Helt ny. Har börjat dricka alkohol sedan jag träffade min pojkvän. Har pågått lite över ett år. Full minst 4 gånger i månaden. Har BPD och har förstått att beroende samtidigt med den problematiken är riktigt farligt. Hur ska jag börja? Min pojkvän dricker mycket men verkar inte ha problem. Vi har en festkväll i veckan samt ibland däremellan. Alltid hos honom på samma sätt. Jag vill ju helst kunna vara i samma miljö och ändå dra ner. Han vill också dra ner lite men är inte direkt oroad som jag. Jag har tre barn på deltid. Vilket bör mitt första steg vara tycker ni?

Hej och välkommen! Det blir lite frågor i det här inlägget. Svara på det du vill. Bra att du funderar över alkoholkonsumtionen.
Känner inte till hur alkohol och BPD fungerar. Medicinerar du också? Vad innebär festkväll? Super ni er redlösa ensamma, eller dricker ni med andra. Dricker ni mycket? Varför? Är det kul? Förstår jag det rätt att du började dricka med din pojkvän? Du skriver att han inte har problem, då kanske ni kan hoppa över drickandet? Du kanske kan avstå -även om han dricker. Tycker absolut att du ska slopa er festkväll när du har barnen till en början.

Leverjag

Välkommen!
Tycker Sisyfos kommentarer var bra. Berätta och fundera mer så kan vi stötta så gott vi kan här.

Emenin

Hej Sisyfos!

Jag är så glad för ditt svar. Tusen tack. Ska besvara alla frågor idag. Verkligen tack.

Emenin

Hej

BPD, som vanligt folk känner igen som borderline, innebär bl a att man har sämre impulskontroll och att man ibland kan ha problem med självsäkra och självmordstankar. Det är många som medicinerar sig själva med alkohol mot ångest och fler tar livet av sig om de samtidigt har alkoholberoende. Nu har jag dock inga problem med självskada sedan länge. Men jag märker direkt i mitt eget svar hur farligt det är för någon med bpd att dricka alkohol alls. Ändå gör jag det. Jag medicinerar med tre olika psykofarmaka. Tidigare fem, då jag hade börjat dricka. Festkväll innebär att vi är ensamma och dricker ca 5 starköl var, ibland dricker han mer. Vi är ensamma och spelar sällskapsspel och lägger pussel. Oftast slutar det med att vi har sex och somnar. Vi är lite hämmade på det området när vi är nyktra. Jag lämnar barnen hos sin pappa på söndag kväll varje vecka och vi är båda lediga på måndagarna. Så det blir söndag kväll och jag blir berusad varje gång. Jag dricker aldrig hos mig när jag inte har barnen eller när jag har dem. Det har liksom blivit lite ritual kring söndag kväll. Ungefär varannan vecka dricker vi på onsdag kväll så det blir ca 6 gånger per månad som jag är påverkad. Hör hur illa det låter....Ja vi har jätteroligt varje gång. Tyvärr blir det mycket eftersom jag tappar omdömet efter 3 öl och vill ha mer. Han tycker om det. Jag har levt 16 år med barnens pappa och drack inte alls. Sedan har jag inte vågat pga mina mediciner. Men under över ett år nu har det bara ökat och ökat. Alltid med min pojkvän. Berättade igår för honom att jag gått med här. Han förstår men säger på skoj att "ska du bli nykter alkoholist nu?". Jag tror faktiskt att han har problem även om han säger nej. Han menar att han klarar det utan att bli beroende men det är nog inte så. Tack för alla frågor. Det blir ännu mer tydligt att jag måste sluta. Mina barn är 10, 11 och 13. Har dem på helgerna. Har börjat få dåligt samvete och att jag äventyrar deras rätt till en helt nykter mamma.

cruella

Har du provat att avstå någon av era dagar från alkohol? Är du kanske inte särskilt beroende ännu? Jag tycker absolut att du ska ta tag i detta NU, medan du kan. För både din egen och dina barns skull! Jag hör att det finns ett romantiskt skimmer kring din och din pojkväns helger och onsdagar och det skimret kommer inte finnas kvar hur länge som helst. När det börjar mattas av kanske det är för sent, då är du kanske alkoholist! Eftersom din pojkvän bagatelliserar ert drickande, och tycker om att ni dricker tillsammans får du nog också sätta ner foten utan hjälp från honom. Han kan mycket väl haka på om du bestämmer dig!

Sen undrar jag om dina mediciner, tillsammans med alkoholen kanske det blir en oerhörd belastning på din lever och din kropp öht. Att du har skrivit här är ett stort framsteg och du kan få mycket stöd och hjälp i forumet. Dock kanske du även ska söka annan hjälp, har du redan kontakt med psykiatrin? Då kanske du ska berätta där. Du behöver definitivt kolla upp interaktionen mellan dina mediciner och alkohol, om du inte redan har koll på det. Ta tag i detta nu Emenin!!! Lycka till!

Tack för dina svar. Och det är väl så att har du börjat hänga här så ska du ta det på allvar och det är dags att ta tag i.
Själv hängde jag här och läste och läste medan problemen eskalerade, så du har redan gjort något bra genom att börja skriva. Det låter dom ni har rätt mysigt tillsammans på era söndagar. Skulle ni kunna ha det utan öl - eller skulle du kunna dricka a-fritt? Ses ni bara på sön o ibland ons? Vet du om han dricker annars? Sex blir ju eg ofta lite sämre med mycket a, men om ni har lite svårt att släppa hämningar kanske ni kan spela klädpoker, eller massera varandra.
Du har tagit ett bra steg här tycker jag. Och drickandet är ju inte viktigt för dig, tvärtom! Men jag kan förstå att det är lite kluvet eftersom ni har det mysigt tillsammans. Kanske kan du föreslå nån annan aktivitet och se om ni har nåt annat att bygga på tillsammans.

Emenin

Hej cruella.

Tack snälla för svar. Igår träffades vi och han drack öl när vi la pussel och åt tillsammans. Efter några timmar ville han att jag skulle ta en öl. Något jag sagt att jag inte skulle. Idag kan jag ändå känna mig lite bättre eftersom jag drack bara en öl. Ja det är som du skriver. Det finns ett stort skimmer över söndagarna och jag har tänkt att det inte kan vara så för evigt. Att jag kommer att börja dricka ensam. Jag har gjort alkoholprofilen som systembolaget har och jag ligger på övre delen av varningsgränsen. Det är därför och pga dåligt samvete som jag vill sluta. Igår sa min pojkvän att han skäms över att jag börjat dricka överhuvudtaget. Att det till stor del är hans fel. Men det är ju bara mitt. Han sa även att han vill minska. Ibland eller rätt ofta säger han saker som han ångrar redan innan han lägger sig. Jag har kontinuerlig kontakt med psykiatrin sedan 8 år tillbaka men jag har inte vågat berätta om alkoholen eftersom jag skäms. Jag vet att det inte är bra ihop med medicinerna även om de prover som tas i samband med medicineringen är bra. Än så länge. Det känns verkligen bra att jag hittade hit. Det öppnar mina ögon och jag känner genuin välvilja. Tack och ja, jag behöver sluta för jag är rädd för framtida konsekvenser. Känner att jag mår sämre psykiskt av alkohol. Tack för ditt brev. Tacksam.

Emenin

Hej Sisyfos

Tack för brev. Jag tror jag kan börja med A-fritt och ha kul ändå. Igår drack jag en öl istället för fyra och hade minst lika roligt. Vi ses utan alkohol och har det bra men det känns inte bra som det är och jag vet att han dricker även utan mig. Kanske vill jag inte se hans problem. Vi har ett väldigt fint och kärleksfullt förhållande sedan 1.5 år och han har träffat min familj och jag hans. Det är jättebra förslag med massage och en gemensam hobby eller liknande. Tack.

Emenin

Jag känner ett sug efter alkohol idag. Använder det för att ha roligt men än mer för att fly andra jobbiga saker i tillvaron. Fan. Förstår att jag har problem och skäms inför mig själv. Tack för att ni skriver.

cruella

En dag när jag skriver till dig kommer jag skriva Eminem, haha. Försök hitta strategier som gör att du kan stå emot suget, det som passar för dig. Gå ut på en promenad, springtur, gör en god frukt- eller grönsaksdrink. Meditera eller kanske bara tanken på hur nöjd du kommer vara imorgon när du vaknar för att du stod emot kan vara belöning nog :-) Läs, läs, läs här om hur andra gör och har gjort. Lycka till!

Emenin

Ingenting sedan två öl onsdag kväll dvs 3 dagar. Dock blir det svårt på den traditionella söndagskvällen. Vi ska baka hälsobröd jag gör på jobbet och lägga pussel. Ska låta honom dricka även om jag säger nej. Blir ett stort test men det ska ju gå att ha roligt nykter....

Låter bra det där!
Ni ska ju göra en massa andra saker. Funderade lite på de jag brukar dricka när jag träffar. Inte för att vi dricker så mycket alltid, men på slutet kunde jag bli rätt full med dem och det är personer som jag gillar. Det är nog egentligen roligare att umgås med dem nykter, vilket jag gjort på senare tid. Tror och hoppas att du får en riktigt trevlig söndag och att han också upptäcker att man kan ha kul utan alkohol, roligare till och med.

Emenin

Tack för ditt fina svar. Om ett par timmar ska jag åka buss hem med barnen till deras pappa. Sedan åka till "M". Det känns svårt. Varje söndag i ett år har jag kommit dit och bytt om till sexiga kläder och sminkat mig. Det hör också till. Vardagen består av jobb och att träffa barnen och honom. Vi blir ofta berusade på onsdagar men inte lika mycket. När barnen har varit hos mig på helgerna, tre av fyra i månaden, är jag helt slut av matlagning, disk, tvätt osv. Dock har jag det bra med barnen. Det är allt jobb under helgerna som får mig att vilja känna mig extra fin, ha roligt och bli full. En slags verklighetsflykt från all oro för allt möjligt, som ekonomi och cellförändringar jag opererade bort i veckan. Han kommer kanske att ta några öl ikväll och jag måste säga nej. Vad ska jag göra när han dricker så ofta? Jag är rädd att han skulle gå i försvarsställning om jag tar upp det. Jag älskar honom högt och de timmar i veckan som vi kan ses. Han älskar mig. Men jag är oroad över vårt till viss del gemensamma drickande. Han kan vara vulgär på ett sätt han inte är annars och han skäms för det. Jag är så tacksam för brev. Det känns skönt att berätta hur det är eftersom jag inte vill berätta för någon annan. Men ikväll blir svårt eftersom vi har vår ritual. Fan vad svårt att sluta med det roligaste i veckan.

Emenin

Tänker att en öl i onsdags inte är någon men det stämmer inte. På dag 4 men kvällen blir svår. Det är den mentala biten som är svår men jag känner mig rastlös i kroppen.