Min farsa har precis blivit nykter alkoholist, efter många tragedier och misstag. Jag har hamnat i ett flertal jobbiga (hemska) situationer med min far när han supit ner sig. Nu är det så att jag är den enda av mina syskon som faktiskt sover där ibland. För att jag försöker ge han en ny chans, eftersom det verkar som att han "accepterat" sig som alkoholist. Men... för varje gång jag sätter min fot i huset väcks alla minnen till liv, och man mår dåligt. Det går ej att sova om nätterna för att man oroar sig för att det kommer hända igen.
Vad ska man göra? Det är på gränsen att om jag skulle bestämma mig, precis som mina syskon, att inte bo där. Är risken extremt stor att han tar sitt liv, då han nästan raserat allt annat också.
Vet liksom inte riktigt vad jag ska ta mig till... Kan inte bo där, och skulle inte heller klara att förlora min farsa.. För som ni andra med samma erfarenhet säkert vet, att nyktra är våra farsor kanon!

Mvh orolig kille på 18 år...

Li-Lo

Du oroar dig för din fars livslust vilket är riktigt tungt och brottas med eventuella beslut som alla vill väl. Ni är många som påverkats av din fars tidigare och nuvarande val och du är en av dem som tar ett stort ansvar. Jag hoppas att detta forum kan hjälpa dig att fatta beslut framöver som blir som bäst för dig.

Det låter som att du står i ett "nu" som färgas lika mycket av det som hänt som det som kan komma. Fortsätt gärna att berätta hur du tänker och vad du gör.

varma hälsningar
Li-Lo
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet