Min mamma kommer att dö och hon bryr sig inte. Hon har varit alkoholist (periodare) så länge jag kan minnas. När vi var små, fattade jag aldrig vad som pågick, förutom att något kändes så fel, men idag är jag fullt medveten om vad som händer. Jag känner det redan innan det slår ut, jag hör på hennes röst bara hon druckit en liten droppe, det är väl någonting som man som medberoende utvecklar genom åren, att känna på sig sånt. Hur som helst, idag är jag och mina syskon vuxna, men både jag och min lillasyster bor fortfarande hemma då bostadsbristen är ett faktum. Just nu ligger min mamma inne på soffan, halvt däckad och vägrar någon hjälp av alls, som vanligt. Min styvpappa lämnade henne idag, han orkade inte mer och drog. Hon är som sagt periodare men de senaste åren känner jag att det har eskalerat, förut kunde det går flera år innan någonting hände, nu har det bara gått tre veckor sedan hon var nere i skiten förra gången. JAG ORKAR INTE MER, vet inte vad jag ska göra eller säga, hon lyssnar ju bara inte. Jag vet att det egentligen inte finns någon som sitter på svar för hur man gör med en alkoholist som inte vill ha hjälp, men hon kommer dö snart. Hon har flera gånger pratat om självmord vilket gör att jag knappt vågar lämna henne själv i lägenheten, jag kan inte sköta mitt jobb eller skola när det är såhär. Vet inte vad jag ska göra, vet inte vem jag ska ringa eller vart man får hjälp. Det bästa vore tvångsvård då hon är suicidal men det verkar vara svårt att få till något sånt. Ibland tänker jag till och med att jag vill att hon ska dö, jag vill inte tänka så men kan känna att det vore det bästa, för hela familjen. Jag känner mig fast, har ingen annanstans att ta vägen och vill inte heller lämna henne ensam.

Uturdimman

Det är en hemsk situation du befinner dig i..vet verkligen inte vad man kan göra förutom att försöka få in henne på någon typ av tvångsvård. Förstår helt dina tankar kring din mamma! Har själv en alkoholiserad pappa och ibland hade det varit en lättnad att slippa må dålig själv p.g.a hans problem! Hoppas att det löser sig till det bästa för dig! Lycka till.

är ett par kontakter du kan prova att få råd och hjälp av, eller bli hänvisad vidare från:

Kl. 13-22 kan du ringa Nationella hjälplinjen 020-22 00 60, de har öppet alla dagar.
/www.1177.se/hjalplinjen/
Ett annat alternativ är att maila eller chatta med självmordslinjen.
Du hittar dem på
mind.se/var-hjalp/sjalvmordsupplysningen/

Du ska inte ensam behöva ta beslut, våndas eller oroas när det är så illa med din mamma.

Hoppas du får hjälp snarast.

Li-Lo

Bra att du är här, jag gissar att du även sökt dig till andra instanser. Här finns många som kan vittna om att du inte är ensam om hur du känner samtidigt låter det som att du behöver få släppa det ansvar du just nu känner för din mamma. Mitt råd som du kan ta om du vill är att i morgon ringa kommunen/socialtjänsten och tala med dem om er situation. Du kan vara anonym om du först bill ha svar innan du gör en "regelrätt" ansökan om stöd. Fortsätt gärna berätta vad du gör och hur det går för dig.

Varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen och Anhörigstödet

Vet inte vartåt landet du bor men ovan fick du bra tips var du kan börja söka hjälp...jag ville tipsa dig om Alex Schulmans bok som heter Glöm mig ...den kan vara bra o lyssna/läsa för att få lite perspektiv...och kom ihåg...du kan inte lösa problemet...hur gärna än du vill.