Vad ensamt det känns när mannen jag älska, älskar att dricka. När han föredrar alkoholen framför att umgås med mig.
Hoppas varje helg att han tänker att nu ska allt bli annorlunda. Men kärleken till alkoholen är starkare. Ja, jag vet, han kan inte styra det. Och inte jag heller.
Han kan bara bestämma själv, jag kan inte göra något alls. Det är som att se sin älskade gå över gatan, och en bil kommer och kör fort, men man kan inte göra något, inte hindra.
Vad gör man? Ja jag vet inte längre. Jag trodde att om jag bara överöste honom med kärlek, så föredrar han det framför alkoholen, men nej, så fungerar det inte.
Om jag tjatar och övertalar honom att sluta dricka, då kanske det går. Men nej, så fungerar det inte.
Om jag blir arg, och är arg varje gång han dricker, då kanske det går. Men nej, så fungerar det inte.
Om jag kollar honom, precis allting han dricker, då kanske det går. Men nej, så fungerar det inte.
Den här resan måste han göra själv. Jag kan finnas här, men jag kan ingenting göra. Jag kan inte ens bestämma när han ska börja försöka.
Och hur länge ska då jag orka? Hur länge ska jag då vänta? Vänta på att mannen jag älskar ska vakna ur alkoholdimmorna. Vänta på att det är mig han vill umgås med på helgerna, inte alkoholen. Jag vet kärleken till alkoholen är stark. Starkare än den starkaste kärlek. Det är det som är så skrämmande.
Jag väntar på mannen jag älskar ska vakna en morgon, ur bakfyllan, och tänka, det är inte värt det här. Inte värt att vara bakfull, inte värt all ångest.
Tänk om mannen jag älskar ser vad jag ser.
En man som fyller sina helger, ja ibland veckor, med att klura ut hur han ska få tag på sitt dricka.
En man som undan för undan ser ut som en man som dricker.
En man som har abstinens i form av surhet, huvudvärk, ont i kroppen och själen.
Tänk om jag kunde förmedla all ångest jag haft under de här åren som gått med mycket alkohol varje helg, fast det eskalerat mer den sista tiden.
Tänk om jag kunde förmedla hur jag ibland inte alls längtar till helgen, utan föredrar veckorna då det är mer nyktert.
Tänk om jag kunde förklara hur jag på måndagen bygger upp all kärlek och respekt som jag har för mannen jag älskar, för att sedan rasera allt när helgen kommer.
Hur jag på kvällen på helgen, känner hur det stinker alkohol i sovrummet där mannen jag älskar ligger. Och hur samma alkoholdimmor fortfarande ligger kvar när morgonen gryr.
Hur många tårar ska gråtas innan mannen jag älskar förstår varåt det barkar.
Hur många böner ska bes innan mannen jag älskar ska räddas från att förgås av alkohol.
Ja jag vet inte. Jag har inga svar, bara frågor. Frågor som aldrig får några svar.
En sak vet jag, mannen jag älskar, älskar alkohol. Och jag kan ingenting göra.

Mattias

Skrållan,
Jag var den mannen du beskriver,
Min fru fick mig att inse mitt beroende, jag gick i terapi, fick Antabus.
Jag slutade med Antabusen o drack i smyg ibland men inte alls i de mängder som innan.

Min fru lämnade mig nyligen, mycket p.g.a alkoholen.

Vågar du visa det du skrivit här för din man, kanske ger det han en tankeställare.
Ofta inser man inte själv hur mycket det sårar och sätter sin partner i 2:a hand.
Om han älskar dig kommer han vara tacksam när han inser sitt problem och tar tag i det om han nu gör det.
Om han gör det så är det en lång snubblig väg.
Jag insåg mitt problem och har snubblat fram, jag räckte inte hela vägen.
Jag önskar att jag tog tag i detta tidigare, ju längre tiden går ju längre in i träskmarken kommer man.

Önskar dig all lycka.

Tack för svar.
Det är väldigt tragiskt att det blir så här. Har skrivit brev till honom tidigare. Brev som jag låtit honom läsa. Men detta är kanske det ärligaste jag skrivit. Sa till honom i helgen att jag skrivit och att han skulle få läsa. Men han inser nog vilka sanningar han får läsa så då ville han inte.
Men men vid något tillfälle så ska han få höra detta. Då får jag hoppas att han vaknar ur sin dvala. Men jag vet ju att det är svårt. Jag har en väldigt stor kärlek till den här mannen och har svårt att bryta mig loss. Ja det är inget alternativ för mig än. Vi har tillsammans gått igenom enormt svåra saker i vårt liv. Kanske det som gör att jag fortsätter kämpa. Svårt.

Min man tycker att jag överdriver när jag säger att jag inte vill att han ska dricka sig full varje helg. Gör jag det? Är det så att detta är normalt kanske? Jag kanske kan leva mina dagar och bara fokusera på vardagarna? Vi gör ju saker på helgerna men inte på helgkvällsrna. Jo ibland när vi är borta någon helg så ibland blir det inte så mycket dricka, men ibland blir det lika mycket eller mer . Är det mig det är fel på? Är det ändå inte fel när jag känner så? Fy vad svårt. Ibland vill jag ge upp.

Det är väl ett normalt krav att inte dricka sig full varje helg. Klart han inte vill läsa, an vet han gör fel meningar en sjukdom som måste behandlas. Dock måste han söka hjälp själv. Eftersom han inte inser att han är sjuk blir alltså mycket svårare. Nu måste du sätta dig i första rummet och se till dina behov annars kommer du gå under.

Inser här och nu att jag vet allt vad gäller medberoende men att jag ändå faller dit. Tror fortfarande att jag kan prata honom tillrätta. Kom på det presis nu. Men sunda förnuftet säger att det går inte. Jo jag måste tänka på mig själv, jag vet ju det. Men vad ska jag göra på helgkvällarna? Jag kan åka till barnen, men inte varje helg. Jag vill ju också ta det lugnt och bara vara hemma. Ja det är så svårt. Men jag försöker motionera, ut och gå. Umgås med vänner, familj. Men sen sitter man där på helgkvällarna och känner sig irriterad över en full man. Jag vill ju leva ! Uppleva saker! Inte vara bitter! Ja i dag vet jag varken ut eller in.

Mattias

Köp en Kbt behandling till han i present..
Han kanske inte kommer uppskatta det men visar vad du vill.

Mycket kärlek får en att utstå svåra saker här i livet.

Kram..

Ja kanske det Mattias. Det kanske var en bra idé. Bara att han är sååå emot att gå och prata med någon, vad det sen gäller. Och han skulle verkligen behöva för han har varit med om så svåra saker i sitt liv.
Ja kärleken till mannen gör allt mycket svårare. Sedan har vi det bra på veckorna, som jag bedömer i alla fall. Men mycket som uppstår är ju säkert abstinens. Men det är ju normalt för mig verkar det som. Man blir van.