Vill sluta men kan inte....

Har varit medlem här ett tag och läst många trådar. Idag är en sån dag som så många andra det senaste 1,5 åren. Bakis. Ångest yrsel och det kryper i kroppen. Hemma från jobbet...skyller på VAB som så många gånger tidigare. Ekonomin är usel och alkoholen och de tillhörande ciggen är en stor bov samt att jag ofta är hemma från jobbet. Minst 1-2 dagar i veckan. Jag dricker...kan inte sluta när jag väl börjat. Dagen efter tar jag om det finns återställare. Idag fanns det 2 öl kvar...sen fick jag ångest av att det var slut och ångesten blev värre. Hittade en stesolid o den hjälpte typ en timme. Är så less på detta. Jag har barn. Igår på väg hem från jobbet bestämde jag att jag skulle åka extra tidigt till jobbet och jag skulle inte köpa nån öl o inga cig. Blev både delarna. Ingen hemma när jag kom hem...i rask takt rökte jag upp ett helt paket under fläkten o efter 3 timmar var 6 packet slut och jag gick till macken köpte ett till o mer cig.
har knappt minne av vad jag pratade med min dotter om...skäms. klarar som mest att vara afri i 4 dagar sen övertalar hjärnan mig att dricka. Blir alltid för mycket och eftersom jag inte klarar ångesten o baksmällan så fortsätter jag dricka minst lika många dagar.
värst är det när jag är hos min särbo...han är också beroende och vi söp bort hela sommaren och det är inte ovanligt att vi kör på i 11-12dagar på raken.
Jag vill sluta men hur?.
Jag bestämmer mig varje dag men det slutar ändå med att jag halkar dit ideligen.
Ser för jävlig ut. Sliten, trött stora mörka ringar under ögonen och kroppen värker o jag går upp i vikt trots att jag inte äter under mina alkoholrace. Grymt trött och håglös. Orkar inte sköta hemmet längre.
Ge mig lite tips och pepp. Nu vill jag klara detta samtidigt som min hjärna avbryter mig genom att försöka övertala mig att gå och köpa öl....Fan. hur kunde det bli så här?

Katy

Hej Kashmir ! Det du skriver är precis som om jag hade skrivit det ! Känner igen mig helt o hållet . Nu har jag bestämt mig för att vara nykter ikväll , mest för min arbetsgivare skickar mig företagshälsovård på grund av för mycket frånvaro i höstas o nu i vinter . Ska dit imorgon o är livrädd för proverna de ska ta . Vi alla som är här peppar varandra så gott det går ! Önskar dig lycka till !!!! Kram

kashmir

Katy

Jag hamnade hos dem i höstas. Hade ingen aning om vad som skulle ske där o blev väldigt påhoppad o kränkt av både personen som jag träffade där o av min chef. Jag har lidit av depressioner o utmattning, gör ännu. På den tiden var det mest det som orsakade många strösjukskrivningar o längre perioder. Jag drack under sjukskrivning men sällan så jag var bakis på jobbet. Jag vägrade att lämna prover. Mest pga att jag inte fått nån info om vad som skulle hända på mötet.
Lite orolig för att de skulle se spår av benzo också som jag mest tar vid svår ångest. Å nu på senaste tiden när jag är bakis.
Slutade med att jag i all stress och känslan av att bli kränkt och allmänt hat mot chefen tog ett annat jobb. Jag har bara varit där några månader o har redan massa frånvaro. Ensam med flera barn som också blir sjuka. Jag är så stressad o olycklig. Pendlar nästan 2 timmar om dagen o skulderna bara växer och växer. Precis som disken i köket dammet på golvet och tvätten i korgen.
Känner mig väldigt ledsen och trasig...
Katy var lite försiktig med företagshälsovården min erfarenhet är att de är till för att hjälpa arbetsgivare att göra sig av med problemanställda.

Kram

Katy

Känner igen mig i nästan allt . Själv tar jag sobril dagen efter för att fungera på jobbet o ångesten . Själv har jag vuxna barn men min sambo är glad i alkohol oxå och det senaste året har vårt drickande eskalerat . Lätt att räkna de dagar vi har varit nyktra . Han pendlar 4 timmar varje dag och jag 3 . Hoppas att du blir stark nog att klara det här . Vi får verkligen stötta varandra ! Kram

Ebba

Vad fint ni skriver till varandra, vad modiga och kloka ni är som kan se era problem med alkohol och vad det leder till.

Det är en bra början, att vara ärlig mot sig själv och se hur det faktiskt är.

Önskar er verkligen kraft, styrka och mod att ta er ur alkoholens grepp.
Det går!
Var inte rädda att ta emot hjälp och lägga korten på bordet, ibland (ofta) är det vad som behövs.
Varför kämpa ensam och riskera att inte komma ur det när hjälp och stöd faktiskt finns att få <3

Stor kram till er båda.

kashmir

Tack Ebba
Har vetat om mitt problem länge. Jag har slutat många gånger men som längst var jag nykter och rökfri 9 dagar.
Kan också lätt räkna de dagar som varit helt a-fria.
Nu i skrivande stund är jag utan både cigg och alkohol och jag tänker inte gå ut och köpa heller.
Måste sköta mitt jobb mina barn min kropp...Ser för jävlig ut. Dålig hy och allmänt risig.
Har tagit reda på disken och slängt i en tvätt.
Trött på allt just nu och redan livrädd för att jag ska svika mig själv redan imorgon kväll. Helg hos kärleken och jag vet hur starkt suget brukar bli då och hur rastlös jag blir....
Bara för 2 år sedan var jag väldigt måttlig med alkohol men sömnproblem o ångest har jag haft många många år. Kommer nog aldrig bli fri sömntabletter och benzo.

Ja vi får stötta varandra. En dag i taget.

Kram

Katy

Vad bra att du gör något vettigt ikväll .... Det är så man får börja , göra något annat . Idag har jag inget sug , blir så peppad av er andra !

kashmir

Just nu är det värsta med röksuget. Och ångest för att jag blev så packad med barn hemma och missade ännu en dag på jobbet. ..
För 2 år sen varken rökte jag eller drack just nåt.....vad hände?!. Har inte svar på det själv.
Hoppas att klara av helgen nu...en dag i taget.

Katy

Lätt att hamna där .... Stress måsten Gud vet vad . Vi analyserade det igår , hur hamnade vi här . Senaste året har vi druckit nästan varje dag . Varför ? Ingen aning !! Om du vill röka så gör det , viktigare just nu att sluta med a ..... Ta tag rökandet senare ! Kram

Leverjag

Livet är inte kul när alkoholen fått sitt grepp om hjärnan. Utförsbacken går snabbt från många års "normalt" drickande. Vi ligger risigt till m vi inte stoppar det. Enda sättet är att orka bekämpa sin beroendejhjärna och ta sig igenom abstinensen och sedan suget. Ni kommer gå igenom faser av huvudvärk, trötthet, besatthet, irritation, sorg, depp, handlingsförlamning.

Ät bra, drick ordentligt, byt till a-fritt, hitta på annat när ni brukade dricka, var uppmärksamma på vad som triggar suget, stå emot den stund det varar, promenera, sov, hitta på allt som upptar er uppmärksamhet. Lura er hjärna och låt tiden gå. Ge er chansen till ett liv igen. Det går och det vänder. Vikten, hyn, psyket, orken, lusten, humöret, kraften och självkänslan kommer tillbaka. Ge er fan på att rädda ert liv och era familjer. Det är värt det. Jag lovar!

Ert belöningssystem och kroppsfunktioner är helt ur balans efter det ständiga nervgiftet i kroppen. Alkoholen är en mycket kraftig och farlig drog som tar många människors liv och sabbar medmänniskors med för den delen.

Styrkekramar till er nu!

Katy

tack för dina kloka ord o pepp . Som vanligt sov jag inte så bra utan a men är klar i knoppen idag och det är det viktigaste . Kör på med dag 2 . Kramar till er alla som kämpar på !!!

Leverjag

Just det, sömnen kan ta lite tid innan man upptäcker hur det var att sova på riktigt igen!

Yes, stå ut nu närmaste dagarna! ?

kashmir

Ett dygn sedan jag tog mina 2 återställare nu. Jag är på jobbet. Har sovit inatt men som vanligt vaknar jag flera gånger under nätterna och genomblöt av svett. Grymt svårt att komma upp men det gick.
Nu är det bara att kämpa emot...till särbo och det kommer att finnas alkohol där....
Kämpa på Katy.
Tack LeverJag för klokhet.

Kram

Leverjag

Många som går igenom svettningar och mycket mardrömmar och andra konstiga drömmar i början. Sömnen rättar till sig så småningom men bra om man har bra vanor och varvar ner innan, skippar kaffe och nikotin på kvällen.

Det värsta suget satte alltid igång på eftermiddagen och särskilt när jag var hungrig och/eller törstig. Ät och drick först. Känn efter om ni är arga, stressade eller ledsna om suget kommer. Vänta ett tag. Ta en rask promenad. Det brukar räck för att stå emot och suget släpper. Ge inte efter efter för drog beroendet nu. Hjälp kroppen som så förtvivlat försöker att rena era kroppar.

Stora kramar särskilt idag.

kashmir

Tyvärr...redan gett efter. Körde som radiostyrd till gröna skylten. Dumt. Idiotiskt eftersom jag ska på anställningsintervju imorgon tidigt...
Hatar mig själv men är lugn nu..tillfreds. ..
Helt sjukt

anonym11208

gå inte förbi den där gröna butiken, jag vet att det är svårt, men när du väl har haft några nyktra dagar kommer det kännas så bra. Och om du nu måste dricka, börja drick senare på kvällen, då hinner du inte dricka så mycket innan du ska sova, eller så kanske du dricker till allt är slut, vad vet jag. Skriv av dig på din tråd, läs andras, det hjälper verkligen. kramar

Emenin

Hej och välkommen.
Jag blir starkt berörd av det du skriver. Ingen ska behöva lida som du. En rak fråga. Bor barnen hos dig? Hur fungerar du som förälder tycker du? Rättfram här. Svara om du vill. Jag har barn och de och övriga familjen är min främsta motivation till att dra ner på mitt drickande.

Katy

Kashmir .... Vet precis hur det känns . Lider med dig ! Gick förbi gröna skylten på väg till FH kände mig lugn och inte alls frestad . Men på jobbet kom svackorna ... Måste stå emot för de tog prover o dem kommer att visa a i blodet ... Får säkert göra om dem om en månad . Vill bevisa både för mig själv o de att jag klarar det . Men det kommer att bli tufft ! Kashmir , ta nya tag imorgon . Kram