Då var jag här igen, full ångest, skam och självförakt. Som jag önskar att jag fick bli fri från den förbannade känslan. Att slippa må dåligt när man ser sig själv i spegeln.
Jag är nu mera smygalkis.. Dricker aldrig bland folk då jag för några år sedan gick ut med mina alkoholproblem för nära och kära.
Har aldrig misssköt mitt arbete eller så, har ett rent och snyggt hem och en familj som jag älskar och bryr mig om. Som sagt, en fin fasad att upprätthålla...
Jag har alltid haft ett dåligt förhållande till alkohol. Min far dog pga sitt missbruk så jag har väl antagligen ärvt den genen.
Jag dricker inte varje dag,, har inte något sug efter det heller. Brukar gå två veckor mellan mina tvådagars fyllor. Då har jag ofta börjat på morgonen och drukigt i två dagar. Ett jämnt rus så att ingen ska märka att jag är full. Har en konstig förmåga att koppla på någon form av kontroll när jag blir onyckter. Låter motsägelsefullt jag vet. Efter fyllan får jag avsmak och lovar mig själv att nu ska det aldrig hända igen. Jag vill ju vara nykter och närvarande.
Litar inte på mig själv längre, hur många gånger har jag inte lovet mig själv?!? Gång på gång händer det igen.
Jag vill inte lära mig dricka med måtta ,, det vet jag att jag inte kan. Börjar jag dricka så kan jag inte sluta. Jag vill stå emot när impulsen kommer. Den kommer från ingenstans , helt oförutsägbar.
Jag vill ju inte dricka , hatar allt det för med sig.
Tänker att jag kan få stöd här. Inser att jag är maktlös själv.
Något osammanhängande text men skönt att få kapitulerar och skriva av sig.
Ta hand om där ute.
Kram

Helle

Den här måndagen har sett ut som så många andra måndagar. Se till att sopa igen spåren efter helgens fylla. Vilket innebär till bolaget och fylla på så att ingen märker hur mycket jag drack under helgen. Det får inte märkas att det saknas flaskor .. Så trött på detta ljugandet och smusslande...
Att det viktigaste kan vara att upprätthålla en fasad .. Som om mina alkoholproblem inte fanns om ingen märker av den.. Vem ljuger jag för? Alla andra.. Men skammen , ångesten och självföraktet finns likväl kvar och gnager och förgör.
Nu vet jag att jag kommer att kunna hålla mig nyktet två tre veckor, sen brukar jag va på det igen. 2-3 dagars fyllor följt av 3 dagars svår ångest. Däremellan kommer dagar av flit, städning, bakning och pyssel . Kompensationskomplex har jag hört att det kallas.
Vill inte dricka , vill vara nykter .., vågar inte lita på att jag klarar det. Har misslyckat och svikigt mig själv så många gånger.
Måste jag förlora allt innan jag förstår?
Känner mig maktlös.

Sundare

Du behöver inte vänta till att sjunka till nån slags botten. Jag trodde själv att den där dagen skulle komma när jag kände att jag druckit "klart". Men jag har legat på botten så många gånger och det har inte hjälpt mig till ett alkoholstopp. Du ska sluta nu, innan du förlorar allt och förlorar mer respekt för dig själv. Jag känner igen det du skriver om att sopa igen spåren. Syns det inte så har det inte hänt. Men det har ju det! Gång på gång på gång som du också berättar för oss här nu. Skam, ångest och självförakt är inga roliga medresenärer alls. Ja, maktlös är du kanske - om du fortsätter att dricka. Vi som inte har kontrollen ÄR maktlösa inför alkoholen då den är starkare än oss själva. Därför ska vi inte dricka. Vi kan det inte.
För mig är det tredje gången jag startar en kontakt på forumet och jag har lovat mig själv att oavsett vad som händer och oavsett hur det går ska jag denna gång inte tappa kontakten med forumet. Här är min ärlighetsfundament, här ska jag säga exakt hur det är för jag behöver se svart på vitt hur jag har det. Jag följer dig gärna Helle, gör som många av oss, ta en dag i taget, en halvdag eller en timma i taget. Allt efter situation och dagsform. Du vill vara nykter skriver du, då är forumet en mycket bra start. Välkommen in i värmen!

... har samma mönster med drickandet nu för tiden... och den ångest och självförakt som följer på varje gång man trillat dit och hur man försöker kompensera på alla möjliga sätt. Jag har inte förlorat allt ännu men på god väg - har ställt till det ordentligt och svikit fler än jag vill tänka på och känner mig hopplös då jag trots behandling trillat dit igen...

Precis som du skriver Skamsen så är vi maktlösa inför alkoholen och jag har insett att jag aldrig kommer kunna hantera att dricka måttligt (bevisat det för mig själv och andra flera gånger nu) så nu vill jag bara lyckas bli fri helt och hållet från alkoholen - den ska INTE få styra mig - tar nu en dag i taget och går in hit för att hitta styrka och stöttning.

Kämpa på!

Kram
Pärlemor

Helle

Tack Skamsen och pärlemor för pepp..
Visst är det så att man är maktlös , det har jag insett för längesedan.. Ändå faller jag dit. Alkoholen tar så mycket mer än det ger. Varför glömmer jag så lätt mellan gångerna?
Nu måste jag ta kontroll över mitt liv.
Kämpa på alla där ute.
Kram

...om att försöka fylla ett tomrum jag bär på. När jag höll mig nykter tränade och mediterade jag mycket och mådde bra av det. Men ibland är det svårt att få tiden att räcka till (eller rättare sagt prioritera tiden rätt) och så fort jag slutar att ta hand om mig så kommer tomheten och jag försöker fylla på den med vinet och sen är karusellen med ångest och självförakt igång. Det handlar för mig om att inte ta det där första glaset genom att spela upp filmen med alla katastrofala konsekvenser det har gett och använda mig av det för att motstå. Jag hoppas att kampen med tiden blir lättare...

Kram på er allesammans o så kämpar vi vidare tillsammans för ett liv i frihet från alkoholen!!

Välkommen till detta forum, där du kan få stöd att sluta dricka. Jag har stor igenkänningsfaktor i din berättelse och jag har hittat mkt hjälp i att läsa o skriva här. Jag gjorde som du och höll upp nån vecka el två för det dåliga samvetet o skammens skull. Sen var jag på det igen. Sista åren krympte dom där vita dagarna o blev ca 2-3 dgr nykter. Jag fann hjälp på vc hos en a terapeut och går på aa möten ibland. Dessutom åt jag antabus en tid för att få lite "kött på benen" , de var till stor hjälp för mig, när jag helt enkelt inte kunde. Några återfall fick jag men är nykter sedan 3.5 månader. Svårt men oxå härligt, ingenting är självklart, men jag gnetar på 1 dag i taget och hoppas du hänger med oss som kämpar härinne, i med o motvind. Lycka till

Ulla vinblad

Jo så jävla svårt så ingen som inte är där förstår.
Vaknar varje morgon och tänker att nu är det lugnt, nu är det slut.
Aldrig mer... Går och jobbar allt Ok. Men sen .... Kanske ta en öl för allt är ju lugnt. Har ju bestämt att det är slut nu. ....
Vaknar igen morgon och tänker att nu är det lugnt, nu är det slut.
Aldrig mer... Går och jobbar allt Ok. Men sen .... Kanske ta en öl för allt är ju lugnt. Har ju bestämt att det är slut nu. ....
Osv.......

Helle

För mig har alkoholen blivit en ventil till att släppa kontrollen, slippa tänka och känna. När jag är onykter känns allt så mycket enklare, så kravlöst på något sätt.
Jag har annars allt jag kan önska av livet, känner oftast stor tacksamhet. Om bara den där a jävlen kunde lämna mig ifred. Så mycket mer rofyllt det hade varit.
En sak är säker, det är bara jag själv som är herre över mina beslut. Den här gången ska jag lyckas, vet ju hur bra man kan må.
Tack för fin respons.
Fortsätter att följa er och att bikta mig.

Hej Helle
Under min långa alkoholkarriär hade jag under några år det mönster du beskriver. Hade och har också fortfarande behovet av att släppa kontrollen. Många alkoholister jag mött har haft samma känsla och det därför att de trott att allt legat på deras axlar. Det finns dock andra metoder att släppa kontrollen. Kapitulera och inse att jag kan överlämna mycket till någon annan. De troende gör det till Gud.
När det gäller alkoholen skall du absolut inte kämpa ensam. Ta hjälp. Vi finns här, AA finns. kommunen har alkoholrådgivare, beroendeklinker finns.

Alkoholism är en sjukdom. Du har råkat drabbas. Det finns inget skamligt i det.
Däremot tror jag på vad "skamsen" skriver om ärlighet. Försök gärna att använda det här forumet och vara totalt ärlig. Smusslet med spriten och lögner för de närmaste har jag också praktiserat och det gjorde att jag kände självförakt.
Sedan beundrar jag din karaktärsstyrka att gå nykter i två veckor med alkohol hemma. Om jag skulle ha en flaska hemma hade jag blivit full under den tid som det tagit att skriva dessa rader.

Välkommen hit
vänligen
Ikaros

Sundare

Välkommen till din nya vita dag! Hoppas nattsömnen blev bra och att du mår gott nu när du vaknat utan alkohol och bakfylla.

Helle

Tack alla fina goa, det värmer.
Det känns ganska så bra idag, försöker tänka positiva tankar men det är svårt just nu. Känner mig ledsen och nerstämd. Känner mig som en stor lögn som inte är värd allt jag har tilldelats. Borde förvalta det bättre. Känner mig liten och rädd, rädd att jag inte ska klara det. Min älskade lilla dotter och min sambo är värd det bästa.
Känner mig så ångerfull. Tänker på att jag faktiskt har gjort mig till tjuv när demonen intar mina sinnen. Har hänt att jag när jag varit henna hos vänner och familjemedlemmar klunkar i mig sprit när tillfälle har givits. Tagit i spritskåpet när de har varit på toaletten eller köket. Vilket sjukt beteende . Jag som inte skulle kunna stjäla en tioöring från någon . Det är så långt ifrån mig, det är inte jag som beter mig på ett så sjukt sätt .. Jo, det är jag och det gör mig så förtvivlad och ledsen .
Hoppas att jag klarar det den här gången. Svårt att tänka positiva tankar just nu när jag bara känner avsky till mig själv.

Kram till er.

A-beroendet förändrar personligheten för att vi ska få i oss medlet vi är beroende av. Det kan ta tid att bli fri, men jag lovar att det går. Jag skickar styrka och mod till dig. Kram...

Helle

Tack miss lyckad, det värmer.
I dag är det lördag och jag har varit nykter i en v. Brukar inte vara några problem. Vanligtvis är motivationen fortfarande på topp i en v, ångesten gör sig fortfarande påmind från förra rundan.. Nästa helg, dvs två v efter min senaste 3 dagars fyllerunda brukar jag bli övermodig.. Så jag är här inne regelbundet och boostar.
Tack för att ni delar med er,

Helle

Ännu en dag nykter.. Känns bra i kropp och själ. Tankar på a finns där titt som tätt. Det skrämmer mig, ska det alltid vara så här? Det är tankar som jag har.. Men fast besluten. Vill vara nykter och närvarande , slippa ångest. Första måndagen på länge som jag slapp städa och sopa igen spåren efter mitt helgsupande. Känns bra. Idag blev det istället julklapps shoppande med min mor och dotter. Livet utan har sina fina stunder.
Kram till er alla och kämpa på.

En nykter trevlig måndag. Vad bra Helle.
Och det fina är att det kommer många fler sådana möjligheter.
vänligen
Ikaros

Jag brukade alltid få åka till återvinningen med tidningar och kartonger. Det blev fler och fler BIB kartonger. Och då tittade jag mig alltid omkring om någon såg att jag slängde flera såna titt som tätt. Även jobbigt med alla tomburkar som till 99% bestod av ölburkar. Tankarna på a glesnar med tiden. Kram...

Helle

Nykter i 11 dagar, känns skönt och befriande .. Läser mycket här på forumet, det är till stor hjälp för mig. Lyssnade på P1 dokumentär - Kvinnor som supit . Om att vara kvinna och fast i ett missbruk, och om vägen till ett nyktert liv. Skrämmande , ledsamt men även lärorikt och inspirerande . Rekommenderas.
I morgon är det fredag,, är rädd för mina infall, att jag inte ska kunna styra mina impulser. Får jag något för mig så vips är allt förnuft borta .. Får ju sådan sjuk kick av alkohol. Slutar inte dricka fastän jag vet att det alltid tippar över. Kan dricka tills jag kräks och sedan fortsätta dricka mer. Är dock inte fysisk beroende , har aldrig haft riktiga abstinens besvär. Allt sitter i psyket..
Vill så gärna leva nyktert.. Svårt, men det ska gå.
Kram alla kämpar där ute.

... snart två veckor!

Jag hör också till dem som inte heller kan dricka måttligt. Jag måste avstå helt men har ingen karaktär att stå emot när ångesten kickar in. Eller rastlösheten - måste hitta på något att sysseldätts mig med istället för att dricka vin..

Kämpa på och så tar vi en vit helg!
Kram

Helle

Så va vi där igen.. Har haft en stort a sug hela helgen. Klarade fredagen och lördagen. I går va det julfest hos sambons släckt. Planen va att jag skulle tillåta mig att dricka ett glas till maten. Helt befängt, jag vet ju att det inte fungerar. Naturligtvis blev det fler. Hällde i mig vid tillfällen när ingen såg.
Minnesluckor och ångest i dag. Så mitt självförakt är i dag på topp.
Känner mig verkligen som en avskyvärd människa.
Men jag får inte ge upp. Aldrig.
Nu satsar jag på att vara nykter resten av året.