Nu som nynykter har jag en tid framför mig att komma ikapp allt jag struntat i att göra med vinglaset i hand.

Idag började jag med att städa upp i kontoret. Där finns massor att rensa ut och nu har jag börjat. Sedan har vi garaget och förrådet. Om mindre än ett år står vårt nya hus färdigt - det är dags att förbereda försäljningen av det vi bor i nu. Vad kan passa bättre än att samtidigt göra upp med mitt alkoholberoende och helt enkelt sluta dricka! Sysselsätta rastlösheten och tvinga bort abstinensen med städning, utrensning och många rundor till tippen. Jag tänker kasta mitt alkoholberoende på tippen med resten av skräpet vi ärvt och samlat på oss.

En hälsosmoothie ligger i magen och jag har badat. Benen värker redan som om kroppen vet vad vi ska igenom nu. Vad vi också vet är att om sju dygn är det värsta över och vi kan återerövra hälsa och välbefinnande, närvaro i livet.

Ja, dags att fylla vardagen med mening och bara stå fast vid beslutet. Jag har slutat dricka nu!

En dag i taget.

Här känns det som ett nytt liv och energi är på väg in. Grattis till den fina insikten.

Förstår hur du tänker i nya huset. Ingen taskig alkoholenergi där inte.
Hade haft exakt samma tanke....
Bra tänk du har - Ut med skiten, genom dörren - mot tippen!

Kram och kämpa på

Nyttan

För ditt välkomnande.
Vaknar nykter och glad. Har dragit på mig träningskläderna för att ge mig av till ett träningspass innan jobb.
Natten var svettig och jag har druckit en liter vatten, en liter till måste i mig innan träningen.
Stark i mitt beslut, det finns ingen nedtrappning, det finns ingen måttlighet och det finns absolut inte mer tid att tveka. Jag kan inte dricka alls för jag har passerat en osynlig linje där vinet tar makten över min vilja om det får komma in med så en droppe i min kropp.
Jag känner ingen sorg som jag gjorde i somras vid mitt första trevande försök att göra ett uppehåll. Jag känner mig bara säker och glad.
Jag ska stanna och skriva här för de dagar då jag kommer att tvivla, tveka och önska att jag kan dricka ett glas vin.
Just nu njuter jag av att inte vara bakfull.

och bra beslut du har tagit.
Till slut kommer man till vägs ände med alkoholen, och då är det bara nollnivån som gäller.
Vinsterna är stora, bättre hälsa, ingen A-ångest, m.m. Men den största vinsten är friheten!

Önskar dig all framgång i din kamp. Styrkekramar!

Nyttan

Vägs ände är nådd - det var ett bra uttryck! Jag har läst i din tråd igen och känner mig styrkt.

Var på middag ikväll utan alkohol. Trevligt och gott, hemma tidigt och nykter. Tänkte en sekund när jag kom in i köket på ett glas vin. Blicken gick mot platsen där vinflaskan brukade stå. Tomt. Så hörde jag en liten röst inom mig; jag har slutat dricka alkohol, precis som när jag slutade röka för över tio år sedan. Det kommer säkert dagar som blir jobbiga och abstinensen slår till, men just nu är det bara lugnt. Jag är under rätt rubrik på forum. Det vidare livet! På väg tillbaka!
Kram tillbaka och till alla som kämpar på.

Nyttan

Vaknar och känner efter, hur bakfull är jag? Torr i ögonen, trött i huvudet, vad hände igår? Upptäcker att jag är nykter och har sovit en hel natt! Märklig känsla av glädje, nu vill jag berätta för alla att jag slutat dricka. Tänker på hur jag säger det nästa gång det bjuds alkohol... ser det framför mig hur jag lite svalt svarar; nej tack, jag dricker inte alkohol....
Knäppa tankar, har jag blivit galen över en natt?

Tar och lugnar ner mig. Tänder mitt ljus och skriver på Forum. Det vidare livet.

Klippte mig igår. Såg hårtussarna falla till golvet, farväl mitt alkoholdrickande tänkte jag. Klippningen blev den bästa på länge.
Jag måste ersätta mina vinpimplande timmar med något bra utan att bli manisk - har en fallenhet för mani :-)
Så vad är jag intresserad av? Böcker, yoga, hälsa och träning, min familj, förr var jag ganska politiskt medveten... det finns mycket i det vidare livet som stått still under 1-2 år medan jag sakta supit ner mig.

Har satt på en tvätt - ska rensa bland mina kläder. Köpte sopsäckar igår ifall andan faller på att bli av med gamla saker.
Andas djupt och söker balans ... gränsen mellan energisk och manisk är hårfin - precis som gränsen mellan ett eller tre glas vin.

En promenad när det ljusnar får bli planen idag.

Mags

Oj, vad jag känner igen mig i ditt inlägg! Får passa mig för manin eftersom jag vet att den lätt trillar över i vinflaskan för att jag behöver stänga ner verksamheten en stund. Å detta med att finna en annan sysselsättning....vad gör jag med all tid som plötsligt blev över?! Började skriva på vad jag tänker kan bli, om än inte en bok, så en självbiografisk novell. Känns renande på något vis!

Nyttan

Vad spännande med en biografi! Skönt att höra igenkänning om igen när jag sitter här och tror jag är konstig/fel/ensam om att vara lätt manisk till min läggning.

Vaknade på min normal tid, är morgonmänniska. Gick upp som vanligt och tänkte efter ...var är jag, vem är hemma och blev vi ovänner igår...Så inser jag att nä, vi hade en skön hemmakväll igår utan alkohol och vi pussades och kramades godnatt innan jag gick och la mig. Jag la min mani i 5 svarta sopsäckar och delade ett berg av kartonger (julen) i plattor, fyllde 5 papperskassar med återvinning. Det bär till tippen idag. Lagade middag med stor omsorg. Mediterade och vilade. Gick en lång promenad i det vackra vintervädret. Oj, vad man hinner med saker när man inte är bakfull.

Så till din tanke Mags. Ja, hitta balansen som håller energinivån på en bra nivå så att jag inte måste använda vinet för att komma ner i aktivitet. Jag tror att yoga och motion får bli receptet. Jag ska även ta fram ett pussel idag. Det har en stillade effekt på mig.

Kroppen värker precis som sist jag slutade dricka, jag svettas rejält men har sovit hel natt. Om en vecka är värken över och nästa fas inträder men den ska jag möta då. Nu ska jag njuta av att vara vaken och se gryningen från mitt köksfönster.

Kram alla fina människor på forum!

Irving

Igår kväll kom jag äntligen till ett AA-möte igen.Vilken sinnesro och ny harmoni det gav. Ska på ett till nu kl.10.00. Jag är ny här, har läst lite när jag sökt tröst och gemenskap. Jag sitter här ensam vid mitt köksbord och funderar över vart jag är i livet. Har tidigare varit nykter i en femårs-period, som sedan följdes av några års kamp om att ändå kunna dricka normalt, Det gick totalt i kras förra sommaren och hösten. Hade sedan ett halvårs nykterhet, ett halvår då jag verkligen jobbade med mig själv, gick hos en terapeut och mådde otroligt bra. Så bra att jag kunde väl unna mig att åka till en gammal kompis på annan ort och bada bastu och"ta någon pilsner", vilket blev tvådagars fylla och slut på nykterhet. Efter 10 månader i kylan kom jag äntligen till ett AA-möte igen. Jag vill leva och jag vill ha ett bra liv. Att vara nykter är början på resan till ett bra liv. En dag i taget.

Anna: "Jag la min mani i 5 svarta sopsäckar"... Oops, där skrattade jag förskräckt till. Trodde det stod "man i"!!:)

Nyttan

Åh, vad skönt att skratta!

Vi körde till tippen igår och det var som ett renande bad. Var rädd för att sopvakterna skulle komma fram och be oss öppna säckarna men vi fick slänga ifred. Måste erkänna att en del som hamnade i brännbart kunde ha sorterats bättre...

Hade en märklig upplevelse igår av att jag tyckte all musik jag hörde; i bilen, hemma och på kvällen på restaurang ( jo, Cola till maten) var så himla bra! Det var precis som om något i mitt inre har öppnats upp. Jättekonstigt!

Har sovit inatt - ganska bra - svettats mindre och bara vaknat 1 gång för att dricka vatten. Min tinnitus är rätt svår just nu men hörde den inte inatt. Ibland tror jag att det är blodet i mina ådror jag hör. Knäppt, jag vet.

Nu fortsätter jag min mani med tvätt och så lugnar jag med mitt pussel på köksbordet. I sinom tid skall en ny gryning komma.

Nyttan

Att vilja leva och ha ett bra liv är en rimlig önskan! Du har tagit ett nytt steg genom att skriva på Forum!

Irving

Tack för välkomnandet. Läser om din "mani", den skulle behöva lite av nu,Ska flytta om ca två veckor och har svårt att komma igång med flyttpackningen på allvar. Tog min senaste fylla i torsdags och sen tog jag ett beslut på fredag om att börja göra något åt saken .- igen. Gått på två möten på AA och det kändes bra tills eftermiddag igår, då började tankarna snurra, greps av väldig ångest över alla negativa konsekvenser som blivit under åren och förlamning. Kämpade med att inte gå ner på puben. Det är isoleringen jag gått in i som inte är bra för mig. I morgon är det jobb, och barnen kommer, lägenheten är upp och ner, men ja va fan. Jag vet att om jag är nykter kommer livet och ljuset tillbaka. En dag i taget.

Nyttan

Träningskläderna är på och väskan är packad. Jag är nykter och tacksam för livet. Allt ärr annorlunda denna gången. Jag räknar inte dagar och jag hakar inte upp mig på små saker som värk, förstoppning och svettning. Sov lite oroligt inatt men har inte svettats speciellt. Magen fixar jag med ett gympapass och värken kommer att ge med sig. Ett gympapass till (lätt pass) på onsdag för att väcka kroppen och sedan massage på torsdag har jag planerat för. Längre än så vill jag inte tänka. Det är så lätt att tankarna bara far iväg i mitt maniska huvud. Lugn, söker lugn.

Nyttan

Ledig idag och min utrensning har fortsatt. Ytterligare en säck står och väntar, soptunnan är nästan full och i takt med att jag plockar ser jag saker som ska slängas. Jag börjar också se vad som ska sparas, packas ner och vad som får vänta. Ser en struktur på vad som behöver köpas i form av lådor och emballage. Ser vad som måste lagas och fixas till inför försäljningen av huset.

Nu behöver jag vila men har svårt att komma till ro. Tycker inte om att se på Tv och vet faktiskt inte vad jag ska göra. Tränade imorse och behöver inte mer aktivitet idag. ...

Ett par timmar till innan jag får gå och lägga mig... ett lyxproblem jag nog ska kunna lösa. ?

Nyttan

Jag har sovit gott inatt och konstaterar igen hur skönt det är att vakna utan torra ögon och huvudvärk...det finna inte en chans på jorden att jag går tillbaka till mitt drickande igen.
Idag är en helt vanlig dag. Tillbaka till jobb och skola. Tillbaka till rutinerna. Nu blir det nya rutiner när jag inte ska förbi bolaget och inte slå mig ner i min fyllefåtölj när vi kommer hem. När jag uttrycker det, så känner jag oro - men jag har en hel del arbetsuppgifter de närmaste veckorna så det kommer att gå bra. Ikväll måste jag gå på ett av skåpen efter maten så att tankarna skingras och vanorna bryts. Imorgon har jag bokat jympa och torsdag massage. Hög beredskap alltså!

Elias

Visst är det underbart att vakna utan alkohuvudet som skoningslöst påminner om gårdagskvällens excesser!?
Imorgon vaknar vi lika vita!

Nyttan

Vaknar vit.
Tacksam för att sätta på mitt kaffe och tända ett ljus.
Vänta på gryningen. Lugn i huset en halvtimme till.

Elias

Nu satsar vi på en härlig vit och nykter helg!!!

Nyttan

Torsdag eftermiddag och jag blir mäkta upprörd över en händelse på jobb. När jag ska gå hem tar jag vinflaskan som är en julklapp från en leverantör med mig hem. Öppnar den direkt innanför dörren och dricker den långsamt medan jag ältar händelsen på jobb, ingenting blir bättre av det. Däckar 20:00.
Fredag - förlovningsdatum; ett glas champagne, en utsökt halv flaska vin till maten. Blir väldigt berusad av detta lilla och stoppar där.
Lördag - julgransplundring; 1 GT, En halv flaska rioja och ca 30 cl starkvinsglögg (flaskan måste ju tömmas nu när julen dansas ut). Glad och uppsluppen kommer jag i säng 01:00 bra i ordning.
Söndag morgon - svullen. Tinnitus och överviktig.
Nytt omtag. Är under fel rubrik på forum. Trots allt glad för att jag inte druckit större mängder än så här och jag har inte varit otrevlig.
Suck!