Detta är mitt första inlägg här, så hej!

Jag är inne på min 18e nyktra dag med hjälp av antabus, campral, lergigan, propavan och venlafaxin som jag har sen tidigare. Efter en fruktansvärd avgiftning så fick jag tidigt väldigt positiva effekter. Redan efter ett par dagar så mådde jag bättre än på mycket mycket länge och var exalterad över livet. Jag går hos en en beroendemottagning, har ett jobb som är involverade och som jag älskar, vänner och familj som stöttar och inga problem med ekonomi och annat som kan störa i vardagen. Men ändå så hände något efter ca 10 dagar som nykter. Jag började må dåligt psykiskt på ett sätt som är svårt att förklara. Förutom de vanliga symtomen på postakut abstinens som depression, koncentrations svårigheter, minnesstörningar etc så började jag känna mig apatisk och konstig. Sen dess har det bara blivit värre. Energin har försvunnit, känner mig urholkad och förvirrad, drastiska humörsvängningar och när jag vaknar så minns jag kvällen innan som suddig, nästan som att jag har varit berusad.

Känner någon igen sig i detta? Jag känner inget direkt sug, men vill dricka för att det ska gå över så att jag kan tänka klart. Hade så mycket jag velat göra under denna veckas ledighet men har extremt svårt att motivera mig och blir rastlös bakom en mur av empati. Världen är bra mycket mer suddig än under mina värsta fylleperioder.

/Mia

Mia86

Först, en autocorrect miss i förra inlägget, "..rastlös bakom en mur av empati" -> "..rastlös bakom en mur av apati", skulle det stå.

Hur som helst. Nyår och som väntat mår jag ännu sämre idag. Sovit över nio timmar men känner mig som en zombie med molande ångest. Jag har lovat mig fru att vi ska gå på en fest i kväll, nyktra så klart. Det finns inget jag vill göra så lite som att gå på fest eller ens fira idag. Men jag har lovat och hon har sett fram emot det. Att göra någon ännu mer besviken på mig känns inte aktuellt.

Jag ångrar att jag tog antabus igår. Om jag hade hoppat det så fanns det ändå en liten chans att jag kunnat dricka idag för att ta mig igenom kvällen. Missförstå mig inte, jag har fortfarande inget direkt sug, vill bara bli av med ångesten och dimman runt mig. Jag vill vara nykter men jag vill inte må påtagligt mycket sämre än den värsta bakfyllan. Det kan låta som att jag grottar in mig i detta men jag har provat promenader, shoppingrundor på stan, mysiga fik, bra böcker, långa bad och uppfräschning i lägenheten med ny inredning. I bland så kommer ett litet uppsving bara för att sjunka lite djupare igen. Om det bara fanns ett litet ljus i tunneln.

BElisabeth

Det låter som om du varit ganska illa däran. Det sämsta du kan göra nu är att dricka för att fungera. Låt din hjärna vara fri från alkohol. Även om du nu mår dåligt så blir det bättre. Och bättre. Jag har ingen erfarenhet av att må som du gör men att dränka hjärnan i alkohol kan ju inte vara en bra lösning.
Själv är jag nykter ikväll. Och många andra här. Sätt närmaste veckan inom parentes och tillåt dig att må dåligt. Det BLIR bättre. ❤

eclipse

Gå in på fass.se och läs om medicinerna. Både propavan och lergigan ger såna zombie biverkningar. Lycka till

Nu är det ju ett par veckor sen Mia skrev detta inlägg och hoppas såklart hennes ångest har släppt.
Det jag funderar på är att det skrivs: "Ångrar att jag tog antabus igår då hade jag kunnat dricka idag".
Sitter inte antabus i längre än så? Trodde inte man kunde dricka på nån vecka efter sista tabletten...
Nån som vet?
Nä jag har INTE tänkt att testa, jag är bara nyfiken... :D

AlkoDHyperD

ett par dagar till någon vecka efter sista precis som du skrev, men även beroende på hur länge man ätit dem regelbundet och hur hög dosen varit. Den psykologiska biten är bästa preventionen, för i och med att man tagit den har man sagt till hjärnan att tanken på alkohol är en stort nej. Kan fungera med annat också, såsom inbokade aktiviteter som kräver nykterhet mm
Olika hur man tål att dricka på antabus också, men finns det en ärlig vilja att sluta kanske man inte ska kolla sin egen gräns där. Eller byta medicin.
Mia: hoppas du fortfarande klarar att stå emot. Har du fått hjälp med ångesten?