Då var det fixat. Gick till beroendekliniken och började med antabus förra veckan. Satt ordentligt bakfull och pratade med tanten där, fick veta att mina levervärden var förhöjda och jag hade ett blodtryck på 160/100. Jag är 33 år gammal.

De tre första dagarna var ett rent helvete, kunde inte ens gå utanför dörren. Kände mig som folk först efter fem dagar. Vilken misär! Skönt att det är över. Känner fortfarande nu på dag tio att ångesten inte släppt än, hur lång tid tar det?
Åt antabus för fyra fem år sedan och minns att jag nästan blev manisk efter några veckor. De tre månaderna jag åt antabus var de bästa månaderna i mitt vuxna liv, men lik förbannat så slutar jag som ett vrak på beroendekliniken igen några år senare. Suget efter alkohol är för starkt!

Buffeln

Har funderat på AA men det känns flummigt med Gud och allt vad det innebär. Efter vad jag läst så fungerar det för vissa och inte för andra. Kanske har att göra med vilken inställning man har från början?

fiskarn

Hej! Hade också problem i början med Att Gud finns med, Men som aeromagnus skriver, så är det inget religiöst. Ta för dig av det som du vill ha från ett smörgåsbord, lämna resten.
Hur som helst så är det en fin gemenskap där ingen dömer dig.
Gör ett försök och ha ett öppet sinne.
:))

Buffeln

Har tänkt att gå på ett möte nu i veckorna. Ska ge det en chans. Är rädd för att klientelet ska vara samma som på beroendekliniken, bokstavsmänniskor och bänkalkisar.. Men efter vad jag läst här på forumet så är det vanligt folk där också.

Buffeln

Börjat kunna känna glädjekänslor nu, det tog nästan tre veckor. Det känns inte längre självklart att dricka men suget finns kvar. Är fortfarande apatisk men tror att energin börjar komma tillbaka lite.
Antabus passar mig bra, även om jag skulle vilja ta ett återfall så måste jag vänta minst fem dagar innan jag kan börja borsta. På den korta tiden hinner jag ångra mig och börja äta dem igen. Känns bra att jag tog steget till beroendekliniken!

Buffeln

Dag 20 som nykter. Har besvärats av en rejäl halsbränna några dagar som jag äter losec mot. Fungerar bra. Har även en lätt molande huvudvärk som blir bättre när jag äter. Om detta beror på stress, infektion i kroppen eller alkoholen vet jag inte. Det jobbigaste är att jag är apatisk, kan sitta hemma, glo i taket och leka med mobilen och dagarna bara försvinner. Har börjat tvinga mig själv att göra saker och komma ifatt med pluggandet. Trots allt det här så känner jag att jag mår bra! Knappt någon ångest eller negativa tankar. Så livet känns ok! Det enda jag saknar är motivation och energi.

Du har kommit förbi en backe som är brant, lång och jävlig men nu är du uppe. Nu måste du hålla balansen nedför så att du inte kör i diket. Kämpa på, jag tror på dig.

Buffeln

Har mått bra sedan sista gången jag skrev. Tagit tag i saker, har rent och städat hemma och börjar hitta tillbaka till mig själv. Sökt och fått ett extrajobb som jag är nöjd med.
Senaste veckan har det hänt tråkiga saker, inget allvarligt dock, som gjort att jag fått ett enormt sug att dricka! Utan antabus hade det inte fungerat. Har även en konstig ångest trots att jag är självsäker och på bra humör, svårt att förklara, alkoholsug möjligtvis? Kroppen har skrikit efter mat också men det har lugnat sig de senaste veckorna. Antar att jag hade brist på mineraler, vitaminer och gud vet vad. Helvete vad jag ätit.
Är så nöjd över att vara nykter! Känner mig fräsch och klar i huvudet. Har även kommit fram till att bara mindre mängder alkohol påverkar humöret rejält negativt. När jag "bara" drack på helgerna så märktes det stor skillnad i glädjenivå och humör mot nu, när jag är helnykter.

Res

Stort Grattis till dig och dina nyktra dagar! Jag känner igen mig i mycket då jag också varit helt nykter nu i 37 dagar! De senaste 10 åren har jag druckit så gott som dagligen.. Jag kan hålla med om att man känner sig mycket fräschare i huvudet. Jag äter också Antabus och ska till rådgivaren och fylla på dosen idag. Känns som en säkerhet - i de stunder som man kan vackla -precis som du skriver.
Heja dig - nu kör vi vidare! Härligt!!

Lili77

Heja Buffeln! Du ger mig hopp om att också lyckas :) Har du några tips a dela med dig av? Jag testade AA, och upplägget mm passade inte mig alls. Jag letar efter en mer vetenskaplig behandlingsmetod, men tänker inte ta någon medicin mot missbruk (tar redan mediciner så det räcker).

Kramar, Patsy

Buffeln

Även om du inte vill äta mediciner så rekommenderar jag antabus. Man kan inte dricka hur sugen man än är! Samtidigt gör några månaders nykterhet att man får ett helt annat perspektiv till alkohol. Jag känner knappt något sug längre och defenitivt inget tvång att dricka. Jag hade inte klarat det här utan antabus! Bestämmer man sig för antabus så är det bäst att gå till en beroendeklinik då vårdcentraler och annan sjukvård inte får ta del av deras journaler.

Irla2009

Hej
Du är en inspiration! Heja dig, ge inte upp, jag följer dig och tänker att kan du, så kan jag också låta bli :-)

Poppis78

Hej, helt nu här. Behöver spark i baken att sluta dricka. Kan inte dricka måttligt, blir övertaggad och dricker mig riktigt full. Sover hela dagen efter, har ångest....äter medicin för bipolär 2. Känner att drickandet slår ut effekten av antidep-med. Hör ju själv att jag har problem...men svårt att ta steget att sluta dricka. Någon som vill delge sin historia och ge mig pepp?!
/p

AlkoDHyperD

Här finns hur många historier som helst.
Gå in på förstasidan, till forum och sök sedan bland trådarna, i början av dem brukar många skriva lite om sin bakgrund.
Om du vill kan du starta en egen tråd och använda både som dagbok och möjlighet att få respons.
Lycka till