Dag 1 igen,
efter nästan 4 månader utan a så hade en snäll nära packat ned en flaska rött i väskan. I väskan låg ett påskägg i form av en låda. Där i låg massa gott och flaska vin. Var då i stugan själv och korkade upp flaskan på kvällen. Inte så farligt. Efter det blev det lite öl eller vin då&då. Nu blir det öl eller vin nästan varje dag. Larmklockan har ringt i några veckor. Fotboll/middagar/eller bara för att det är sol. Känner mig för passiv och lat. Tar hellre en öl på kvällen/helgen än gör något vettigt. Detta blir tredjegången sedan hösten 2014 jag ska ändra på vanorna. Målet är att minska mitt alkoholintag. Sen kanske sluta helt. Tidigare sluta försök har det varit noll alkohol. Ska på semsterresa snart så efter den ta ny ställning. Denna gång mår jag mycket bättre än tidigare gånger. Ingen ångest. Jobb fungerar. Har flickvän. Tränat ok. Så det finns inget djupt hål att krypa upp ifrån som förra gången. Det känns bra. Vill gå ned några kilon också. Skriver av mig här och om hur det går. Typ dagbok. Blir peppad av att läsa er andra. Kämpa på.

napalosrot

Dag 2 måndag igen,
tittade närmare på kalendern och ser att det bara blev 3 månader utan a denna gång. Ej "nästan 4". Och att det gått mer än 3 månader sedan den där flaskan. Så nu stoppa. Stanna upp. Göra om och rätt. Och det känns bra. Ligger i sängen med joggingkläderna på. Trött. Men sov djupt i natt. Ingen ångest eller abstinens. Efter jogg så till jobbet. Gröt innan. Fokus på att jobba bort det viktigaste först. Sen vara lugn. Ikväll vill jag också träna om benen känns bra. Eller fixa med måsten.

till forumet napalosrot.
Att börja skriva/läsa här är ett positivt steg. Här kan man genom att läsa andras trådar få många kloka råd och tips.
Hoppas att detta forum kan hjälpa dig att så småningom helt avstå från alkoholen, eftersom det är det enda hållbara alternativet om man är alkoholberoende.

Så, kämpa på

/Pi31415

Christoffer

...starkt av dig att ta upp kampen igen innan det hela gått alltför långt! Läser om många återfall efter 3 mån - och en förklaring verkar vara post akut abstinens (paa) som kulminerar efter justv3 mån. Visste du kanske redan men iallafall fall... :)
Lycka till!
C

napalosrot

Tack Pi31415,
läste din tråd och blev inspirerad. Håller med om att avstå är hållbart. Nu är det bara och bita ihop igen.

napalosrot

Christoffer, tack. Det händer massor i både kropp och knopp vid 3 månader. Tror jag fick guldfiskminme för en stund och glömde. Sen fortsatte jag att glömma. Förtränga kanske. Ska läsa din och andra trådar sen. Kämpa på.

napalosrot

Dag 3 tisdag igen,
var sugen på a igår kväll. Tog en smörgås innan maten och sen en bra middag. Somnade tvärt redan innan 20 tiden. Sov så djupt. Kändes som jag sjönk djupt djupt ned i sängen som den var en tjock deg. Vaknade med ett lätt ryck pga av det men somnade skönt igen. Så avslappnad. Tänker på om jag ska ta en morgonjogg. Har stela vader. Och sen gymmet på lunchen. Och vad göra ikväll. Hon vill ses. Jag med om jag "orkar". Det tar kraft att sätta ned foten och skärpa sig. Hon som fick vänta på mig när jag slutade med a förra gången. När vi ses blir det inte a. Bara ibland och då ett glas vin eller en öl. Gillar det livet. Känns tryggt. Det är när jag varit hemma själv som det blivit mer. Det känns bra idag. Mycket igenkänning när man läser här på ah om andras resor. Detta är min 3s och e1. Som en såpa. 3dje gången jag slutar på mindre än 2år. Undrar hur många säsonger det blir innan man ligger i kistan. En sak är jag säker på. Det är att jag vill leva och vara en förebild för mina barn. Så det får bli 1000 säsonger ifall det är det som krävs. För om jag inte ändrar på detta så tar livet slut. Bla bla. Träning får mig att känna att jag lever mitt liv så ska ut och njuta lite nu.
Kämpa på alla.

napalosrot

Dag 4 onsdag igen,
fast denna gång är det inte nyktra dagar jag ska räkna utan från när jag satt ned foten för att ändra på mina alkoholvanor. Vara medveten. Inte vara i dimman. Ska jag skriva dag 5 imorgon om jag tar en öl ikväll. Eller dag 1 imorgon pga det. Utmanande att räkna. Tänker på att inte försöka att verka duktig när jag skriver här. Lurar bara mig själv. Hade det varit lätt att ändra på alkoholvanor så hade jag inte varit här. Tänker på vad målet är. Hmm. Just nu är det att inte dricka alkohol som tidigare veckor (otydligt). På midsommarafton blir det vin kanske. Inte mer än att jag kan köra bil tidigt dagen efter. Sen kommer semestern. Då blir det öl/vin till maten på resan. När jag kommer hem från resan så ska jag definiera nytt mål för resterande semester, tänker jag. Kanske blir noll alkohol. Sen när semestern är slut så ta ställning igen. Det kanske låter galet och som att svära i kyrkan när jag skriver så här på ah. Jag som predikat för noll tolerans tidigare. Vilket säkert är rätt. Saken är den att jag mår ganska bra. Är mer lycklig med allt än motsatsen. Kan säga att en varm kvinna och massor av närhet helt klart tar udden av allt alkohol sug. Så var min kväll igår. Tror att noll alkohol i resten av mitt liv kanske inte är svaret. Man kanske måste också ta itu med det som inte är bra i ens liv. Och för att man ska tänka klart så ska man vara nykter. Är sugen på fotbolls öl ikväll. Just nu så planerar min hjärna att köpa öl till ikväll. För att det är så gott. Typ. Alkoholdjävulen är här ifall ni undrar. Och jag vet det. Åter till jobbet.

napalosrot

Ny dag igen,
tänker på att jag hade tränat nu om jag inte hade druckit öl till fotbollen. Så ingen morgonjogg. Ska lunch träna iaf. Mår bra ändå. Ingen ångest direkt. Jo, kanske lite. Lite tröttare än vanligt. Helt klart är en morgon bättre utan a dagen innan. Nu blir det några dagar med flickvännen. Då är det bara vi i nuet. Mysigt. Tänker på helgen. Lördag. Hmm. Nästa öl dag kanske. Har ju kvar öl hemma. Måste vara skärpt nästa vecka pga en intensiv tjänsteresa och några deadlines på jobbet. Noll alko ska gälla då. Sen en semester resa. Då kan jag relaxa.
Det går inte och vara i någon dimma nu och blunda för verkligheten. Så skärpning. Får läsa här på ah så jag inte glömmer att jag har börjat att ändra på mina alkoholvanor. För det har jag. Det kommer bara ta lite längre tid tror jag. Ingen tvärnit alltså. Utan skärpa mig nu. Begränsat intag i siktet.

napalosrot

Känns ju konstigt att skriva en rad nu. Åkte hem vid lunch idag. Ställde in dejten. Och plockade ned de öl jag hade kvar i bilen ner i väskan. Har sett en granne som gör likadant. Han har en back i bilen som han plockar över i en diskret väska. Väl hemma så åker några in i frysen och resten in i kylen. Startade datorn för att streama en serie. Efter några öl så online jobb möte. Sen svara på mail. Några jobb samtal och sms. Sen mer film. Ganska soft att kunna jobba från hemmet. Modernt nu. Skriver för att blotta mig inför mig själv. Ställde in dejt (svek någon) och hoppade över träning pga suget efter kall öl. Inte alls så jag hade planerat. Mår inte dåligt. Har ingen ångest. Är ju helt klart beroende av alkohol. Är en ensamvarg. Men känner mig aldrig ensam. Trivs att vara själv. Fundera på hur jag vill ha det nu. Ny dag imorgon. Självkontroll. Fokus må att minska alkohol. Färre tillfällen och mängd per tillfälle. Undrar om det finns fler som jag.

Krumeluren

som skriver. Det är bra att se saker i ord och ännu bättre att erkänna för sig själv.
Jag känner igen mig i det du skriver. Att avboka saker man ser framemot för att kunna dricka alkohol såg jag som ett varningstecken.
Bra att fundera lite över vad du vill och hur du vill ha det.
Stort lycka till och ha en mysig midsommar!
Kram

napalosrot

krumeluren,
läste din på din sida. Du är på rätt väg nu :) Vi klarar det här. Önskar dig en fin midsommar. Kram

napalosrot

Ny dag igen,
och midsommarafton. Mår ganska bra. Sovit djupt. Inte bakis eller ångest trots öl igår. Kanske lite ångest. Hmm. Idag blir det en lugn dag. Kanske en öl till maten. Sen a-fritt i helgen. Sen borde jag köra a-fritt nästa vecka. Det för att kunna fokusera på jobb. Det är nu jag ska göra som jag säger. Vilket jag inte alltid gör. Fokus på träning och kost nu.

napalosrot

Ny dag igen,
tänker på att dagen igår blev bra. Blev skumpa och några 33cl öl till midsommar lunchen. Efter det ingen alko. Så ska det vara. Lagom. Nu känns det som att det borde bli alko fritt till fredag. Jobbresan kan ändra de planerna. Fokus på minska antal tillfällen och mängd nu. Sträva efter noll a. Jag har inte tid eller lust att vara i dimman. Behöver vara skärpt. Intensiv vecka i siktet. Idag fixa måsten, träna och äta bra.

napalosrot

Ny dag igen,
det blev en bra dag igår. Ingen alko och kände mig lugn. Inget sug. Tränade 2gg. Åt goda rester och sen glass med jordgubbar. Lekt med den lille som jag har extra i helgen. Idag fokus på att fixa inför resorna denna vecka. Skriva att göra lista så jag kommer ihåg allt. Träna. Tänker på att det är viktigt att avstå alkohol denna vecka. Viktigt för mig så jag kan tänka klart eftersom jag har så mycket att göra. Träna så ofta jag kan för att jag mår bra av det. Ät nyttigt. Göra en sak i taget. Denna vecka kommer att visa att jag har makten över mig själv. Om inte så är det bara att resa sig igen och göra om och göra rätt. Inte älta varför utan bita ihop och aldrig ge upp.

napalosrot

Snart ny dag igen,
idag har det varit ännu en bra dag. Sov en stund på em. Ingen alko. Inget sug. Har tränat, fixat med saker och umgåtts men den lille. Tvättat. Planerat semester. Och förberett veckan. Både praktiskt och mentalt. Det känns bra på något sätt. Mår bra. Det trots mycket på jobbet. Och att det blev för mycket alko den senaste tiden. Jag mår bra av att påminna mig om att det är jag som har makten och bestämmer över mitt liv. Ingen annan. Denna vecka blir intensiv men jag kommer att hitta lugnet i nuet ändå. Läst här på ah. Önskar att ni som har det jobbigt får den energi ni behöver för att göra det ni måste göra.

napalosrot

Ny dag igen,
morgonjogg avklarad och snart frukost. Tog ett skumbad efter jogg. Njöt. Det blev en bra dag igår trots öl i hotell baren på kvällen. Hade egentligen inget sug efter alko men när man satt där så kändes det ok. Tog med en öl på rummet också. Tänker på att minska tillfällen och mängd. Intensiv dag och vecka. Hittar dock ett lugn i nuet. Bara jag har kontrollen över mitt liv. Ingen annan. Fokus på att leva.

napalosrot

Ny dag igen,
igår var ännu en resedag vilket gjorde att jag beställde öl till smörgåsen på kvällen. Sen blev det även en mugg vin på flyget. Och när man ändå var inne på taxfreen så köpte jag en 6 pack öl 33 cl plus en flaska vin. Kan vara bra att ha tänkte jag. Väl hemma så tog jag två glas vin och somnade gott efter. Fokus på att minska mängd per tillfälle och antal tillfällen. Trots att det slinker ned en öl här och där så mår jag bra. Ingen nöd liksom. Jag är här för att jag vill vara utanför dimman. Ha kontroll. Vara medveten. Får en "gå på lina känsla" ibland. Då rädd för att jag ska bli sjuk av alkoholen eller tappa kontrollen. I minnet finns hur det var innan jag ville sluta med alko förra gången. Vill vara frisk och stark. Tror att skriva här är bra eftersom det får mig att se mig själv. Resan fortsätter.

napalosrot

Ny dag igen,
Igår var en bra dag. Mycket på jobbet. Kom hem igår och relaxade med en 6-pack som låg i kylen. Den som köptes på taxfreen dagen innan. 33cl.
Somnade tidigt. Idag en stressig dag. På ett bra sätt. Den gick snabbt. Det blir några glas vin nu på kvällen. Min strategi med att minska antal tillfällen fungerar inte just nu. Men att minska mängden fungerar. Ser fram emot när jag kör en längre period utan alko igen. Nu fokus på minska alkohol intaget. Jobb veckan blev en hitt. Allt gick bra som jag ville. Snart en ny dag igen. Fokus på att leva i nuet.

Startanew

Att följa någon som har ett annorlunda upplägg. Kommer följa denna med spänning. Inte för att jag själv vill dricka igen utan för att det är intressant! Lycka till!

napalosrot

Nu är semestern slut och hmm det blev alkohol nästan alla dagar. Nu ska jag vara nykter. Känns som ett vettigt beslut. Just nu känns det som att det kommer att bli lätt att vara alko fri. Och vad jag kommer att må bra. Tänk att jag skriver här igen. Och ska räkna dagar. Det blir tredjegången nu som jag stoppar. Igår blev en konstig dag. Fixade saker på fm och gled förbi bolaget på dagen. Köpte öl&vin. Gick på krogen på kvällen och fick sällskap av några som också var alkoholister. De såg mig och jag dem. Fick mig en tankeställare. Observerade. Tänkte. Är det så här jag vill vara osv. Jag har ju länge funderat på att sluta med alkohol helt. Just nu känner jag bara ett inre lugn när jag skriver detta. Istället för att dricka så ska jag träna och fixa saker på att göra listan. Samt umgås mer med kärleken.