Min dotter ljög om att hon var full när hon bröt armen. När jag frågade sa hon att hon var nykter men fick reda på att hon var riktigt berusad. En gång när jag var där på eftermiddagen tog hon två drinkar efter varann.När hennes sambo kom hem var det första hon sa.Jag har tagit två drinkar och jag hörde skuld i rösten. Hennes dotter sa till mig att hon tycker både mamman och sambon dricker för mycket och för ofta.Jag sa till min son att jag var orolig och han berättade det för henne. Det har alltid varit vin hos henne så fort nån fyllt år eller Jyl och Påsk. När jag ser tillbaka har hon ofta varit full när hon varit ute mrd sins kompisar ocv är ongen ungdom utan över 45. Nu har hon sagt upp vår relation
Vet att det är dumt men kan ändå tvivla och tänka.Tänk om jag har fel och bara överdriver.Nån som vill svara blir jag glad

Li-Lo

Du är orolig för din dotter och du undrar om din oro är befogad. Du tänker på situationer som skulle kunna vara tecken på att din dotter dricker på ett sätt som inte är bra. Att dottern reagerat och anförtrott sig till dig gör dig än mer oroad. Så all oro, vad ska du göra? vad vill du göra?

Att förmedla oro kan vara svårt. För den som gör det och för den som ska ta emot det. "Lögner" kan var ett annat perspektiv eller ett sätt att skydda sig. Kanske vet personen mycket väl samtidigt som den inte är redo att tala om det.

Ofta är det hjälpsamt om man tänker igenom vad man vill säga och på vilket sätt man vill säga det. Att ge "kritik" kräver ofta att man även fokuserar på det som fungerar och låter den som ska ta emot oro få chans att reflektera på det som sägs.

Jag hoppas att andra användares berättelser kan ge dig ledtrådar till vad du vill göra härnäst.

varma hälsningar
Li-Lo
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet