Eva-Karin

Det är bra att du kan erkänna det inför dig själv först o främst. Om din pappa , själva alkoholisten kan erkänna är det ännu bättre men det sitter oftast långt inne. De kan till o med ta tillbaka ett erkännande. Hur många gånger som helst. En alkoholist lever i en annan verklighet och andas en annan luft än vi andra.

Det har aldrig med vad du gör och inte gör om han kan låta bli. Kom ihåg det. Det är hans val att dricka varje gång. Någon annans fel kan det aldrig vara. Du sätter ju inte flaskan till hans mun eller hur.
Han är den vuxne. Han ska ta hand om dig. INTE du honom. Om det är så att du redan tar hand om din far så är det dags att sluta med det. Lättare sagt än gjort. Jag vet. Alltför väl tyvärr. Det finns grupper som träffas ; Al-Ateen tex. Där man kan byta erfarenheter av vad som händer med en människa som vistas i närheten av en alkoholist. Och hur man lär sig att leva sitt liv och inte någon annans. Skolkuratorer kan oftast väldigt mycket om detta också. Och du är inte ensam. Kom ihåg det. Kram