Hej. Jag råkade läsa min 13 årings dagbok där hon skrivit om hur arg hon är på sin pappa, min man. Hon har beskrivit hur elak hon är över en händelse som hände för bara ett tag sen och berättar hur hon hatar honom, att han är egoistisk och att hon längtar tills hon blir gammal nog att flytta.
Jag står i valet och kvalet om jag ska berätta eller visa honom vad hon skrivit. Jag känner att jag vill att han ska se hur han sårar även henne, han verkar inte alls förstå att vi mår dåligt runtomkring honom. Men är de lönt att visa honom? Han mår kanske tillräckligt dåligt som han redan gör. De kanske bara är jag som hoppas på ett uppvaknade hos honom om han får se de och de lär inte komma.
Känner att jag själv gått över gränsen när jag läst men den låg helt öppen och de var för svårt att låta bli. Vad tycker ni, ska jag berätta och kanske låta honom läsa eller ska jag bara tiga? Vi ska skiljas och jag väntar bara på att han ska flytta..

Ursula

Nej nej! Visa honom inte! Du har sett något som inte var avsett för dig så nu får du helt enkelt ignorera det. "Tala är silver men tiga är guld". Du riskerar relationen till din dotter.
/Ursula