Hej,
Vad erbjuds egentligen för hjälp till svenskar som har ett alkoholproblem? Det här forumet är ju en sak, men uppriktigt sagt så är det pinsamt skralt. Man kan logga in här och kasta ur sig sin ångest. Sen då?!

När jag gick med här så signade jag upp för att delta i en studie. Jag fattar inte vad de vill heller, egentligen. Kolla med mig med jämna mellanrum ifall jag söp ihjäl mig eller ej?

Finns det inga e-postgrupper, realtidschat eller liknande? Finns det inga nyktra träffpunkter? Är det verkligen bara jag i hela landet som inte vill vara med i AA men skulle vilja hitta nyktra sammanhang med personer som förstår? Utan att för den skull behöva tas in på tillnyktring på någon klinik.

Vet att AA finns men vad är alternativet?

Jag har nu lyckats genomleva ett smärre helvete de senaste 7 dagarna. Dvs, jag har avgiftat mig själv. Har inte känt att det funnits någonstans att vända mig till någon som faktiskt förstår hur det är. Börjar i alla fall se ljuset nu och letar efter stöd, med ljus och lykta.

PP

Fantomen! Vet inte hur det ser ut i andra länder, i Sverige finns ju ett par organisationer, sjukvården och inte med inte minst detta Forum. Ja, det kan vara oerhört svårt i början, och nu är det ju toppen att du hittat hit och börjat skriva. 7 dagar, riktigt bra start där. Vad har du för mål? När du skriver avgiftning förmodar jag att du skulle vilja avstå alkoholen? Fortsatt stort lycka till!
//PP