att jag (o även han tror jag) tycker vi på något sätt är en "bra alkoholist" o inte den dumma ... så rättfärdigar det vårat beteende..

Jag vill inte att det ska gå åt att bli värre.. men jag vill inte ta steget att sluta heller helt.. samtidigt som problemen med att dricka blir värre utan att jag kan stoppa det..

Kan någon som jag bara dricka ibland.

Jag har under 3 års tid lidit utav en svår social fobi och har ofta tagit något starkt bara för att kunna hantera det.. o det har ju än så länge fungerat på ett sjukt sätt..

Jag är rädd för att mina andra problem kommer bli värre om jag inte kan dricka.

Har levt med självskadebeteende och även brukat andra droger innan , på den tiden drack jag ingen alkohol als.
Nu är det flera år sedan jag slutade bruka andra substanser , men slutar jag dricka så är jag rädd att falla in i något annat..

cruella

Det är svårt att sluta dricka för de flesta som är beroenden men det måste vara extremt svårt om man dessutom tror att man får ökade andra problem av att sluta - även om man vet att alkoholen är en lösning. Sanningen är att droger bara är en flykt som på sikt gör problemen ännu värre - och som ger nya problem. Motivationen verkar svikta ganska rejält och den behöver nog vara större för att du ska klara detta. Kan du inte försöka öka den genom att läsa, läsa och skriva i detta forum? Läs i faktadelen också! Se hur andra gjort och gör. Bestäm dig! Ni är ju också två som kan stötta varandra. Har du sökt hjälp för ditt självskadebeteende och för fobin? Det finns! Önskar dig stort lycka till och jag tror du kan få mycket stöd här i forumet!

Nattugglan

Jag känner med dig. I allting du skriver. Med relationen och ditt tankesätt. Stort av dig att skriva här om din situation. Jag är ny här Så känns lite konstigt att skriva välkommen men nu gör jag det. :)
Jag känner så igen mig i det du skriver om alkoholen-tryggheten-få saker gjorda. Jag är samma. Trots 4 dagars nykterhet. Jag är stolt över nykterheten MEN inte målat ett skit på dessa dagar.
Spiritanimal-sengångare ;)
Hoppas du känner du får ut något av den här sidan. Det får jag. Hjälpt otroligt mycket. Här stöttar man varann. Dömer inte. Låter lite sektaktigt men så är det inte. Haha.
Kram och igen, välkommen.

Ha, ha jo kanske är det lite av en sekt det här, Nattugglan!
Välkommen mrsmr!
Ja, jag tycker nog att ni ska ha en löngre vit period. Jag läste vad du gjort under dagen... Och så skriver du att du inte har lust att göra nåt annat vettigt. Varför måste du fortsätta? Du kanske kan slappna av en stund?
Du skriver att ni är "bra alkoholister" och jag kan absolut förstå vad du menar med det. Däremot är jag själv väldigt orolig för vad alkoholen gör med en. Det kanske är tiden som skiljer bra från "dålig"?
Tror du att du skulle kunna fp hjälp av KBT eller nåt för dina problem? Så att du inte behöver vara så rädd för att sluta med alkohol? Eller nån annan medicin från läkare?
Det känns som det är ohållbart för er att fortsätta ert drickande och måttlighet är så extremt svårt när det har gått så långt och också när man använder alkohol som medicin. Sen undrar jag också om du verkligen måste hålla samma fart som din sambo. Ni kanske är olika där helt enkelt. Du kanske behöver nåt annat? Och det kan mycket väl vara ok att du vilar, gör ingenting eller gör nåt som du mår bra av.
Det var mina tankar. Lycka till!

mrsmr

Tack för era svar, kändes bra på insidan att veta att några där ute faktiskt tagit sig tid till att läsa mina ord ,mina känslor.

Jag är nu inne på min dag nummer tre utan A ... har gått ganska bra hittills, men helgen närmar sig ju med ..

Har inpräntat hur okej det är med A på fredagar o lördagar. Till o med för en med sina alkohol problem.. förstår ju att jag måste tänka om i det .. men , hårt svårt o läskigt är det.

Passar på att glädja mig i mina vita dagar som jag skramlat på mig hittills
.. dom räknas ju dom med

Tack för välkommande , känns som att man har här att göra . We stand togheter!

Läste någon nyhets artikel i går om en lastbils chaufför som var med i en singel olycka , o påträffdes sen väldigt onykter.. stilla för mig själv tänkte jag att jag aldrig skulle .. aldrig skulle sätta mig berusad i en bil!

...men , kanske är det just där tiden spelar roll... I sjukdoms utvecklingen utav alkoholism.

Tankar o funderingarna är många men inom sig vet man ju att den här sortens relation till A är dödlig .

Jag har varit inom psykiatrin med både samtal med psykolog om mitt liv och för KBT för min sociala fobi. Men jag har aldrig berättat om mitt beroende om A och slutförde inte riktigt något utav det ..

Tror att jag valde min sk självmedicinering istället..

Har provat läkemedel för ångesten och depressioner men drack ihop med dem
Så har klivit ur dem nyligen , för 3 månader sedan.

Valde A framför igen

Medicinen fick mig dock att stänga av helt känslomässigt , gjorde mig om möjligt ännu mer tom.

Leverjag

Så bra att du vill bromsa utvecklingen.

Tänker flera saker som redan sagts och bla att det är klart att du inte har energi när du dricker och inte fyller på. De flesta här blir väldigt trötta efter första dagarnas avgiftning.

Tänker också att kvinnors kroppar mycket mer stryk än mäns av alkohol även om man dricker proportionerligt jämfört med kroppsstorlek.
Det där med att inte erkänna att man dricker gör att man får fel behandling. Så många som gör så! Ofta orsakar alkoholberoendet många av de symptom man har och får medicin mot. Läkarna säger själva att de frågar alldeles för sällan hur dryckesvanorna ser ut och skriver glatt ut medicin mot ångest och depressioner. Om du ska få rätt behandling och stöd behöver du berätta om ditt alkoholberoende. Då kan du få rätt behandling. Kontakta VC eller beroendemottagning.

Energin kommer tillbaka när kroppen hämtat sig. Alkoholister lider ofta brist på B12. Det är bra och minskar värsta symptom på abstinens.

Det är nog bara att vara ärlig. Det går utför om man inte stoppar intaget och det är extremt sällan en alkoholist klarar att dricka måttligt.

Läs och skriv här. Läs under fakta i forumet och lycka till!

farmor

Du har fått många fina kommentarer och jag kan bara instämma. Leverjag säger precis som det är, Ärlighet är avgörande för rätt stöd!

Skönt att höra att du hänger kvar. Hoppas verkligen att du ger nykterheten lite tid nu. Och att du ser till att du får hjälp om du behöver det för att hantera vardagen. Håll ut i helgen! När du gjort en vecka blir det lättare.

cruella

Vare sig det gick bra eller dåligt lönar det sig att hänga kvar här för nya/fortsatta tag- och motivation. Här finns inga som är dömande, alla här vet hur fruktansvärt svårt och jobbigt det är. Kram

mrsmr

I fredags delade jag och sambon på 2 flaskor vin , och lördagen delade vi på 1 flaska vin..söndagen var åter igen helt nyktert

Vi kände oss okej med att vi styrde över hur mycket vi drack.. o att vi inte drack mer en vad vi gjorde.

I nuläget känner jag mig varken okej eller inte okej med helgen som blev..Men har svårt att känna att helgen blir något särskilt utan att få den där avkopplingen.
Har svårt att hålla mig posetiv till helt vita helger ..
Vardagarna går bra/bättre nu, suget och tankarna hamnar 100 % till helgen istället.

Kram till alla , kämpa på

farmor

Åh vad jag har diskuterat detta med vinets "måste finnas" på helgen. Jag har varit en förespråkare för måttlighetsdrickande. Fått mothugg av andra mer erfarna. Nu har jag också fått lov att släppa taget, om vinet, insett att måttlighetsdrickande inte är nåt som jag fixar i längden.
Hoppas att du fixar det bättre än jag. I annat fall finns det ju alternativ. Varje människa måste göra sina egna val.

Leverjag

Medveten alkoholkonsumtion på helgerna kan nog gå men jag tror faktiskt att vi fortsätter att längta efter ruset när vi får påfyllning regelbundet. Det behöver vara borta ur systemet ganska länge för att tankarna ska släppa. Vanorna är trixit tror jag och du har ju redan märkt att det släppt på vardagarna och det är ett härligt steg framåt!

Kämpa på och hoppas att ni vill/vågar testa att leva utan en längre tid och se vad som händer..
????

Ja, det var precis så det köndes, som att det var oumbärligt med Helgdrickande för att få avkoppling.
Jag tycker att det är bra att ni tar tag i drickandet och jobbar på begränsning till en början.
Måttlighet funkade dåligt för mig och jag föll helt enkelt för lätt tillbaka. Och jag har nu upptäckt fördelarna med att vara mestadels vara nykter. Ni är två så ni kanske har lättare att klara att ha det under kontroll, men en flaska vin var är eg galet mycket. Det ni missar om ni helgdricker är att livet är rätt skönt utan alkohol. Jag skulle inte vilja gå tillbaka till slentriandrickandet även om jag trodde att jag skulle klara det. För jag har upptäckt att det är rätt trevligt utan och jag mår bättre, blir piggare, får mer gjort. Bara fördelar. Men börja som ni gör och må bra i det en stund. Allt måste inte vara svart el vitt. När det gått en tid kan ni fundera på ta det vidare om ni vill.