Hej! Min man är vit sedan tre månader. Vi har en tvåårig son. Jag har varit i stånd att separera från mannen, men är kvar och han tar ansvaret för sin nykterhet och blir mer harmonisk, mindre lynnig! Har lite dåligt samvete för att mitt hjärta varit ganska slutet och jag fortfarande i tvivel om oss.

Jag vet att det inte finns några universallösningar, men har någon tips om hur man kan få lyckan och kärleken att komma upp blommande och vacker igen?

Nej, nu ironiserar jag lite... Finns det hopp om mer än något halvbra? Tid och tålamod, hopp och vilja... Allt går ju inte att tvinga fram.

Hej Rosa Pantern!

Det var ett tag sen du skrev det här inlägget, men vill ändå skicka en snabb återkoppling till dig nu. Precis som du skriver finns sällan några mirakellösningar för att få en relation att fungera, men grunden brukar ju alltid behöva bestå av att båda jobbar mot att det ska bli så bra som möjligt, en person kan sällan ta hand om en relation helt på egen hand. Jag tror det är viktigt att du är tydlig med dina behov, tankar och känslor till att börja med. Försök även gärna att fundera på sånt som ni tidigare gjort tillsammans och som ni båda uppskattat men kanske slutat göra av olika anledningar. Det finns ju även alltid möjlighet att ta kontakt med kommunen för familjesamtal. Du kan också kolla i forumet just för anhöriga här i Alkoholhjälpen, kanske kan du hitta andra där med liknande funderingar som du själv går med.

Varma hälsningar,
Miriam Alkoholhjälpen