Jag dricker varje dag oftast öl och på vardagarna klarar jag oftast av mitt jobb på helgen kan vad som helst hända.. Tappar saker och allmänt pinsam!
Jag började dricka när jag var 12 nu är jag 39 och jag visste att jag hade alkoholproblem när jag var 16 år. För ca 8 år sen bytte jag ut allkoholen mot cannabis vilket i sin tur har lett till att jag numera använder båda!
Jag kan inte gå på AA möte eftersom det inte skulle se bra ut med tanke på mitt jobb. Jag arbetar med ungdomar och familjer som har problem... Vet fan inte vad jag ska göra, har slutat tro på mig själv...
Behövde kanske bara skriva av mig...

MizterJ

Hej Aronswe! Bra av dig att skriva av dig här. Det både hjälper andra och dig själv! Mina erfarenheter med AA är dock att du inte har något att förlora på att gå på möte. Människorna som är på mötena är där av samma anledning, från alla samhällsklasser och alla yrkeskategorier. Det finns absolut ingen inom AA som någonsin skulle döma dig för vad du gjort eller gör p.g.a av alkoholen. Samtidigt så vet jag att andra utanför AAs gemenskap inte ser på dina problem på samma sätt utan de har fördomar p.g.a deras okunskap. Vad jag vet av min tid inom AA så har det aldrig "läckt ut" vem eller vilka som går på mötena så det skulle jag inte heller vara så orolig över. Anonymiteten är en av grundpelarna inom AA och den håller.

Jag vet att det inte är lätt att bryta ett beroende speciellt inte själv. Jag fick ta hjälp av sjukhuset för att bryta mitt beroende sedan så började jag inom AA efter en veckas nykterhet så jag vet hur tuff kamp du går igenom.

MVH
MizterJ

Aronswe

Betyder sjukt mycket jag känner mig så ensam. Ska fundera över AA eller annan hjälp

Aronswe

Fy fan vaknade med värsta ångesten efter mitt fylleslag igår. Har bråkat med tjejen och vet inte om hon kommer förlåta mig för alla idiotiska saker som jag sa igår...
Ska nu bryta, skiter i hur min ångest kommer försöka få mig att dricka eller röka på igen. Ta en timme i taget, under tiden tar jag till mig allt som ni andra har skrivit.. Det här måste gå... För så här orkar jag inte leva mer

rabarber

Bra att du tagit ett beslut! Även om det var ett smärtsamt sätt att komma dit. Oftast så är det ju så tyvärr.

Jag är inne på mitt 6:e dygn och jag gjorde precis så som du säger i början. Tog det timme för timme. Gladdes över varje som passerade utan vin. Har sedan växlat upp till dag för dag. De första dagarna är tuffa. Men tar man sig igenom dem, blir det ju betydligt lättare sedan.

I forumet finns det så mycket stöd och hjälp att få. Det är helt klart detta forums förtjänst att jag har klarat mig i 6 dagar! Läs trådarna, skriv här - det hjälper oerhört.

Starkt att du tagit steget! Se det som en seger! Kämpa nu! Ta det timme för timme och beröm dig själv längs vägen!

We are all rooting for you!

Lycka till!

Aronswe

Tack för svar rabard... Idag har jag så sjukt ont i huvudet och ett illamående, tror att det kan va abstinens från både alko och cannabis... Känner mig dock mer hoppfull och tänkte köpa NA boken för att få lite tips och stöttning.. Annars fortsätter jag läsa här, få inspiration av alla som fortsätter kämpa.. Tjejen känner till min problem och är ett sjukt bra stöd.. Det finns verkligen mycket att vara tacksam för i mitt liv....

rabarber

Du är på dag 2! Grattis! Du är inne i den tuffaste perioden nu. Imorgon kommer det bli så mycket lättare. Drick mycket vatten! Jag kör mineralvatten - hjälper både mot huvudvärken och suget (för mig). Faktum är att jag nog har ersatt vinet med Ramlösa ;) Kanske måste gå och re-habba mig från det också så småningom. Dom börjar titta på mig konstigt på ICA (haha).

Som sagt, så starkt av dig! Du kommer att må så mycket bättre! Och vad skönt att du får stöd av tjejen - det betyder ju oerhört mycket. Håll i! Kämpa! Visualisera morgondagen då det kommer att kännas mycket bättre!

Tänker på dig! Styrkekramar!

Aronswe

Och så fort den huvudvärk och illamående släpper ska jag börja träna.. Fan vad bra det här forumet är... Blir pepp

Aronswe

Hörde att alkoholmolekylen är så liten att den tar sig in i alla celler i kroppen och att det gör att åldrandet ökar mkt snabbare... Tyckte det var lite onice för vem fan vill åldras i förtid... Finns ju massa andra negativa saker som alkoholen för med sig oxå...

Aronswe

Har mått så illa och haft sån huvudvärk och noll aptit... Trodde nästan jag fått cancer eller nått för så här sjuk har jag aldrig varit.. Har dock inte tidigare druckit varje dag under typ ett halvår så det beror kanske på det. Kände mig lite sorgsen igår, undrar liksom hur jag ska kunna leva ett helt nyktertliv. Kom på då att jag ska ta en dag i taget annars blir det så hissnande... Svettades så mycket i natt att mina händer är skrynkliga, så sjukt!
Längtar tills aptiten kommer tillbaka för att äta så lite gör mig direkt sjuk..
Och nog med självömkan... Idag ska jag vara tacksam över min tjej, min lght, att jag har ett jobb, mina underbara två kids. Jag ska tänka fan vad bra att jag tar tag i det här nu, inte en dag försent!

"Jag kan inte gå på AA möte eftersom det inte skulle se bra ut med tanke på mitt jobb. Jag arbetar med ungdomar och familjer som har problem..."

Hej Aronswe,
I dom AA grupper jag går till finns det folk som arbetar med just det du gör (terapeuter, psykologer, kogn. beteendevetare, kuratorer). Dessutom finns det skådespelare, poliser, präster, kirurger, politiker etc. Tror du att dom skulle våga be om hjälp/hjälpa andra inom AA om anonymiteten inte fungerade?

Ta nu det livs viktigaste beslut, gå in på aa.se och hitta ett lämpligt möte ikväll.
Du kommer aldrig att ångra dig.
Stort lycka till.
Kram.

rabarber

Du gör helt rätt! Ta det bitvis. Bli glad och stolt för varje timme, varje dag. Tänk dig att allt det du går igenom nu är en reningsprocess. Kroppen gör sig av med en massa gifter. Att svettas är bra! Ut med skiten! Försök att äta lite, lite bara. Tugga på en skorpa, sörpla på en smoothie, ett glas fil, lite glass. Så att du får i dig lite energi. Och drick mycket vätska.

Du har tagit ett stort och modigt steg! Var stolt över dig själv! Håll i det här nu! Vi håller på dig!

Styrkekramar

Aronswe

Känns bra att göra massa saker och inte sitta hemma med ångest och oro.. Var på Harmonimässan idag.. Inte för att jag är så värst new age person men det var faktiskt sjukt bra.. Körde healing och ögonterapi, var lite skumt att kvinnan som kollade mina ögon sa att jag behövde rena levern (jag berättade inget om alkohol).. Köpte massa produkter, tänkte att det har jag ju råd med nu när jag inte super bort pengarna på alkohol :)
Nu hoppas jag bara att kvällen/natten blir chill och imorgon ska jag opereras vilket oxå är bra eftersom jag då inte ens har möjlighet till alkohol eller weed ✌?️

Aronswe

Ska ta mig till ett möte.. Tänkte att jag behöver ju inte säga ett skit om jag inte vågar! Tack för svar för det är ju klart alla människor oavsett yrke kan ju va alkoholberoende... Ha det gott!!

Aronswe

Svettas fortfarande.. Igår fick jag dessutom ett ilske utbrott... Vem fan pallar med en instabil person som mig.. Direkt dyker självhatet upp.. Fan vad är det för fel på mig...
Idag blir det nyktert, ska opereras så idag slipper jag ens tänka på det..

Mickenolla

Starkt jobbat jag skälv är på min dag 3 och har försökt många gånger att bli kvitt mitt drogmissbruk. Som du skriver vem fan pallar leva med en sån instabil person som jag, ena stunden är man hyfsat glad för att sen få ett raseri och ge taskiga kommentarer till sin omgivning. En sak som jag undrar när får man tillbaka den där gnistan att bli positiv och glad igen. just nu är allt som en ända dimma helt rörigt och jag vet inte vad jag ska göra med mitt liv allt känns bara förstört med jobb och framtid. Ha en bra dag och hoppas att operationen går bra.

Aronswe

Bra jobbat! Ringde och snackade med en kompis som har koll på beroende hon sa att det är viktigt att inse att jag är en beroendepersonlighet som ständigt söker lust, uppstår olust svarar jag genom att få panik och bli ilsken, sur och se allt svart! Det enda som hjälper är tydligen kärleken.. Ska när jag kvicknat på mig ta en liten kurs i meditation. Starta dagen med att känna tacksamhet, meditation för att komma i balans och försöka stå ut i verkligheten.. Orkar inte slå på mig själv, hata mig själv.. Har kört den förut när jag ska försöka sluta utan bra resultat..
Dag 5 nykter.. Nu kör vi ?

Aronswe

Låta lättsam... Var stolt över att du valt att va nykter idag, imorgon nytt beslut.. Vi fixar det här... @mickonella

Plommonet

Jag är på dag 4 som nykter och jag är så stolt att jag nästan spricker! haha :) Jag jobbar också med människor, som själva har sociala problem och har tänkt samma tanke. Tänk om jag skulle gå på ett möte också träffar jag någon jag eller någon av mina kollegor jobbat med. Sen har jag också fördomar mot de som går på möten.. Men antar att det skulle hjälpa. Men jag har hittat det här forumet idag och jag börjar här så får jag se. Men starkt jobbat av dig! Jag känner också igen det där med att "kan man leva nykter, blir inte det tråkigt?"... Vet inte riktigt hur jag ska tänka där men precis som du skriver, just nu har jag bestämt att vara nykter ett tag iallafall.... Kämpa på!

Aronswe

Hej !! Visst är det skönt att vara här :) bra stöd tycker jag och idag tar jag ett nytt beslut dag 6 nykter... Fy fan vad skönt att slippa ångesten, sjukt tacksam för allt jag har, min tjej och fina hund.. Kämpa på alla

Aronswe

Inte svårt att ta ett fortsatt nyktert beslut når man ligger nerbäddad efter operation!
Tack gode Gud/gudinna att jag har modet att fortsätta på denna väg.. Känner sinnesro ??