Jag undrar hur jag kan vara som bästa stöd för en person/min pojkvän när han kommer hem från att ha varit inlagd för avgiftning från sitt alkoholberoende. Jag har ingen erfarenhet alls av denna situation med alkoholberoende och missbruk. Vi bor inte ihop då förhållandet är ganska nytt. Han var öppen med att berätta att han har alkoholberoende redan från början.

Tacksam för svar med tips och råd.

Blåögd

stödet du kan ge är att inte gå in i medberoende till honom så mitt tips är att läsa massor om detta. Hur länge har han vart borta? Avgiftning är oftast rätt kort och hur ska han själv jobba vidare på sitt missbruk? Efter min senaste resa skulle jag nog inte välja att gå vidare med relationen men förstår att du vill eftersom du ställer frågan här, hur länge har ni vart ett par? Du skriver att ni inte bor ihop och mitt råd är att han behåller sin lägenhet och du behåller din så ser du ju hur er relation utvecklar sig. Min senaste hade inget boende efter behandling och då blev det tydligt att missbruket tog över mannen och det var som gjort för en separation. Min sa att han var alkoholist men det var bara något han gömde sig bakom, det betydde inte jag kan och vill lägga av.
Önskar dig ett stort lycka till!

Ebba

Det beror så på.
Vi alkoholister är individer och det är svårt att svara på när man inte vet vad han säger eller hur han mår.
Är han arg?
Är han sur?
Är han ledsen?
Är han rädd?

Det bästa är nog att du inte försöker tänka på vad han behöver utan vad du behöver.
Det tipset låter kanske konstigt men du ska inte göra om dig eller säga och göra saker för att det ska bli så bra som möjligt för honom av rädsla över att göra fel.

Var dig själv.
Slit inte ut dig.
Tänk på hur detta får dig att må.
Tyvärr kan inte ens kärlek få en alkoholist att sluta dricka :(
Eller, det har väl hänt kanske :)

Kram