Har levt i flera år tillsammans med en blandmissbrukare (cannabis och alkohol) som vägrar inse sitt problem. Nu har det kommit till den dagen då vi bestämt oss för att skiljas. För min del för att jag inte kan leva med hans missbruk. För hans del för att jag inte kan "acceptera honom som han är". Han valde missbruket.

Det senaste året har missbruket eskalerat och hans ideologier och tankar har blivit mer och mer "galna". Han har talat om jordens undergång blivit homofob, rasist och letat svar i någon slags dömande Gud.

Finns det andra som har erfarenhet av denna beteende förändring. Är det alkoholen? Krisen? Cannabis? Jag vet inte vad som är vad längre. Och jag vet inte vem det är jag talar med mera.

Det sorgliga är att jag inte vet om han någonsin kommer att ändras. Och om han kommer att medge att det tar slut pga hans missbruk. Det är svårt att aldrig få en förlåtelse eller en förståelse. Det är svårt att inte kunna få ett ordentligt/fint avslut. Har någon samma erfarenhet av vägen ur ett missbrukarförhållande?

Jag vet att jag nu måste gå vidare och lappa ihop mig själv efter det här förhållandet. Det kan inte bli värre. Ska försöka gå på Al-anon möte ikväll. Det känns skrämmande.

Lyra

Det är verkligen ingen rakt väg. Att "älta" har hjälpt mig. Att skriva här ger en slags tidslinje som är lätt att tappa annars,

Att ta hjälp utifrån skrämmande men nödvändigt för att kunna släppa skammen. Att känna sig mest ensam i hela världen för att man inte kan rädda bryter ned.

Hur var det på al-anon?

Hoppas du mår bättre!

Hoppas du kom iväg på Al-Anonmöte. Jag tror att det lättar din börda att få höra andras erfarenheter. Instämmer med Lyra, skriv här så kan du gå tillbaka och läsa. Jag har läst och skrivit länge här och flera år hade jag behovet att älta olika minnen vid helger och årsdagar. Jag blev förvånad när jag märkte att det behovet var borta. Så skönt och befriande. En viktig sak är att förlåta och försonas med sig själv och sina livsval.... även om det inte alltid blir så 'vackert' som en skulle önska. Ge dig tid! / mt