Har inte sett er på Forum på ett tag och undrar bara hur det går för er..?
Nattkram från mig så länge/ "etanolen"

Trollis

Hej etanol! Jag är här ? min sambo har varit "sjuk" hela veckan nu, vilket jag inte tycker om. Det är ju min tid. Anledningen till hans sjukdom är att han har väntat på att få tillbaka sitt körkort som kom igår.
Han har druckit varje dag men inte blivit full förutom igår....suck!
Trodde aldrig han skulle få tillbaka körkortet då han satt i fyllecell i somras, under sin villkorliga dom (grov rattfylla)
Men han klarar sig undan det mesta, tyvärr.
Annars har det inte hänt så mycket, inget boende har dykt upp heller. Men nu är snart helgen här igen å sambon har som vanligt inga planer på att vara nykter...!!!!
Själv är jag helt slut, ingen energi eller lust till nånting. Jag behöver mitt eget liv för att kunna läka.
Men allt har sin tid...i slutänden blir allt som det ska.
Stor KRAM till dig ?

Trollis

Etanolen, jag har en fråga till dig. När sambon är halvfull å humöret börjar svänga så kan han attackera mig med anklagelser å nedvärderingar...hur i hela världen står man emot det???
Det bara kokar i mig när han blir sån, vet att han bara triggar igång i mig. Så svårt i dessa lägen att inte säga nåt tillbaka...det är då cirkusen kommer igång på riktigt.
Har du nåt tips om hur jag kan bemöta det på ett bra sätt?
Igår blev han arg för en skitsak å sa hur värdelös jag är på i princip allt. Jag blir både skitförbannad å ledsen samtidigt ? såååå jävla jobbigt när han blir sån.
Kram igen till dig kloka fina medmänniska ?

Om du testar att inte gå i försvarsställning.
Utan säg typ: Oj vad trist att du känner så.
Men vad tråkigt att du upplever mig så dålig.
Dvs ta udden av vad han säger till dig och låt det studsa tillbaka till honom.
Kanske inte alls funkar,men då får han liksom själv ta ansvar för vad han spottar ur sig till dig.Du tar inte på dig det,utan riktar det tillbaka till honom och tar på dig din osynliga heltäckande kroppsstrumpa som inte suger åt sig av elakheterna.
Kanske funkar?

etanoldrift

Såg att Ullabulla redan kommit med ett bra tips!
Jodå, jag hade det också hett om öronen under en period, innan jag flyttade.. Inte alltid lätt att svälja och huka sig, men jag försökte efter bästa förmåga.
Det var nämligen de råd jag fått från andra med erfarenhet av alkoholproblematik (både medberoende och före detta alkoholister)
Troligen så känner han på sig att ert förhållande eller åtminstone ert gemensamma boende är på fallrepet.. Sådant brukar inte gillas av alkoholisten eftersom de gärna vill ha full koll (och bestämma) Så det brukar köra alla tänkbara knep i olika varianter för att få det som de vill ( förhoppningsvis så lyckas det inte!)
Du får försöka hålla ut, använd forumet att spy ur dig på.. Det gjorde nog jag under en period.
Hoppas att du har någon annan som du kan prata med också (Al-anon?)
Trösta dig med att det inte är ditt fel i alla fall!
Det beror INTE på dig att han dricker, det är ett beslut som han tagit själv! (och han vill inte sluta!) Du tvingar inte honom att dricka, men du behöver heller inte godkänna att han gör det. Däremot kan du inte hindra honom..
styrkekram så länge!

Tittade tillbaka i din tråd Trollis och såg två bra saker du skrev i början: 1) du kan bo i huset med exet (barnens far) tills du hittar nåt eget. Du skrev att du tvekade pga nuvarande sambon. Om läget blir kritiskt, tveka inte! 2) när det blev ansträngt hemma tog du en lång promenad och det hjälpte. I kombo med Ullabullas tips, som jag helt stöder, kan det vara riktigt bra.
Viktigt: som 'etanolen' och många andra har erfarenhet av, när det blir uppenbart att du är på väg bort blir situationen mer tillspetsad och kan lätt gå över i aggressivitet. Det viktiga är att du har bestämt dig och står fast inom dig medan du söker bostad och lösningar.
Önskar dig en lugn vinterdag! Kram / mt