Hejsan.

Min bästavän (kille) dricker otroligt mycket. 19 år och kan inte hantera alkoholen. Han är väldigt trasig inombords, och dricker sprit så fort något blir jobbigt och han mår dåligt. Varje helg och säkert 3 av 5 veckodagar dricker han, trots skola. Och det handlar inte om något glas eller någon öl, utan alltid stupfull.

Har försökt pratat med honom, förklarat att jag endast bryr mig om honom och älskar honom. Men det går in i ena örat och ut i andra.
Dom flesta runt omkring honom dricker väldigt mycket oxå, dock endast helgerna men han är alltid med. Hans föräldrar är näst intill alkolister dom med så det är som ingen jag kan vända mig till heller.

Jag har känt honom i så många år, och vi har alltid hållit ihop. Från början så tänkte jag inte på det, han va ju tonåring å levde livet typ. (Så idiotiskt och dumt tänkt). Men nu inser jag att det är ett stort problem.

Vad ska jag göra? Vart kan jag vända mig?

Jag skulle kontakta sociala myndigheterna i din kommun för vägledning. Att du ska få honom att sluta, ja det är nästan en omöjlighet om han själv inte vill. Anser han själv att han har bekymmer med alkoholen. Även om han går på gymnasiet måste de väl märka på honom eftersom han dricker så mycket

mannagryn20

Pratade med honom häromdagen, då sa han själv att han tyckte att han druckit lite för mycket en period. Men jag är osäker om han endast sa så för att han tror de är det jag vill höra.

Han har struntat i skolan väldigt mycket, och vad jag vet aldrig kommit full dit. Men som sagt så anser han inte att det är ett problem utan han blundar bara för det.

Men ska ta ditt råd och prata med kommun! Tack snälla.