Så kom dagen när den unga läkaren med sin snälla blå ögon tittade på mig och sa, dina leverprover är inte bra och det är alkoholrelaterat en stund stannade allt av. Jag som alltid lyckats hålla masken tappade allt, kändes så jäkla skönt att säga att jag har problem. Sjukskrev mig en vecka och legat här, läst om alla er som kämpar så det har gett mig kraft varje dag att inte dricka något är nu inne på dag 8.
Så med många små steg skall jag nu försöka räta upp livet igen utan att döva ångest och annat med vin, vilket aldrig gått men man fått en stund ro innan man vaknar med ännu värre ångest.

Levande

Om 40 min stänger bolaget och jag hittar ett lugn som varar tills i morgon, sen vaknar draken och tjatar mellan 10-13 om att jag är värd ett glas vin. Beroendet är konstigt och förföriskt är som ett dåligt förhållande. Är så glad för att läkaren petade håll på min bubbla på samma gång har jag panik hur jag skall klara det här.
Har ju alltid löst allt med A flytt in i en behaglig dimma några timmar, problemen har ju bara blivit värre och behovet av dimman kommit oftare.
Tid att lära om och kanske nästa 50 år blir bättre, men är inte lätt

Levande

Visst är det konstigt att den har sig i sitt grepp så hårt och kan förföra än på en sekund.
Just nu har det gått bra för jag hade en hemsk abstinens och ångest och minnet är fortfarande färskt. Men vet ju att det bleknar och då räddar inte det mig, utan måste försöka hitta någon inre styrka.
Vi får stötta peppa varandra och forumet är ett bra sätt, kram till dig Alba
Tack farmor för välkomnandet

farmor

Det gäller att inleda ett riktigt detektivarbete för att hitta sina personliga fällor. Sedan överlista sej själv och ha bra alternativ till alkohol. Även om de första stegen är stapplande så uppmuntrar jag dej att skriva här, ärligt och krasst precis som du tänker. Då får du det bästa stödet från livserfarna medmänniskor som känner igen och förstår, kanske också ger goda råd.
Kramar från farmor ?

Levande

Godmorgon på er
Så rätt du har farmor om att hittar triggar och fällor. I natt var en sådan natt när tankarna bara for omkring och det elaka trollet hjärnan sa gå och ta ett glas så får du sova.
Lät bli men det blev inte många timmar sömn och nu skall trollet snart vakna och börja mala igen
Men nu kaffe och samla kraft till denna dag med

Levande

Vet inte om jag gillar det här att vakna upp och se allt med nyktra ögon, hur livet är och var jag är.
En riktigt dålig dag där allt blandas gamla minnen med livet nu. Senaste åren har jag dränkt livet för inte orkat ta tag i det. Alltid skött mitt jobb och det är min räddning för gillar det även om det är stressigt och svårt ibland.
Har kopplat av med vin när jag kommit hem och för att få sömn och ro.
Försökt dricka bort att jag i ett förhållande som inte fungerar och att han inte vill att jag är nykter. Är väl mer lätthanterlig lite småfull, även om han problem han aldrig skulle erkänna.
Måste vara något fel på mig, dras till män med problem och sen blir jag lik dem eller acceptera det.
Var så jäkla stark för några år sedan, men nu en jäkla sopa.
Tog inget vin iallafall, utan en cigg inte rökat på flera månader. Men är väl bättre att röka än att dricka vin antar jag
Jäkla skitdag

farmor

Tveka inte om du känner maktlöshet över din situation utan sök samtalsstöd. Vi som finns här är medvandrare som kan stötta, men rent konkret kanske du behöver mer hjälp?
Reda ut orsak och verkan, för och emot, vara kärleksfull mot dej själv. Alkoholberoende är en sjukdom. Inget att skämmas över. Att berätta och söka stöd är en styrka!

Eulalia

Vi som finns här har alla ett dåligt förhållande till alkoholen. Jag har varit nykter sen 28 dec, med några mindre avbrott, då jag åkt dit på ett 3,5 or eller liknande. Inte blivit full alls, så det känns inte så farligt. Men nu har det blivit så att jag inte har något problem alls att vara nykter. Jag har hittat mina fällor och motar dom nu.
Men du, jag tycker inte du ska vänta med att gå och prata med någon. Stormen kommer inte avta på ett kick. Jag tror du behöver hjälp med att rida ut stormen. Svårt för dig att du inte har nåt stöd från din sambo. Därför menar jag att du behöver stöd från annat håll.

Skriv här, det hjälper!! Kram på dig. :-)

Levande

Tack för välkomnandet och du har säkert rätt med att det skulle vara bra att gå och prata med någon.
Men är inte riktigt där ännu håller på att komma dit men har en bit kvar. Är eller var inte den typen som har lätt att berätta om hur det är, håller fanan högt och låtsas som allt är toppen.
Det är det som nu faller isär och det är dags att se verkligheten nyktert inte i en vindimma

Levande

Att vakna en måndag utan trötthet i kroppen är en riktigt skön känsla som jag skall försöka komma ihåg. Helgen var jobbig där jag hela tiden brottades med viljan att ta ett glas, men lyckades vinna den kampen.
Idag tillbaka till jobbet och vardagen vilket jag tror underlättar
Så en då tar jag en dag till

Leverjag

Det är dag för dag. Det blir lättare och suget minskar med tiden. Bryt gamla vanor, var aldrig törstig och hungrig och kom igång med fysisk rörelse varje dag om så bara en kort promenad. Gör annat när du brukade dricka. Du kommer att må så mycket bättre!

Ha en fin vecka och ge dig inte! Minst en månad så släpper mycket av det första suget.
Kram och välkommen?

Åter

Jag slutade dricka 29 december och som alla säger så går det lättare och lättare för varje dag. Visst jag haft några återfall och druckit några öl några gånger under denna tid, men inget som jag tycker har någon större betydelse i det hela, tvärtom så har jag då insett att det inte ger någonting, finns inga fördelar.

Imorgon ska jag till läkare och ta leverprov ? hur länge fick du vänta på svar?

Levande

Åter det gick 14 dagar innan jag fick svar, men berodde kanske på läkartiden.
Skall ta ny prover om en månad och det är ju bra för sätter lite press på mig.

Nyckelpigan

Vad bra att du hittat hit och kämpar! Proverna kommer på 1-2 dagar (om det inte är alkoholmakörer, det tar längre tid). Du har ju redan öppnat dig för läkaren, vilket var väldigt modigt!!! Du kan få medicinsk hjälp om du vill ha det, medicin som hjälper mot suget eller antabus som gör att du inte kan dricka (itan att bli sjuk). I början satt jag och läste i timtal härinne, det gav mig enormt mycket och hjälpte mig att sluta ljuga för mig själv. Styrkekramar

Levande

Första natten jag sovit en hel natt på evigheter, vaknade tidigt och kände mig utsövd vilken känsla.
Håller med dig nyckelpiga ger så mycket att läsa här och hämta styrka från er andra.
Har börjat skriva ned saker som triggar igång suget för att kunna förbereda mig och kanske undvika att snubbla
Men mycket går på min vana att stressa av med vin så igår efter jobbet så kom ju tanken på ett glas vin, men lyckades få stopp.
Så nu ännu ett stapplande steg och väljer att vara nykter idag.
Så styrkekramar till er alla som kämpar

Leverjag

Tror att det är jättebra att registrera precis de tillfällen och känslor som triggar suget för att hitta strategier att undvika, rida ut eller stoppa dem förberedd! Visst är det skönt när det vänder och man börjar må bättre!

Kram

Levande

Nu har jag några riktigt jobbiga dagar framför mig, går på långledigt och denna kvällen förknippas starkt med vin. Sen i morgon kommer mannen hem imorgon och då blir det värre. Vill inte bestämma hur han skall göra men betydligt svårare att låta bli när det finns vin hemma, men bokat in saker under helgen så får hoppas att viljan är större än begäret
Så väljer att jag skall vara nykter i dag och tar ännu ett steg.
Så nu starta denna regniga onsdag och kramar till er som också kämpar där ute

Levande

Två veckor utan alkohol, första dagen på ledighet brukar mycket vin. Idag skall det prövas något nytt, vet inte när jag hade två vita veckor de senaste åren.
Brukar tänka att jag skulle städa ta ett glas vin och laga något gott till middag, men blev mer vin än städning oftast.
Så idag blir det städning utan vin och har tur för slipper åka och handla så kan inte snubbla in på bolaget av en olyckshändelse. För min hjärna skulle mycket väl få för sig att jag måste göra en rödvinssås och det skall inte hända idag.
För väljer att vara nykter idag och hoppas att jag har styrkan att hålla det

Levande

Håller med dig Alba helgen är skrämande, men som du säger bara bita ihop. Föreslog att han skulle ta några vita helger men han måste blivit döv för fick inget riktigt svar.
Men har en plan jag skall försöka hålla mig till och även om det blir svårt så hoppas jag att viljan är stark. Skall påminna mig om hur bra jag mår av att vakna och inte vara bakis att klumpen i bröstet krymper för varje dag.
Så vi kämpar en dag till Alba och snubblar vidare på en ny väg.
Så väljer att vara nykter i dag, kramar till alla kämpar