Idag har jag bestämt mig att lägga ner alkoholen på obestämd tid har fått nog av det för jag vill börja leva igen och inte missa alla vackra ögonblick i livet som havet där vågorna kluckar mot klipporna höra fågelkvitter se alla vackra färger som naturen har att erbjuda nu när hösten närmar sig.Det kommer bli en jobbig resa men jag är nu beredd att slänga in mig i den striden för jag vill börja leva igen.Alkoholen har tagit en förstor plats i mitt liv och nu är det dax att välja bort den och allt det destruktiva och välja en annan väg att gå som är positiv som ger glädje och lycka och ett bättre mående.Häng med på den vägen du med jag sträcker ut en hand så kan vi följas åt i med och motgång:) Ha en fin dag alla och glöm inte bort att det tar inte längre tid att tänka en positiv tanke än en negativ tanke;)

Liten stor

Är själv på dag 7 och mår redan 7kt mycket bättre! Ta en dag i taget så blir det plötsligt ett gång i rad. Hejar på dig och bra för dig att veta att man redan efter en vecka känner stor skillnad kanske?

Fredde

Grattis till en vecka utan detta gift det är starkt gjort av dig:) Idag är jag inne på dag 2 utan rävgiftet och jag känner att jag redan börjar må lite bättre i kropp och själ:) Nu jäklar ger vi alkoholjäklen en smäll på truten så han aldrig kommer tillbaka:) Hejar på dig med vi ska fixa detta för med rätt inställning och vilja så kommer man långt.

Lena72

Jag är på dag 7, känns kanon men får väldiga sug begär ibland. Då blir det minut för minut istället för dag för dag. Kämpa på!
Kram

Fredde

Bra gjort Lena :) Man är alltid starkare än man själv tror att man är:) Jag har inte kännt något sug ännu som tur är men jag vet mina triggers och det är stress osv så jag försöker stanna upp när jag känner att det blir för mycket runt omkring mig och jag måste lära mig att bli snällare mot mig själv och kunna säga nej och inte vara alla tillags hela tiden.Bra stå imot suget Lena jag vet att det är svårt ibland men klarar man det så blir väldigt stolt över sig själv och man växer sig starkare för varje gång man klarar det och alkoholjäklen blir svagare och svagare.Jag slutade röka för 5 år sedan och det trodde jag aldrig jag skulle klara av men visst sjutton gick det och jag vet idag att jag aldrig kommer börja röka igen:) Nu ska jag försöka ta mig an denna utmaning och jag vet att det kommer bli väldigt svårt men inget är ju omöjligt så längre man tror på dig själv:) Ja vi kämpar på med näbbar och klor:) Ha en fin dag på er:)

Är bra ledord vid förändring. Bra att du tagit tag i problemet. Jag jämförde också a-slutandet med saker jag klarat av tidigare. Då hittar man styrkan i sig själv. Ha de gott...

Holistic

Hej!

Bra jobbat att du har klarat 3 dagar! Hur gjorde du när du slutade röka? Kan du använda en liknande metod för att sluta dricka? Hur ska du göra när du känner dig stressad och sugen på alkohol?

Hälsningar,

Holistic

Fredde

Ja det kommer man långt på Miss lyckad:) Det första är ju att man måste inse att man har problem allså få insikt för annars går det ju inte förändra något något alls.Sen måste man bli sann mot sig själv för alla svar och lösningar finns inom en.Där kommer viljan och inställningen in att försöka göra en resa inom sig och börja nysta upp allt trassel som finns inom en och som mångra gånger gör att man hellre väljer att fly genom att ta till flaskan.Det ver en klok man som sa "Jag super för att dränka mina sorger men nu har dom jäklarna lärt sig simma" och det ligger ju något i det för tar man inte tag i det som får en att må dåligt så finns det ju kvar.Ja har man klarat av att sluta med ett tidigare destruktivt beteende så har nog styrka att kunna sluta med ett annat med hoppas jag:) Ha en fin kväll Miss lyckad:)

Fredde

Att du med tog förnuftet till fånga och beslutade dig att inte alkoholjäklen ska få styra ens liv Vildvuxna rosor :) Ja man känner sig ju piggare och frächare och gladare för varje dag tycker jag och det känner som man håller på att bygga upp någon mentalstyrka för varje dag man klarar sig utan en droppe rävgift.Men som du säger så finns det många fallgroppar på vägen så vi får se upp och försöka hoppa över dom eller gå runt dom så vi inte trillar dit ;) Stark jobbat av dig:) Ha det så gott Vildvuxna rosor:)

Fredde

Hej Holistic! Tack för din uppmuntran det värmer:) Jag hade nog tänkt från och till på detta med rökningen i flera år och så en dag så fick jag nog så jag gick i köket och slängde ciggen i papperskorgen sen fick det vara bra helt enkelt:) Triggern till det beslutet var att en barndomsvän precis då hade dött och min flickvän hade slutat röka 10 dagar innan mig så jag valde helt enkelt att sluta jag med och det var bra för då kunde vi stötta varann jag och tjejen:) Min livssituation är lite besvärlig just nu och i vanliga fall så hade jag nog suttit med en öl i handen i dag om jag inte hade tagit detta beslutet som jag gjort:) Jag var inne å handlade mat förut och systemet ligger brevid affären men jag bara gick förbi och brydde mig inte om det detta glashus med alla små jävlar som ligger och lurar och skvalpar i alla flaskor;) Ha en trevlig kväll:)

Fredde

Idag är det 5 dagar sedan jag drack något och det går bra men inatt drömde jag om att jag drack en öl och jag kände hur besviken och ledsen jag blev på mig själv pust vilken tur att det bara var en dröm:)

Fredde

Tack liten stor det värmer i hjärtat att veta att andra förstår, bryr sig och uppskattar och stöttar en som man inte ens känner det är underbart:) Hur går det för dig då liten stor bra hoppas jag:)

Fredde

att vi gör Liten stor:) visst det är inte enkelt att bryta ett destruktivt beteende och ovanor men det går till slut om man ger sig sjutton på det.Man vet aldrig hur stark man är ,förrän stark är ens enda val. Det glädjer mig att höra att det går bra för dig och grattis till 12 vita dagar:) Idag är jag inne på min 6:e vita dag och det är fredag men jag har bestämt mig att jag ska kämpa vidare så idag blir det att äta gott och dricka mineralvatten:) Ha en trevlig helg på dig:)