Det värsta när man ska tända av från alkoholen är att man kan inte sova, men man behöver sova.
Man kan inte äta, men man måste äta. Maten bara växer i munnen och man vill bara gå och spy.
Nu käkar jag mest nyponsoppa och fil med flingor för att försöka få upp aptiten.
Sen det som är värre än värst är denna jävla ångest. Skär i bröstet och känns som jag ska dö.
Ångesten som kommer inför kvällen då jag ska sova men vet inte om jag kommer kunna. Jag vet ju innerst inne att det blir bättre. Man måste bara rida ut stormen.
Någon som har något bra tips innan jag bryter ihop totalt?

/desperat ångestfylld människa.

Rosen

Att inte kunna sova är verkligen jobbigt, men man dör inte av det. Förr eller senare tar kroppen ut sitt behov av sömn. Det kan räcka att vila kroppen. När jag får ångest försöker jag tänka ut det värsta som kan hända. När man väl har satt ord på det känns det oftast mindre ångestfyllt.
Det kommer att lugna sig! Du klarar det!

Jojje

Man känner sig så jäkla ensam när man mår så här. Jo det gäller bara för hjärnan att fatta att jag inte dör om jag inte sover.
Tack för ditt svar!

solapan

jojje,
du har det skitjobbigt nu läser jag.
Tvinga dig ut och gå/jogga och/eller träffa någon nära och bara umgås kanske. Bra att sysselsätta sig så man kan skingra tankarna och tänka mer klar. Tänker jag. Kom ihåg att det var så skönt att sova när ångesten släppte.

Jojje

Tack för svar!
Jag har varit ute och gått två promenader. (Med hund)
Vill inte träffa folk när jag ser så sliten ut och svettas som en gris. Haha. Tog en varm dusch och satte mig på golvet och bara grät. En del av ångesten försvann då. Jävla skit alkohol och dumma brudjävel.

Har alltid haft ångest sen jag va mkt liten. Vart värre då jag gjorde en hjärtoperation när jag va 17.
Har gått till olika läkare pga ångest. Fick anti Depp. Hjälper ibland men absolut inte tillsammans med alkohol. Skönt att bara få skriva av sig. ?

Li-Lo

Jojje du har obehagliga och skrämmande symtom och det låter som att du har erfarenhet av det sen tidigare. Abstinens är oerhört stressande för kropp och hjärna och att stå ut eller rida ut stormen kan få konsekvenser. Ofta börjar abstinenssymtom bli tydliga inom första dygnet av alkoholfrihet eller minskat intag.

Jag skriver samma text här som finns i vårt faktablad:

Om du upplever starka skakningar – du kan inte hålla ett fullt glas utan att spilla, kraftiga svettningar och värmekänslor, kräkningskänslor efter varje gång du ätit, brist på aptit eller rädsla för att äta, förvirring – du förlorar till exempel tidsuppfattningen eller har svårt att uppfatta var du är, hallucinationer – du hör, ser eller känner saker som inte finns där är det mycket viktigt att du kontaktar akut vård. Ring 112 eller ta hjälp att komma till akutsjukvård.

Även om du inte druckit stora mängder alkohol kan du få abstinensbesvär när du skär ner. Oro, skakiga händer, svettningar eller sömnsvårigheter, till exempel. Symptomen är obekväma, men varar inte särskilt länge och är inte värre än en influensa. Kanske undrar du om det finns något du kan göra själv för att lindra dina besvär? Du behöver lugn, sömn och bra mat just nu, det är också bra om du har någon som kan vara med dig eller stötta på annat sätt.

Oavsett vilka symtom du har så är vårt generella råd när det gäller olika abstinensbesvär att kontakta sjukvården. De kan ge rätt typ av hjälp så att du får bäst skydd mot stressen som abstinensen orsakar i kroppen och hjärnan, och att du slipper lida i onödan. Det är ofta tufft nog att ändra sina alkoholvanor.

Abstinensbehandling sker oftast i öppenvård (inom t ex beroendevården eller psykiatrin). Du får läkemedel som lindrar besvären och möjliggör sömn. Obehandlad abstinens stressar hjärnan och ökar risken för besvärligare abstinens vid återfall. Läkemedel hjälper alltså både i stunden och förebyggande. Tidigare abstinens, hög och långvarig konsumtion av alkohol samt intag av lugngivande och sömngivande tabletter är riskfaktorer för att du ska drabbas av svårare och direkt skadlig abstinens.

Fint att ha dig här Jojje. Du är på väg nu!

Li-Lo
Alkoholhjälpen

Jojje

Tack alla ni! I natt har jag sovit 12 timmar. Säkert mkt pga denna jäkla förkylning också. Varit uppe sen nio. Gått en lång promenad med hunden och städat köket. Nu tog orken slut. Bäddat ner mig och grisen i soffan och kollar på solsidan. ? Känns skönt att man är på väg nu. Med tanke på den abstinens jag kände igår så är jag förvånad att sömnen gjorde sitt. Mår jäkligt bra förutom förkylningen.
Ska sova hos mamma och pappa i natt så dom får hjälpa mig med att få mat i magen. Dom vet ju inte vilka problem jag har så det passar ju bra att jag är sjuk nu.

Tack alla fina ni ❤️ Önskar alla en underbar dag!

Jojje

Hemma hos mamma och pappa. Ett lugn sprider sig inom mig. Vi har alltid lika roligt och dom är mina bästa vänner.
Svettas fortfarande lite idag. Kanske beror på att det är 300 grader hemma hos dom. ?
Dags att börja laga lite mat ❤️

Jojje

Måste göra ett till inlägg.
Mina föräldrar är långlediga, då köper dom alltid öl... Vilket dom har gjort idag också.
Jag själv dricker julmust och känner mig nöjd och belåten.
En prövning men det gick ju galant. Vi kollar på den nya filmen the danish girl ( inte riktigt min smak) ??

Jojje

God morgon! Gick och la mig vid ca ett i natt. Kvällen va bra. Ganska intressant att se när andra blir berusade. Jag tyckte det mest va pinsamt.
Jag bara låg i sängen och mös när jag insåg att jag kommer må bra och va pigg i morgon och dom kommer va sega och ha ont i håret.
Sov som en tok i natt. Idag har jag lite små ångest. Eller jag kanske mest är pirrig i magen för jag ska jobba kväll. Har svårt att slappna av när jag vet att jag ska göra något. Men ska bli skönt att komma tillbaka till jobbet ❤️