Hej,

Jag har levt ihop med min man i över 12 år och vi har två små barn. Han har druckit ända sedan vi blev tillsammans å långt innan det också, nästan hela livet sen han varit tonåring. I början av förhållandet tänkte jag inte så mycket på hans alkoholvanor. Men det eskalerade mer å mer han sprang nere i källaren för att han skulle fixa nåt men det han gjorde var att smygsupa och kom upp några minuter senare å var bra berusad på kort tid. Vi hade fruktansvärda gräl och tjafs så jag packade ihop och flyttade ut. Vi varken hördes eller träffades flera månader men sedan så en dag hörde han av sig. Fast jag var mycket skeptisk till att han förändrats eller vad jag nu trodde i min blinda förälskelse att han ändrats för min skull å bönade å bad om att vi skulle försöka på nytt. Dummaste jag gjort i hela mitt liv!!!! Men iaf vi började träffas igen och några år senare gifte vi oss och skaffade två barn. Hans alkoholvanor hade förändrats lite men inte mycket. Jag hade en förhoppning om att jag skulle kunna få han å ändra sig om vi gifte oss, sen han skulle säkert sluta dricka när vi blev med barn osv. Osv men vissa gånger har han hållet upp nån vecka å sen fortsatt som vanligt. Han dricker helst själv hemma å blir verkligen berusad så han nästan inte vet var han befinner sig. Struntar fullständigt i mig och barnen tänker bara på sig själv och sin alkohol. Jag är så otroligt djupt medberoende så jag inte vet hur jag ska ta mig ur detta elände. Jag har börjat gå hos en psykolog men känns som att jag är fast jag hittar inte mig själv. Känner mig likgiltig för det mesta å har ingen ork kvar varken psykiskt eller fysiskt. Det finns hur mycket som helst att skriva men jag känner att jag inte orkar dra upp det just nu.

Så bra att du hittat hit och börjat sätta ord på hur du har det. Så bra också att du (in)ser att du är medberoende. Lös omkring här så kommer du att känna igen dig. Sök dig gärna till ett AlAnon-möte, möteslaender finns på hemsidan. Fortsätt skriva, det hjälper!
Försök ta hand om dig själv, hoppas du kan ha en lugn helg! / mt

lizzbet

...bra att du hittat hit i alla fall.
Jag har just nu inget vettigt att säga, men läs, läs, läs och fortsätt att skriva, det ger tröst, styrka, ork och vägledning!
Kram

Välkommen till forumet. Som de andra skriver, va bra att du ändå sökt dig hit och skrivit, trots att du känner dig orkeslös, just nu. Det ger oss chansen att stötta dig och förhoppningsvis kan du läsa vad och hur andra gjort, kanske hittar du något som kan bli hjälpsamt för dig.

Du och din man har en lång historia ihop och ni har barn ihop, du beskriver att det var dumt att du litade på honom, samtidigt låter det som han hade gjort en förändring och att du hade hopp om att den kanske var större än den var. Det är en fin egenskap att ha tillit och en tro på att andra vuxna människor har en förmåga att förändra, för de har dem. Samtidigt där du är just nu känner du att du verkligen inte orkar på något sätt och att han struntar båda i dig och barnen, du är medveten om att du behöver lägga energi på dig och ditt mående. I det har du både en psykolog och nu vänt dig hit, låter som viktiga steg för dig.

Vad mer tänker du skulle kunna vara en hjälp för dig i detta?

Varma hälsningar
Rosette/Alkoholhjälpen