Startar en ny tråd här, har min gamla i kategorin "Dricker jag för mycket" i tråden "Jag har en plan".

Jo jag hade en plan vilken jag höll i 98 dagar nykter, sen blev det semester å så satt jag där med vinet igen, tyvärr. Kände väl till en början att jag hade kontroll, men det gick fort och det spårade ur.
Nåväl ingen ide att gräva ner sig, utan det är bara upp på banan och ta nya tag och nya friska dagar. Så nu kör jag på en dag i taget och idag har jag varit utan A i en vecka.
Peace!

Tempdrive

Hej hej.
Jag är ny även om jag passerat här i svåra stunder många gånger förr.
Men nu är jag nog här för att stanna ett bra tag hoppas jag.

Va häftigt att du klarade 98 hela dagar!! Som du säger, det är bara att börja om och göra bättre ...
jag känner bara att jag inte längre har flera såna chanser, denna sista nu är så skamlig för jag har annars kommit så långt, samtidigt som jag tydligen är precis som jag alltid har varit.
Det är min tredje dag och trots allt känns det himla bra!

Kul att kunna följa sig själv tillsammans med andra, inser n hur mycket det verkligen betyder att få vara bland likasinnade.
Speciellt när man i så många år Oavsett, har inbillat sig vara den som funkar annorlunda.
Men ja, jag känner fan fortfarande kraft och jag tänker ta så mycket plats jag vågar och fortsätta kämpa!

Bara att fortsätta kämpa, och våga!
Grattis till ny stark start, hoppas den sitter!

Lena72

Ser du detta som ett misstag? Blir så ledsen när jag läser..... Förlåt! Vi kanske "bara" är i ofas....
Jag är inne i en tuff period, dricker mer och oftare än vad jag borde och vill egentligen. Hoppas vara så förnuftig att jag tar en vit period. Förhoppningsvis hela livet, men det känns väldigt skrämmande! Hade jag klarat 90 dagar sedan druckit och tyckt att "nej" detta är inte jag utan kört vidare på en nykter bana, HADE JAG VARIT NÖJD! Kram på dej, jag skäller inte....
Tänk tillbaka på din "tuffa" period! Du är ju så grym!

Jag är ledig, barn o man borta. Solar o jobbar hemifrån (med ett???? glas vin, så onödigt!!)
Tycker du låter stark.....
Kämpa på!

Wicca

Jello: Tack för dina fina ord och fortsätt kämpa och våga du låter så klok, kram på dig!

Lena72: Nej jag ser det inte som ett misstag, ganska tvärtom jag ser det mera som en lärdom. Jag är tacksam över alla dom dagar jag höll mig nykter, att jag föll gör att jag kan resa mig igen. Önskar dig en fin dag i solen, kram och kämpa på du oxå.

Wicca

Helgen blev inte som jag tänkt mig, jag dränkte mig totalt! F-n! Fick ett riktigt sug i fredags och klarade inte stå emot, fortsatte hinka i mig hela helgen. Då och där känner jag inget speciellt utan låter det ske, känner mig rätt tuff och skiter i allt och det mesta. Idag känner jag mig inte lika tuff och ångesten är på topp. Jag vill inte ha det såhär, jag vill må bra, jag vill leva. Funderar på att kanske skaffa antabus eller liknande om det kan hjälpa.....men det är också förenat med skam att ens ringa det telesamtalet till vårdcentralen. Den här veckan blir nykter, jag jobbar så det känns skönt, men sen har jag 2 veckors semester och oron att hamna fel igen oroar mig redan.....känner mig svag att inte kunna stå emot. Tvi tvi tvi......

Wicca

Ja den spenderades på jobbet..... ganska tungt men ändå ok. Där hinner jag tänka å reflektera en hel del.
Mycket tankar om att jag slår mig så hårt när jag faller, ja det är väl för jag tar i för kung och fosterland. Nu sist kändes det som jag var tvungen "att dricka ikapp" den veckan jag hade vart nykter...... å det gjorde jag med råge.
Tyvärr drog jag med maken i det fallet, vi drar med varandra. Illa.
Det är dax att återuppta arbetet med mig själv igen om jag ska lyckas i en längre nykterhet nu..... jag har ju verktygen så det är tid att börja använda dom i rätt ordning. Nu ut med jycken å rensa ut flufffluffet i skallen...... det blir ett steg i taget idag, men jag ska gå åt rätt håll.

Wicca

Tredje dagen.....
Ledig vilket känns skönt! Hade ett samtal med maken igår, kändes bra efteråt, vi är överens om och vet att detta inte håller längre och att så bra vi mådde under den nyktra perioden vill vi göra igen. Så kör vidare på en frisk dag i taget. Fridens!

Svartvit

Att samtalet med maken kändes bra. Jag är på min andra dag, igen, känns för min del som ett väldigt misslyckande att man skulle ta ett dumt val igen i måndags.. Men nu kör vi på, det kommer bli bra ?

Wicca

Ja Svartvit nu kör vi på den bättre vägen, önskar dig en fin tredje dag?

Vakna upp tidigt trots en sen kväll, men jag kliver gärna upp. Jag gillar tidiga morgnar å bara strosa omkring å låta allt ha sin takt utan stress.
Gick ut en promenad 4,5 km med vovven.....skönt det också, utan stress. Har en ledig dag och inget planerat, kan bara vara här och nu.....
Igår besökte jag systembolaget, hade lånat vin av grannen i helgen så köpte tillbaka det, skönt att det inte triggade igång något.
Idag är en bra dag!

Wicca

Vakna av regnet, det känns friskt och skönt ute. Jag själv känner mig tillfreds.
Midsommarafton en dag fylld av traditioner ..... de senaste åren har jag valt att avstå för att jobba och även detta år. Så min helg blir nykter och det känns skönt att veta. Men på måndag börjar en 2 veckors semester och det blir min utmaning. Har inget alls planerat då.

Önskar er alla en fin midsommar ?????

Wicca

Igår skulle mannen på midsommarfest, ett tag innan jag skulle åka mot jobbet så sa han att han köpt fyra öl, min fråga var då om det var så klokt för varför ska han dricka fyra öl?! lita på mig blev såklart svaret som kontrades med aldrig i livet. Han var ju tvungen att ha nåt med sig att skåla med för det hade hans mamma sagt.....men nä haha.
Min första reaktion var att sjukskriva mig och supa mig asfull, men jag tog en lång promenad med hunden och sorterade mina tankar så gott jag kunde. Ringde mina barn (berättade inte) men jag behövde positiv kraft där och då.
Eftersom jag inte ville komma hem till en stinkbomb så hade jag bäddat i ett annat rum eftersom jag måste sova efter mitt nattjobb.
Så inatt kom sms:en om att han gått vilse i skogen och gud vet allt. I morse när jag var påväg hem ringde han och frågade om jag ville ha frukost och mötte mig på parkeringen, jag höll på att spy av hans vidriga odör.....
Nåväl jag har sovit bort den här fina sommardagen, vaknar utvilad och dricker kaffe och när jag ska ta en tretår så ser jag en såndär öppningsflärp från en bag-in-box i slasken...... Frågar rätt ut om han köpt vin.....nej och den kunde ju ha hamnat där för längesen eller någon annan kunde ha slängt den där, såvitt jag vet var det rent i slasken igår innan jag åkte mot jobbet och om ngn annan varit här inatt vet ju inte jag. Försvaret haglade....

Allt blir så patetiskt fult och vidrigt.......inte nog med att jag har fullt upp med mig själv, nu kände jag medberoendepersonen kicka in och när han gick för att handla så kom jag på mig själv med att börja leta.....bröt det relativt fort, been there done that before in another life!
Jag har iaf gjort en sak klart för herrn och det är att han inte behöver gömma eller smussla, vill han dricka så är det hans beslut, och det kan eller vill inte jag påverka.

På ngt märkligt vis så stärker detta mig och jag blir mer mån om min nykterhet. Av 128 dagar i min almanacka sen jag tog tag i min nykterhet har jag 114 gröna streck vilket är mina nyktra dagar, där finns också 14 svarta streck fördelat i två omgångar då jag tagit återfall. När jag tittar på det så får jag en överblick hur sårbart mitt liv är samtidigt som jag ser att mitt liv blivit så mycket bättre, trots svarta streck. Jag vill fortsätta fylla på med gröna streck, massor!
Fast livet säkert är skit för ngn annan idag (som typ mannen) så känner jag livslust och en önskan om att få vara frisk och ha ett berikat liv, så idag petar jag till ett grönt streck, stannar upp och ler mot livet.

Trevlig fortsättning på midsommarn!

Mia-Pia

Vill jag bara säga! Som månar om ditt egna liv! Kram i massor!

Wicca

Då har jag gått på semester i 2 veckor, har inget speciellt planerat, mannen jobbar.
Eller semester och semester det känns som jag har ett stort jobb framför mig nu i arbete med mig själv det är ett seriöst, välbetalt, viktigt jobb. Ja jag har skrivit på tillsvidareanställning på heltid utan provanställning. Arbetsuppgifterna styr jag ganska mycket själv.... finns ingen vikarie att tillgå så jag behövs på jobbet varenda dag!?
Ja så ser jag på saken och tar en dag i taget och den tid som behövs. Ska försöka vara ödmjukare mot mig själv och faktiskt sätta mig själv i första rum, jag är viktigast i mitt liv.
Har oftast alltid satt mig själv sist och varit alla andra till lag. Det känns bra att finnas för andra människor men jag har glömt bort mig själv. Nä nu är det min tur! Dax för en promenix i solskenet nu. Ha en fin dag alla kämpare☀️

Nyttan

Sista dagen på semester del 1 denna sommar. Facit; en flaska vin eller mer per kväll. Inser att det måste få stopp omgående när jag idag funderar på om jag ändå inte skulle åka bort och köpa ett gott vin. "Det är ju ändå sista dagen på semestern"
Jag ska jobba 08 imorgon - hur blev det så här?
Jag tittar i backspegeln och ser samma mönster (undantaget småbarnsåren då jag nästan aldrig drack) under säkert 20 år...
Jag undrar om jag någonsin kan njuta av 2 glas vin/veckan till en härlig måltid eller måste jag acceptera att jag ska bli helnykterist? Jag har flera människor runt mig som valt bort alkoholen, varför tvekar jag?
Hur som helst så blir det ingen tur till bolaget idag. Jag har hittat hit!

Wicca

Anna: Ja kanske man får acceptera att man inte kan njuta av ett par glas, för egen del så har jag provat och det går inte så därför har jag valt att helt försöka avstå, finns inget alternativ. Hoppas du har en bra dag på jobbet.

Vaknar av att det regnat, friskt ute. Idag har jag bokat tvättstugan och ska roa mig där. Grannarna frågade om grillning i helgen och jag tackade glatt ja, kan hända att det finns alkohol men inte så att det kommer störa mig, känns bra.
Idag är en bra dag!

Wicca

Juli.... jag gillar den månaden. Hoppas jag kan fylla den med gröna streck!
Sista dagarna har jag känt mig tom och lite ledsen, kan inte sätta pricken på vad det beror på. Varit orolig på något märkligt vis. Är tacksam över att jag i såna situationer inte trampar i någon fälla som monstret gillrat iaf.
Försöker få dagarna att gå och hitta meningsfulla saker att pyssla med.
Ritar ditt ännu ett grönt streck och önskar er en fin fredag??

Nyttan

Följer din semester och funderar på om jag kan gå igenom tre veckor i augusti som du. Bara vara nykter och nöjd med det. Vila.

Hoppas du känner dig bättre idag och kan hitta glädje i det lilla!

Skön helg!

Wicca

Anna: Försöker hitta glädje i det lilla, bara att min chili har börjat blomma kan göra mig glad?
Jag tror du klarar semestern fint?? Skön helg till dig med.

Vaknade av spöregnet, log för mig själv, spelar ingen roll vad vädret är, det spelar roll att jag kan vakna utan ångest för gårdagen, nykter, medveten, utvilad.
Sonen har varit på besök, trevligt. När han hade gått så funderade jag på hur han ser mig, trodde han kanske jag hade druckit igår, tror han jag ska dricka idag när vi ska grilla med grannarna ikväll, märkliga tankar som dyker upp mellan varven.
Har bokat tvättstugan för tvätt av mattor idag, å så ska det manglas! Hoppas på uppehåll så vi kan sitta ute och äta gott, den goda middagen sköljer jag ner med Cola Zero idag??
Trevlig lördag till er?

Wicca

Ännu en semestervecka kvar. Tack och lov har jag en grön vecka jag lämnar bakom mig, jag är väldigt glad över det.
Dessvärre skriker kroppen nog att jag ska jobba ( jobbar natt) och har börjat vända på dygnet lite smått. Min önskan är i alla fall att jag fixar denna veckas semester utan att förgifta mig.
Pillar dit en grön pinne idag med!

Wicca

Igår såg jag ett program på SVT öppet arkiv som heter En dag i taget. Inget nytt program men ack så aktuellt, handlar om alkoholism. Kände igen mig en del. Det blev en påminnelse om hur jag inte vill vara igen. Fanns flera olika delar som tog upp annan beroendeproblematik som spelberoende, ätstörningar, panikångest mm. Ska nog se fler av de programmen.
Idag ska jag ut i skogen och se om jag hittar ngt gult guld, idag väljer jag att pricka in en grön dag i kalendern, idag är en bra dag!