Han skulle vara nykter ett tag efter att vi konfronterat honom med hans drickande, den tiden är snart ute. Mer och mer byggs ångesten upp inom mig och mitt yngsta barn sa rakt ut att om pappa börjar dricka igen kan jag inte vara där. Det var tungt. Men jag har inte orkat ta tag i det ännu, vet inte hur jag ska lägga upp det och hur jag ska stå ut med ilskan och aggressionen som kommer att bli när jag säger till honom att jag kan inte leva med honom om han fortsätter att dricka. Frågan är om jag kan leva med honom ändå för jag är rädd att han kommer att sakna alkoholen så mycket att han kommer att hata mig för att han tvingas låta bli den? Förstår någon hur jag menar? Hur säger jag det på bästa sätt så att han inte blir vansinnig?

Trollis

Hej!
Inte lätt med våra kära alkoholister. Jag kan inte säga hur du ska göra men jag hade tänkt så här. Försök uppmuntra till fortsatt vit period, tala om hur duktig han är, vad lugnt det har varit mm, lägg fram allt han har att vinna på att vara nykter.
Bara positiva saker. Blir lätt att man anklagar å gnället vilket jag tror ger dom en anledning till drickandet. Har fått rådet av min terapeut att bara vara positiv i samtalet. Det bär emot ibland att tränga undan vad man känner, men det har man ju gjort väldigt länge. Det ger mycket bättre effekt att vara uppmuntrande..
Hur det än blir önskar jag dig lycka till ? kram

etanoldrift

Nu tjatar jag om Al-Anon igen ;-) Du behöver någon du kan prata med.. Någon mer som är i samma situation som känns lite närmare.
Ja, jag vet att Forum är en jättebra stöttepelare men ibland behöver vi något mer konkret.. En kurator kanske?
Jag vet att de beroende ofta blir uppmärksammade och stöttade genom vården, om de väljer att göra något åt sitt beroende. Men vi anhöriga glöms ofta bort.. tyvärr!
Kram så länge/ e

Nickanna

kommunen nästa vecka. Det känns riktigt bra. Har även en samtalskontakt via alkoholrådgivningen som ger mig mycket men jag behöver ändå få utlopp fö allt. Det är så mycket som rör sig i mitt huvud just nu. Allt som hänt genom alla dessa år och hur sjukt jag lever ibland blandat med perioderna (som nu då) när allt är lugnt och fridfullt. Mycket pga att jag inte nämner ordet alkohol överhuvudtaget.

etanoldrift

Håller tummarna för dig! Ja, ibland får man "ducka" en smula, för sin egen skull.. Det gäller att hushålla med energin och välja sina strider..
styrkekram/ e